KVC - Vurste-Semmerzake 5-4

Lang verwacht, maar nog niet van het toneel verdwenen...Ziehier het eerste verslag van het seizoen 2011-2012!

Door de afwezigheid van enkele kernspelers had Captain Charly à la Roberto Mancini niet genoeg (bijna) niet genoeg wisselspelers.  Verschillende spelers werden met een scoutingsopdracht naar het buiten- en binnenland gestuurd: Moreels zoekt een nieuwe zwarte parel in Namibië, terwijl Glor enkele tamiltijgers aan de tand voelt, Tack verbleef ondertussen op Leffinge en Colembie scoutte ook enkele nieuwe talenten.  Ondertussen lag ook Vandenberghe in de lappenmand, waardoor Vandewalle een plaatsje in de spits kreeg.  12 topfitte spelers waren zondagmorgen toch paraat om de strijd met Vurste-Semmerzake aan te gaan.  KVC startte alvast met het volgende elftal.

Vandewalle

Vurste-Semmerzake startte snedig aan de match  en drukte KVC onmiddellijk achteruit op het hobbelige veld, maar toch was het KVC dat eerst kon dreigen.  De snelheid van de flanken deed de tragere tegenstander duidelijk pijn en zo kon KVC toch geregeld snel tegenstoten.  Decuyper mikte al snel naar de linkerbenedenhoek en Onderbeke was er als de kippen bij om in de rebound de 1-0 tegen de netten te schieten.  KVC liep in al zijn euforie te veel naar voor en al gauw kon onze tegenstander met een gelukje de 1-1 aantekenen, een afgeweken schot verdween over Vercaemst in doel.  KVC liep opnieuw naar voren op zoek naar de 2-1, maar liep op een snelle counter en het werd al gauw 1-2 in plaats van omgekeerd.  Een zwakke kopbal van Onderbeke werd op de lijn nog gekeerd door een vallende keeper en zo stond aan de rust de 1-2 op het scorebord.

KVC stuurde niets bij aan de rust, enkel de aanvalslust werd aangescherpt.  Maar KVC liep opnieuw tegen de lamp, de tegenstander tekende al vroeg in de tweede helft de 1-3 en 1-4 aan.  De voet ging van het gaspedaal bij Vurste en de gehele centrale as werd al op een vroegtijdige applausvervanging getrakteerd.  Onder impuls van een gretig middenveld met Vandenheede en Decuyper in een hoofdrol, sloeg de motor weer aan.  Ondertussen bracht Tant zijn laatste (maar ook enige) troef binnen de lijnen.  Picavet Senior kreeg de kans om het clubrecord van aantal matchen zonder doelpunt (dat momenteel op 17213 minuten staat) aan te scherpen.  Het inspireerde alvast KVC om snediger uit de hoek te komen...Lefebvre verscheen alleen voor de keeper en schoot in twee tijden de 2-4 tegen de netten.  De meester van de rebound zag dat het goed was.  Niet veel later deed Deconinck zich opmerken met een akkefietje met enkele spelers.  Het gaf hem dadelijk de energie om de 3-4 tegen de netten te koppen.  KVC stond 1 doelpunt in het krijt met nog enkele minuten te gaan.  Lefebvre was duidelijk niet moegestreden en werd op rechts gelanceerd, pijlsnel omspeelde bij de keeper en trapte de 4-4 tegen de netten.  Nog was het doelpuntenfestival niet voorbij, op vrije trap verkeek de Vurtste keeper zich en Lefebvre trapte zijn derde van de ochtend binnen. 5-4 en een onverhoopte remonte van KVC!