Van Thuyne

Depoorter

Lefebvre

Vercaemst

De eerste helft was er één om snel te vergeten.  KVC was duidelijk onder de indruk van het jong geweld van Melsen.  KVC kon zijn combinatiespel niet vinden en vond gewoonweg de vrije man niet, onze tegenstander probeerde met zijn snelle spitsen voor gevaar te zorgen, maar stuitte op een stevig verdedigend blok.  Doelman Simoens moest praktisch niet in actie komen, tenzij op een verdwaalde doorsteekpass.  KVC was duidelijk niet goed wakker en vergat de tegenstander onder druk te zetten, het liet de jonkies komen, op een zeldzame counter kon Lefebvre wel doorgaan op links, maar hij tikte de bal te ver van de voet en de kans was weg.  Op counter en op vrije trap kon KVC door zijn forse gestalte wel voor enige dreiging zorgen, maar voetballend maakt het in het eerste half uur slechts weinig klaar.  Het werd echter bruusk wakker geschud door de tegenstander en een (eerste) betwistbare scheidsrechterlijke beslissing…een voorzet werd vanop korte afstand tegen de arm van de onfortuinlijke Vandenheede geknald.  Een duidelijke aangeschoten bal waarbij de scheidsrechter van dienst een penalty zag.  De daaropvolgende elfmeter werd perfect omgezet, Simoens koos de verkeerde hoek en zag de 1-0 op het scorebord verschijnen.  KVC was aangeslagen, maar wel onmiddellijk wakker geschud.  Als bij wonder werd plots overal druk gezet en naar voor gespeeld, onze tegenstander kwam duidelijk in de problemen.  KVC kreeg vrijwel onmiddellijk loon naar werken, een corner van Lefebvre werd aan de tweede paal binnengeknikt door Depoorter.  KVC drukte door en hoopte nog voor de rust op voorsprong te komen, maar een tweede doelpunt zat er niet meer in.

Digitale speler-trainer Onderbeke voerde enkele virtuele effectieve wijzigingen uit aan de rust.  Vercaemst werd vervangen door Picavet, terwijl Glor nu rechterflank voor zijn rekening nam.  Van Thuyne en De Cuyper werd eventjes rust gegund en Desmet nam zijn gebruikelijke rechtsachterpositie in.  De tweede helft werd op gang geblazen en KVC startte furieus, het regende als het ware kansen.  KVC combineerde eindelijk en vond vlot de vrije ruimte, het trof ook vrijwel onmiddellijk raak.  Een prachtige combinatie op rechts van Lefebvre en Glor werd in doel gebronseld door Onderbeke, maar het doelpunt werd om nog altijd onbegrijpelijke redenen afgekeurd.  Een duidelijk geldig doelpunt werd afgekeurd, een tweede discutabele beslissing van de scheidsrechter van dienst.  KVC liet het hoofd echter niet hangen en drukte door op zoek naar de winnende treffer.  Lefebvre werd op rechts op doel afgezonderd, maar zijn schot werd gekeerd.  Depoorters vrije trap werd gekeerd, de lat stond nogmaals in de weg en de gevolgde Onderbeke kon de rebound in één tijd pakken, maar de bal werd gered.  Diezelfde Onderbeke had nog een reuzekans aan de voet en had de bal er maar in te leggen maar knalde overhaast naast.  Een koude douche natuurlijk aan de overkant…een ongeschreven voetbalwet werd waarheid en op een snelle counter tekende Melsen de 2-1 aan.  KVC op achtervolgen aangewezen en het stoomde als een pletwals richting bezoekend doel.  Lefebvre glipte centraal door de buitenspelval, maar vond opnieuw de keeper op zijn weg.  De ballen kwamen van links en rechts, maar vielen vandaag niet goed.  Een kwartiertje voor tijd werden Van Thuyne en De Cuyper voor een slotoffensief in de ploeg gedropt.  Van Thuyne had nog een technisch kunststukje aan de cornervlag in petto met een omhaal richting buren.  KVC zette nog alles op alles en dat frustreerde onze tegenstander mateloos…een duidelijk geïrriteerde tegenstander verlaagde zich nog even tot een Gullit-Völler moment door even richting Vandenheede te spuwen, onze scheidsrechter keek ongegeneerde de andere kant op.  In extremis mocht Depoorter nog een vrije trap nemen voor doel, zijn schot leek op doel af te stevenen…maar een bezoekende voet veranderde de bal van richting…tegen de billen van Onderbeke en net naast doel.  KVC werd vandaag genekt door een combinatie van de scheidsrechter, zelf zijn kansen niet afmaken en natuurlijk het opportunisme van onze tegenstander.

Een zichtbaar ontgoocheld KVC droop af naar het gloedhete Turkse stoombad.  De nieuwe digitale wedstrijdbladen van de voetbalbond brachten duidelijk geen  geluk.  Jammer genoeg werd de uitslag grotendeels bepaald door enkele betwistbare beslissingen van de scheidsrechter en stond paal en keeper verschillende malen in de weg.  Volgende week een nieuwe kans om de drie punten thuis te houden in de hel van Nokere, tegenstander wordt dan Vurste-Semmerzake.