Verhellen

Depoorter

Crabeel

Picavet

KVC won de toss en trapte af, het was de start van een spannende partij.  Na een lange studieronde begon het gelegenheidselftal van KVC op toerental te komen en dwong FC Kluisbergen meermaals in de fout.  Onderbeke lanceerde de vrije trap richting tweede paal, waar Depoorter besloot de bal te laten voor de roepende Crabeel.  Hij miste enigszins zijn controle en kon niet op doel besluiten.  Eventjes later pakte Depoorter een afvallende bal heerlijk op de slof, maar de bezoekende doelman had een prachtige parade in huis om de 1-0 van het bord te houden.  Langs de overzijde kwam het vroegere Ruien enkele keren dreigen, maar verder dan enkele voorzetschoten kwam het niet.  Verzele hield autoritair zijn netten proper.  Het grootste slachtoffer viel er in de neus van Glor, die besloot even het haar van Verhellen te ruiken.  Deze laatste kwakte in de reactie met zijn hoofd op het edele reukorgaan van Glor.  Langs de overzijde viel er opnieuw een slachtoffer toen een corner bleef hangen, Verhellen wou de afvallende bal inkoppen, maar knalde op het voorhoofd van een Ruiense verdediger die met een gapende hoofdwonde het veld moest verlaten.  Aansluitend vond de ref het welletjes en floot onmiddellijk na de fase af.

Tack, de eerste verloren zoon, werd bij de rust gewisseld voor die andere verloren zoon, De Waele, die na een afwezigheid van ruim een jaar opnieuw zijn plaats in de kern veroverde.  Onderbeke schoof naar de rechtsachter om De Waele centraal voor Glor te posteren.  De balvastheid van De Waele was in deze tweede helft duidelijk een meerwaarde op het Kruishoutemse middenveld.  KVC voelde dat de overwinning in de lucht hing en ging er vol voor.  Onderbeke anticipeerde op de rechterflank en dwong een vrije trap af, hij schilderde de bal zelf op het hoofd van de aanstormende Depoorter die de bal met een boogje in de winkelhaak kon verlengen: 1-0.  KVC op rozen tegen een tegenstrever die slechts sporadisch gevaarlijk was.  Achterin hield het viertal Van Steenbrugge, Glor, De Waele & Onderbeke de boel goed gesloten, zodat Verzele weinig ballen diende te pakken in de tweede helft.  Picavet was even later nog het slachtoffer van een gemene tackle, hij ging even de Ruiense verdediger te lijf gaan, maar keerde gauw op zijn stappen terug toen hij rechtover de kolos van Ruien stond.  Depoorter mikte de daaropvolgende vrije trap over en naast.  KVC maakte het zichzelf nog knap lastig door de voorsprong niet uit te diepen, Crabeel, Verhellen en Tack lieten na om enkele wenkende kansen af te maken en de match in een beslissende plooi te leggen.  KVC panikeerde echter niet, want het had de match stevig in handen, Decabooter dirigeerde het middenveld en hield de bal goed bij.  Enkel in het ultieme slot kwam Ruien nog dichtbij de gelijkmaker, door miscommunicatie in de verdediging lieten Verzele en Glor een voorzet gaan, die gelukkig iedereen verraste en voorbij doel vloog.  De scheidsrechter vond het intussen welletjes en floot bij een oververdiende 1-0 de wedstrijd af.

Al bij al een verdiende overwinning voor KVC dat het vooral in de tweede helft naliet om de voorsprong uit te diepen.  Gelukkig stond onze verdediging pal en hield voor het eerst sinds lang de nul.