KVC - Merelbeke 7-1

Zondagmorgen, vijf  voor negen, en in de Nokerse bossen weerklonk een luide knal.  De volgens scheerden weg, de bosdieren bleven verstomd achter…Liet Vercaemst er ééntje vliegen?  Dit keer niet…het was de rechtervoorband van Simoens’ BMW die met een luide knal de geest had gegeven.  Onmiddellijk sprong Deconinck zijn beste vriend ter hulp en bood een wiel van zijn tractor aan.  De toon was weer gezet in de kantine…enkel Picavet tuurde voor zich uit.  Lag het aan zijn bankzittersstatuut?  De peetvader van de ezelsvleesindustrie zat met de talrijke schandalen in zijn achterhoofd en kon zich niet 100% op de match concentreren.  De mist op het veld klaarde intussen op, het zou zeker een heuglijke match worden.  Zelfs Colembie verscheen luttele minuten na negen al op het appel, duidelijk gemotiveerd om de 2-2 miskleun van de heenmatch recht te zetten met een glansprestatie.  Met het oog op de belangrijke midweekmatch tegen SK Dynamo Beernegem in de CL voor reserven werd enkele belangrijke pionnen rust gegund: Tack, Desmet & Depoorter behoorden niet tot de kern en werden tot de tribune verwezen.  Dewaele, Lefebvre, Vercaemst en Picavet werden gespaard en namen op de bank plaats.  Captain Charly toverde volgende opstelling uit zijn mouw:

Glor

Onze tegenstander leek een zootje ongeregeld, ontsnapt uit een carnavalstoet.  De 10 man die de wedstrijd aanvatten, leken geen partij van de geoliede machine die KVC is.  Bij de eerste aanval was het al raak, De Cuyper J. kon centraal doorzetten, zijn schot kon nog gestuit worden maar tegen de rebound van Van Thuyne was geen verhaal.  Van Thuyne krulde de bal mooi met buitenkant links tegen de netten: 1-0 en een droomstart van KVC.  Onder impuls van een stuwend centraal middenveld, eiste KVC de bal op en tikte Barcelonagewijs rond.  Het balletje ging van voet tot voet, tot frustratie van de tegenstander, het was een kwestie van tijd voor de 2-0 op het bord kwam.  Het was Deconinck die, op zijn braziliaans, met een krachtig banaanschot iedereen (bezoekende keeper incluis) verraste, de bal viel in de verste hoek binnen: 2-0.  Eventjes later was het opnieuw raak op corner, de bal raakte niet weg en het was J. De Cuyper die de afvallende bal kon binnentrappen: 3-0 halverwege de eerste helft.  Merelbeke had intussen hun elfde man opgetrommeld…gelukkiglijk had deze onderweg geen alcoholcontrole tegengekomen.  KVC had het eventjes moeilijk met de 11 tegen 11 situatie, maar Simoens kwam nooit in de problemen.  Colembie en De Cuyper K.  hadden hun mannetjes in de broekzak en konden lustig mee combineren.  Het doelgevaar van KVC minderde eventjes, maar KVC kon toch de score net voor rust aandikken toen Onderbeke door de buitenspelval sloop.  Hij negeerde de meegelopen Tant en kneep naar binnen om de bal in de verste hoek te plaatsen: 4-0 en een verdiende voorsprong bij de rust.

Bij de rust werd Onderbeke, Colembie, De Cuyper K. & De Cuyper J. ook rust gegund en kwamen de vier vervangers in het veld.  Tant paste het tactisch plan aan en schoof met de pionnen.  Lefebvre kwam, tegen zijn natuur in, links achteraan te staan, terwijl Deconinck een rij achteruit schoof om plaats te maken voor Dewaele.  Vercaemst en Picavet namen hun gebruikelijke plaats in de spits in.  Luttele momenten later was het evenwel raak (jammer genoeg stond uw verslaggever onder de douche)…daarom eventjes dichterlijke vrijheid voor het vijfde doelpunt: “Het was overduidelijk dat Van Thuyne zich in zijn nopjes voelde vandaag.  Hij stoof de linkerflank en snelde zijn tegenstanders voorbij met vele overstapjes.  De sierlijke bewegingen maakten onze tegenstander horendol, hij liftte de bal over menig tegenstander en schoof de bal naast de keeper…Een aansnellende Vercaemst kon de bal tegen de touwen werken.”  Maar zoals gezicht is enige dichterlijke vrijheid gebruikt in dit stukje.  Eventjes later testte Picavet nog de kwaliteit van het doelhout en werd Dewaeles schot niet bekroond met een doelpunt.  De bal was via paal en keeper over de lijn, maar het doelpunt werd niet gevalideerd.  Van Thuyne kon moederziel alleen nog aandikken tot 0-6 en eventjes later kon Vandenheede mooi binnentrappen: 0-7.  Ondertussen liet het positiespel van Lefebvre op de linksachter te wensen over en kon de tegenstander nog milderen: Een tactische blunder weliswaar van Captain Charly.

Volgende week wacht ons met 4e in de stand Melle opnieuw een haalbare kaart (4-1 verlies tegen Zeveren).  Afspraak om 9u in Kruishoutem!