KVC - Kluisbergen 4 - 1

Van de oorspronkelijke kern van 20 jongelingen en minder jonge jongelingen bleven dit weekend slechts 12(!) fitte kernspelers over. Vercaemst en Simoens konden wegens omstandigheden het doel niet verdedigen zodat in allerijl Boonaert van de aspirienefuif geplukt werd. Verder moesten Colembie, Verhoeyen, Verstraete, Vandenberghe, Vandewalle en Vandevoorde bleven geblesseerd langs de zijlijn achter. Captain Charly had grootse plannen en schudde de ploeg door elkaar en posteerde tot ieders verassing zichzelf op de rechterflank:

Boonaert





Vandenheede 45'-60'


Tack 45'


Vervaeck


Deconinck





Tant (cap.)


Onderbeke


De Bel





Glor





P. Picavet

T. Picavet 60'

KVC begon snedig aan de match, onder impuls van een sterk middenveld nam het onmiddellijk de bovenhand. Het overwicht bleef echter steriel en veel doelgevaar was er aanvankelijk niet. Op de tegenaanval kon de oudste Pica op links doorgaan, zijn voorzet bereikte echter niemand. Op rechts kon de jonste Pica de aanspeelpunten uitkiezen, maar de voorzet waaide voorbij iedereen…nochtans waren Glor en Onderbeke perfect aanspeelbaar. Zoals meermaals dit seizoen kreeg KVC het deksel op de neus: Vandenheede probeerde even op de bal te balanceren, maar faalde…de tegenstander ging met de bal aan de haal en knalde in de verste hoek naast de paal binnen: 0-1. KVC liet de kopjes echter niet hangen en ging nog voor de rust op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook net voor de rust. Pica Sr stak de bal op rechts door naar Tant, die kapte mooi naar binnen en draaide de 1-1 in doel.

Aan de rust besloot Tant Tack en Vandenheede te wisselen. Desmet en Moreels kwamen in de ploeg. Het begin van de tweede helft werd vooral ontsierd door enkele vuile overtredingen van de tegenstander. Eerst werd Pica Jr met de 2 voeten vooruit aangetrapt door de doelman, hetzelfde lot onderging Onderbeke enkele minuten later. Pica Jr moest geblesseerd het veld verlaten. Het hek was helemaal van de dam toen Onderbeke zonder bal aangetrapt werd door de tegenstander…de scheidsrechter zag het gebeuren en liet begaan. KVC liet zich echter niet intimideren en speelde zijn spel: Tant kwam opnieuw op rechts in balbezit en krulde op identieke wijze de 2-1 in doel. KVC vocht voor wat het waard was en was duidelijk de betere ploeg. De Bel schilderde de bal op het hoofd van Onderbeke die vrij de 3-1 tussen de benen van de keeper mocht binnenkoppen. Toen was het moment aangebroken voor de eeuweling (de tandem De Bel-Picavet senior). Op snelheid glipten ze door de buitenspelval…de tegenstander besefte dat het een uitgemaakte zaak was, maar zag enkele seconden later dat terugkeren er misschien toch wel inzat en zette de achtervolging in. Pica Sr ging door en kwam centimeter na centimeter dichter bij de zestien. Zowaar een super slow-motion in real-life: uiteindelijk kwam Pica tot een schot dat in iedere rugbymatch op een gigantisch gejuich zou onthaald worden. Maar helaas speelden we vandaag voetbal… Uiteindelijk counterde KVC nog scherp en mocht Onderbeke, Vandenheede nog de 4-1 aanbieden.

Met 6 op 6 en de thuismatch tegen Boekel in het verschiet, ligt de weg naar de top tien opnieuw open!

Basiself:

1. Simon Boonaert

2. Ludwig Tack 45’

3. Andy Vandenheede 45’ – 60’

4. Koen Vervaeck

5. Marc De Bel

6. Nico Deconinck

7. Pascal Onderbeke

8. Karel Tant

9. Albert Glor

10. Philippe Picavet

11. Thomas Picavet 60’

Vervangers:

12. Johan Desmet 45’

13. Hans Moreels 45’

Doelpunten:

Karel Tant (2x)

Pascal Onderbeke

Andy Vandenheede

Speler van de week:

1. Karel Tant

2. Pascal Onderbeke

3. Philipe Picavet

Gele kaarten:

Vreemd genoeg geen gele kaarten

Rode kaarten:

Vreemd genoeg geen gele kaarten

Uitslagen:

Munkzwalm - Boekel

1 - 1

KVC - Kluisbergen

4 - 1

Semmerzake - De Pinte

? - ?

Ouwegem - Zevergem

FF - 5

Gavere - Dikkelvenne

5 - FF

Ooidonck Leerne - Ardennen B

2 - 4

Nazareth-Eke - Bevere

? - ?

Stand:

1

GAVERE-ASPER

21

50

2

OOIDONCK LEERNE

21

42

3

NAZARETH-EKE

20

41

4

BEVERE

19

37

5

DE PINTE

18

35

6

KVV.ARDENNEN B

16

31

7

ZEVERGEM

19

25

8

MUNKZWALM

20

25

9

KLUISBERGEN SP.

19

24

10

VURSTE-SEMMERZAKE

18

23

10

NOKERE-KRUISHOUTEM

19

23

12

BOEKEL

20

20

13

KVV.ARDENNEN A

19

19

14

DIKKELVENNE

19

13

15

HUISE-OUWEGEM

20

9

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

Dikkelvenne - KVC 4-6