De Pinte - KVC 6-3

Ploegopstelling :
Voorbeschouwing :
Veel afwezigen voor de verplaatsing naar de kampioenenploeg . Onze zwarte panter is nog steeds de show aan het verkopen in Pairi Daiza, onze PINK panter  Vince is geblesseerd aan de pink maar was wel aanwezig om ons mentaal bij te staan -> Chapeau , Albert denkt nog steeds dat Essevee kampioen kan spelen en is het kampioenenbal al aan het voorbereiden , Bram en Dimi hadden werk-of echtelijke verplichtingen , Pascal en Lutte  hadden gezamenlijk afgesproken om ziek te worden en ook onze interimspelers waren niet beschikbaar zodat we maar met 12 tijgers richting De Pinte trokken .Toch konden we een volwaardig elftal tussen de lijnen plaatsen en hadden we met onze “joker” Picavet nog een sterke man op de bank .

Wedstrijd :
Ook bij de De Pinte waren er heel wat afwezigen en het matchbegin was redelijk in evenwicht qua kansen , balbezit was wel voor De Pinte maar ook wij kregen kansen . De aanvallen van De Pinte werden wel gevaarlijker en het was via een afstandsschot dat ze op voorsprong kwamen 1-0 , De Pinte duwde door en niet veel later viel al de 2-0 . KVC was van slag maar kreeg toch kleine kansjes via het aanvalsduo Lefevre-Vancoster maar jammer genoeg stond het vizier nog niet op  scherp .
De Pinte diepte de kloof uit tot een verdiende 3-0 maar daarna kwam KVC beter in het spel en begon mee te voetballen waardoor De Pinte niet meer het vrije spel had . De kansen voor KVC werden groter en boem boem Fred maakte verdiend de 3-1 . Verder kwamen we niet meer voor de rust maar tijdens de rust werden we opgepept door “mental”coach Vince , iedereen was positief over de 1ste helft en wilde doorgaan op hetzelfde elan om ons vel duur te verkopen .
Interimkapitein Depoorter en linksback Decuyper wilden beiden hun plaats afstaan aan Picavet  maar aangezien er maar 1 wissel mogelijk was  offerde Decuyper zich op in dienst van de ploeg en was het de vos die op de bank ging zitten voor de 2de helft .
2dehelft startte niet goed voor KVC en na 1 min was het al 4-1 , “Opi” Desmet was het niet eens met de vervanging van de Vos en “veinsde” een blessure om de Vos terug tussen de lijnen te krijgen ( hopelijk geen te erge blessure voor Opi) . KVC lichtjes aangeslagen door het vlugge doelpunt maar de moraal bleef goed en KVC kwam opnieuw beter in de match en kreeg kansen maar toch was het De Pinte die de 5-1 op het bord zette met een mooi afstandsschot . KVC bleef knokken en Andy maakte de verdiende “aansluitingstreffer” op aangeven van Fred 5-2 , wel na een enorme inspanning van Jurgen die de volledige flank afgelopen had .
Interimkeeper Simon had nog enkele knappe reddingen in huis en deed zelfs een “Bertje” door een penalty te stoppen na een “”lichte”” overtreding van onzen Directeur, toch moest hij zich gewonnen geven op een mooi uitgespeelde aanval van De Pinte 6-2 . Bij het aftrappen na de 6-2 was De Pinte nog aan het nagenieten en de Vos verstuurde een gemeten dieptebal naar Boem Boem Fred die direct de 6-3  binnen trapte . KVC had nog enkele kansen maar doelpunten bleven uit waardoor de eindstand een correct weergeven was van de wedstrijd met de vermelding dat KVC zich niet liet afslachten en felicitaties kreeg van de tegenstander voor sportiviteit en inzet . Ook de scheids was deze keer in goede doen en kon een gemakkelijke wedstrijd fluiten doordat hij goed het spel aanvoelde en menig dialoog aanging met onzen betonbaron
Al bij al een goede wedstrijd van ons team . Na de wedstrijd werden we traditiegetrouw in de watten gelegd door de delegatie van De Pinte met warme en koude hapjes -> waarvoor dank . We moeten dit zeker onthouden voor de terugmatch . Ook de belofte dat als we punten pakken tegen Bevere er 2 bakken Duvel te wachten staan als ze kampioen spelen klonk Fred als muziek in de oren .
Op naar zondag om leider Bevere partij te geven .