Nazareth-Eke - KVC 1-0

Het was alweer enige tijd geleden, maar zondagmorgen ontwaakte Vercaemst met een gigantische telescopische kraan in de broek. Het was duidelijk dat hij stijf stond van verlangen om in doel te staan, maandenlang had hij de Kruishoutemse pers met valse berichten bestookt om de positie van zijn concurrent in doel aan het wankelen te brengen. Onder een clever gevonden schuilnaam "koelkast" bestookte hij de voedingsinspectie met cowboyverhalen over vervallen vlees in de hapjes van zijn doublure in doel. Helaas zijn er tot nu toe nog geen bewijzen hiervan opgedoken in de kantine van KVC. Ook de captain en zijn selectiebeleid moesten eraan geloven op de diverse supportersfora die KVC rijk is. Om kwart voor negen was het eindelijk zover, zouden zijn manipulaties tot resultaat geleid hebben? Hij besloot om de diverse bewijzen tegen hem in de wagen te laten en voor éénmaal met ander vervoer op te dagen.

Helaas op het nieuwe plein werd al snel duidelijk dat Simoens zijn plaats onder de lat niet zou afstaan. Vercaemst besloot om tijdens de rit naar Nazareth Simoens met een laatste mentale en fysieke aanval te kelderen. Captain Charly was wel beïnvloed door de negatieve berichtgeving in de pers en besloot Vercaemst zijn kans te geven, niet in doel, maar wel in de spits. Simoens was evenwel geraakt door de aanslag in de wagen en hinkte naar zijn plaats onder de lat. KVC trok de kaart van de aanval en zette steriel druk. Het middenveld had de bovenhand met een herstelde Colembie, die centraal geruggesteund werd door Vandenheede en Deconinck. Op de flanken moesten De Bel en Pica Jr voor het nodige gevaar zorgen. Voorin vormde Vercaemst een duo met Pica Sr, die de afwezige Verhoeyen moest vervangen. Achterin werd het vaste trio Moreels, Desmet en Vervaeck uitgespeeld, deze speelden een vlekkeloze match en vingen de sterke Nazarethse aanval handig en vlekkeloos op. Voor het gevaar (voor lijf en leden) zorgde Deconinck met enkele gevatte tussenkomsten en afstandsschoten waarvan men in Nazareth nog altijd de bal zoekt. Simoens ging ondertussen meer en meer aan het denken door de negatieve berichten in de pers en begon te twijfelen aan zijn fysieke gezondheid. Hij was niet de enige die leed onder de kritieken: Colembie en Vandenheede moesten er voortijdig de brui aan geven wegens blessure zodat Glor en Onderbeke nog voor de rust in het team kwamen.

Captain Charly veranderde weinig aan de rust, Pica Sr werd uit de ploeg gehaald en hij posteerde zichzelf zowaar op rechts. Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft, weinig doelgevaar, een steriel overwicht voor KVC. Ondertussen had ook Pica Jr plaatsgemaakt voor een Chinese Tack, die een opvallend gelig tintje had door een overdosis pastis op zaterdag. Het noodlot sloeg echter opnieuw toe met een derde blessure voor KVC, Simoens moest het veld verlaten met een blessure en werd vervangen door Vercaemst. Het Wonder van Waregem (zoals hij zichzelf op verschillende fora noemde) mocht eindelijk zijn plaats in doel opnemen. Helaas voor hem, vangen hoge bomen (en hoge ballen) veel wind en viel een overigens onterechte vrije trap over hem in doel. De 1-0 kwam letterlijk uit de lucht gevallen...KVC probeerde het ultiem nog, maar een knappe volley van Deconinck werd nog voor de lijn gekeerd, dichter dan dit kwam KVC echter niet meer bij de gelijkmaker.

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

Dikkelvenne - KVC 4-6