Ooidonck-Leerne - KVC 1-2

Na de nederlaag van de voorbije week had KVC duidelijk iets recht te zetten.  Slachtoffer van dienst was Ooidonck-Leerne, dat net als KVC te lijden had onder een resem afwezigen.  In de schaduw van het kasteel van Ooidonck trapte KVC af met 13 topfitte spelers.  Simoens, Moreels, Tant, Tack, Vandenheede en J. De Cuyper konden door uiteenlopende redenen deze heuglijke match niet meemaken.  Voor de doelpunten werd ditmaal weer gerekend op een topfitte nummer Siebzehn, Vercaemst had de voorbije dagen hard getraind en leek klaar om te flitsen.  KVC recupereerde Glor na een drieweekse rondreis in Indonesië, deze laatste leek voldoende uitgerust om twee matchen in één weekend aan te gaan.  Ook Deconinck, Colembie en Van Thuyne sloten weer aan bij de groep.  Verder wijzigde praktisch niets aan de spelersgroep in vergelijking met de voorbije week.

13. Picavet

KVC begon fel en had het middenveld stevig in handen.  De tegenstander had het duidelijk moeilijk met de vlotte combinaties die KVC op de mat legde.  Depoorter heerste daarbovenop in de luchtduels, maar in de eerste minuten leverde dit echter weinig doelgevaar op.  KVC stak wel een aantal keer de neus aan het venster en dat leverde al gauw enkele corners op.  Op één van deze corners was het dan ook raak, Lefebvre liep snel weg van zijn man en knikkerde de bal aan de eerste paal binnen.  KVC leek de match stevig in handen te hebben en een sterke Dewaele dirigeerde de ploeg.  Op de flanken lag de ruimte voor Lefebvre en Van Thuyne en die werd dan ook goed benut.  Jammer genoeg kwam onze tegenstander op een domme manier langszij.  Een onnodige overtreding van Deconinck en de bal lag op de stip.  Zelfs een sterk keepende Boonaert kon de penalty niet stoppen.  Ondertussen was de voorlinie gewisseld en moesten Glor en Picavet voor het doelgevaar zorgen.  KVC leek even van slag van de gelijkmaker en moest toch enkele minuten bekomen.  Net voor rust herpakte KVC zich toch en Dewaele zag zijn schot in corner verwerkt.  De Cuyper liep net voor rust een verrekking op en moest noodgedwongen naar de kant.  Puzzelwerk voor de coach aan de rust...

Glor en Deconinck schoven beiden een rij achteruit, terwijl Vercaemst en Picavet nu voor de doelpunten moesten zorgen.  Onderbeke nam de plaats in van Lefebvre op de rechterflank.  KVC ging duidelijk op zijn elan voort en heerste in het middenveld, waar gigantisch veel ruimte gelaten werd.  Glor speelde zeer sterk en hield dan ook de bal goed bij om de opkomende middenvelders tijd te geven aan te sluiten.  Ondertussen heerste KVC nog altijd in het middenveld enkel doelpogingen bleven uit.  Het was echter een splijtende actie van Glor op rechts die de 1-2 inleidde.  Glors voorzet werd met een boogje door Onderbeke in doel verlengd en de verdiende voorsprong was een feit.  Onze tegenstander reageerde onmiddellijk door een mannetje meer in de aanval te gooien.  Maar KVC kon nu echter naar hartelust counteren, op de rechterflank lag een zee van ruimte en Onderbeke maakte hiervan gretig gebruik.  Via een diepe bal op rechts, kapte hij zijn mannetje uit, maar het schot met links was te zwak.  Ondertussen trof ook nog een sterke Depoorter de paal.  In de laatste vijf minuten waren er nog enkele kansjes voor de tegenstrever, maar Boonaert stond pal.  Al bij al een felbevochten, maar verdiende overwinning.