Withoeck

Van de Voorde

Lefebvre

Depoorter

KVC begon stevig aan de match en stelde vrijwel onmiddellijk de Gijzelse doelman op de proef, Depoorter lanceerde Lefebvre perfect voor doel.  Lefebvre had teveel tijd om na te denken en plaatste de bal binnen bereik van de doelman.  Onderbeke had intussen een prachtig technisch nummertje in gedachten, helaas was de coördinatie van de voeten een pak minder en struikelde hij met beide handen op de bal.  KVC was baas in het eerste kwartier, maar kon de doelman echter niet verschalken.  Langs de overzijde kwam Boonaert uitstekend uit op een diepe doorsteekbal vooraleer de spits gevaarlijk kon worden.  Even later kon Onderbeke een afvallende bal met links op de volley nemen, maar de bal zweefde naast en over.  KVC had intussen nog wat kansjes op stilstaande fases maar raakte niet voorbij de doelman.  Intussen kwam onze tegenstander beter in de match, maar zonder echt doelgevaar te kunnen creëren, onze nieuwbakken verdediging stond pal.  Onderbeke was intussen zodanig onder de indruk van zijn vallende acties dat hij plaats moest ruimen voor Pareyt.  Glor stond intussen ook paraat om Vandenheede te vervangen, waarna het noodlot toesloeg.  Net voor de geplande vervanging, kreeg Andy een stamp op de kuit en diende hij het veld geblesseerd te verlaten.  Eventjes later stoomde Verriest door op de linkerflank, werd duidelijk aangetikt in de zestien.  Onbegrijpelijk, maar de scheidsrechter gaf geen krimp.  Eventjes later werd de bal in de zestien met de hand beroerd en ging de bal toch op de stip.  Glor nam zijn verantwoordelijkheid en zette zich achter de bal, knalde rechtdoor voorbij de keeper en de 0-1 was een feit.  KVC kroop achteruit en liet de tegenstander komen, maar kon al bij al makkelijk standhouden tot de rust.

Onderbeke was intussen bekomen van zijn struikelpartij en nam voorin de plaats in van Depoorter.  Tactisch een meesterzet natuurlijk.  KVC speelde rond in het middenveld, Glor verstuurde een magistrale bal over de verdediging en Lefebvre kon hard in de verste hoek afwerken: 0-2 na luttele minuten in de tweede helft.  KVC speelde een pak dominanter, maar kreeg onbegrijpelijk toch een penalty tegen.  De scheidsrechter zag een overtreding in een onschuldig duel met Verriest.  De tegenstander nam het cadeau in dank aan en zette de 1-2 op het scorbord.  Boonaert dacht links te springen, maar ging uiteindelijk naar rechts in de verkeerde hoek liggen.  KVC liet zich echter niet uit zijn lood slaan en lanceerde aanvalsgolf na aanvalsgolf.  Pareyt kreeg ontzettende veel ruimte op rechts en de talrijke infiltraties van Withoeck en Van de Voorde zorgden voor problemen bij de tegenstander.  Het was echter Verriest die vastberaden was de puntes op de i te zetten.  Hij frommelde de bal op een onnavolgbare manier in de verste hoek, paal binnen en de geruststellende 1-3 stond op het bord.  Een handvol kansen volgde nog en het was uiteindelijk Lefebvre die de 1-4 eindstand op het bord kon zetten.  Onderbeke zorgde nog voor het hoogtepunt van zijn match door zijn schot op doel nog op de cornervlag te laten belanden.

Al bij al een verdiende overwinning, zeker op basis van een sterke tweede helft.  Onze tegenstander kon enkel scoren met behulp van de scheidsrechter die een penalty in cadeauverpakking gaf.  Voor de rest gaf KVC geen enkele uitgespeelde kans weg.  Een sterke collectieve prestatie die zorgt dat we stevig in de top 6 blijven.