KVC - Vurste-Semmerzake 3-2

Kopzorgen voor speler-trainer Onderbeke, maar liefst 5 onbeschikbare kernspelers voor de confrontatie tegen Vurste-Semmerzake.  Het loopvermogen van Dewaele, de brute kracht van Deconinck, de snelheid van Desmet, het tor-instinct van Lefebvre en de techniek van Tony: allen zoude ze gemist worden.  Tack gooide eventjes nog wat olie op het vuur met de melding dat onze tegenstander zowaar 34 punten afgetrokken geweest was in het competitiebegin.  KVC stond duidelijk voor een moeilijke opdracht.  Simoens dekte zich snel al in en schoof alle verantwoordelijkheid reeds op voorhand af op Detemmerman, die nog volop aan het nagenieten was van een fijn kaas- en wijnavond (of was het nu enkel een wijnavond).  Ook Devolder diende nog eventjes te bekomen van een avondje stappen, Glor genoot zichtbaar na een zwaar Duvelavondje van de koffiekoeken en besloot dan toch weer een uurtje te verdwijnen om als supersub de tweede helft aan te vangen.  Onderbeke beschikte bij aanvang van de match over 11 topfitte spelers en schikte de pionnen:

Picavet

KVC was duidelijk geïntimideerd in het wedstrijdbegin en liep bijna onmiddellijk tegen een achterstand aan.  Een splijtende doorsteekpass werd ietwat knullig naast gestoken, een grote waarschuwing voor KVC.  Van toen af aan ging het enkel crescendo voor KVC dat de match in handen nam.  Een uitstekend spelende Vandenheede nam de ploeg op sleeptouw en was de architect van het succes van KVC.  In tegenstelling tot vorige week in Melsen was KVC uiterst efficiënt en dodelijk, bij een eerste kans was het al raak.  Onderbeke legde even met de buitenkant de bal af tot bij Depoorter, zijn eerste poging werd nog gekeerd, maar tegen zijn botsbal in de hoek was geen verhaal mogelijk: 1-0.  KVC stoomde door en nam het middenveld resoluut in handen.  Colembie werd door de bezoekende verdediging geloodst en lobde richting verste paal…maar de bal viel net iets te laat.  Eventjes later was het dan toch raak, opnieuw Vandenheede kopte op vrije trap richting verste hoek, in eerste instantie ging de doelman goed plat, maar tegen de rebound van Picavet was geen verhaal mogelijk: 2-0.  Philippe scoorde zijn eerste van het seizoen en lijkt de inhaalbeweging op topschutter Lefebvre definitief ingezet te hebben.  Een mooi doelpunt vanuit een scherpe hoek toch hoog in het dak van het doel, buiten het bereik van de doelman binnen geschoten.  KVC rook bloed en was uit op meer, De Cuyper kreeg teveel ruimte op links en loste een knal in de korte hoek, de doelman kon de bal logischerwijs niet klemmen, de rebound viel voor de voeten van Vandenheede, die de bal in het dak van het doel knalde: een onverhoopte 3-0 op het bord!  Een pluim voor het gehele team, dat uiterst gedreven voetbalde.  Devolder demonstreerde tot 2x toe zijn gedrevenheid, door eerst stevig door te tackelen en daarna eventjes verbaal in de clinch te gaan met de arme scheidsrechter na een vermeende uitworp die geen was.  Devolders verbale capaciteiten namen die aan van John McEnroe in zijn jonge jaren.  In die mate dat Picavet zowaar plaatsvervangende excuses diende uit te delen aan de scheidsrechter.  Eventjes daarvoor kon Devolder nog even doorgaan op rechts, hij bood Vercaemst een doelpunt aan, maar dat was buiten de laatste verdediger gerekend.  KVC leek de rust in te kunnen gaan met een geruststellende 3-0 voorsprong, maar dat was buiten de scheids gerekend.  Deze zag in een onschuldige tussenkomst van Vandenheede een onterechte penalty en bracht zo Vurste opnieuw in de match.  De elfmeter werd feilloos omgezet, Barry Boubacar Simoens koos de verkeerde hoek en had het nakijken.  3-1 ruststand en Onderbeke pepte de troepen op na deze tegenslag.

Een leeggestreden Picavet ruimde plaats, Onderbeke speculeerde volop op de counter en schoof de snelle Devolder een rijtje naar voren naast Vince The Prince.  Ook Detemmerman dien de de hel van Nokere vroegtijdig te verlaten.  Glor en Verriest waren de uitverkoren vervangers en vervulden hun rol als supersubs met verve.  KVC begon hoopvol aan de tweede helft, maar kreunde onder het aanvallend geweld van Vurste.  Het eerste kwart was er eentje van buigen of barsten, maar KVC hield stevig stand.  Het creëerde aanvankelijk wel geen kansen, maar overleefde de eerste aanvalsgolven.  Onze verdediging hield alles uitstekend gesloten en verder dan enkele afstandsschoten kwam Vurste niet.  Het was toen KVC beter in de match kwam dat Vurste kon profiteren van een mistasten in de verdediging.  Simoens was kansloos tegen de 3-2, met nog een grote 20 minuten op de klok.  KVC zou het moeilijk krijgen, maar net dan toonde het zijn mentale weerbaarheid.  Het was absolute uitblinker Vandenheede die zijn kopbal nog op de lat zag sterven.  KVC kwam beter en beter in de match maar liet na de match in een beslissende plooi te leggen.  Devolder werd voor doel afgezonderd, maar schampte de bal die naast de paal verdween.  Ook Onderbeke kreeg zijn poging niet tussen de palen…het was nagelbijtend aftellen naar het laatste fluitsignaal.  Met 3-2 op het scorebord was nog alles mogelijk.  KVC knokte zich naar het eind van de wedstrijd, terwijl Vurste geen uitgespeelde kans meer kreeg op de gelijkmaker.  In tegendeel, Verriest bood Vercaemst nog de 4-2 op een schoteltje aan…maar ons Kampfschwein werd foutief gestuit in de 93e minuut.  Verbazing ten top toen de scheids er een schwalbe in zag van onze Nümmer Siebzehn!  Zo eindigde de match op een felbevochten (maar oververdiende) 3-2 overwinning.

KVC speelde collectief een uitstekende partij en maakte deze week zijn kansen af, wat ons een mooie overwinning opleverde.  De 3-2 eindstand was oververdiend en we zagen een uitstekende prestatie van onze spitsen (jong & ouder).  Absolute uitblinker was zonder twijfel Vandenheede, die met een doelpunt, assist en bal op de lat zeer prominent aanwezig was in de match en de angel uit menige tegenaanval haalde.