KVC - Ardennen A 0-0

Van de ruime kern van 20 (!) reserven was vorige zondag helaas niets meer te merken. Vandenberghe, Colembie, Verstraete lagen in de lappenmand met (langdurige) blessures, Vandewalle hing op doktersadvies zelfs de schoenen aan de haak. Vandevoordes fragiele knie kan voorlopig slechts 1 match per weekend aan, terwijl ook Tack met ziekte verstek moest geven. Vervaeck en Tant hadden eerder al door privéredenen al de match aan zich moeten voorbij laten gaan. Hierdoor werd Onderbeke tot gelegenheidskapitein gebombardeerd, hij kon slechts rekenen op 11 topfitte spelers. Vaste doelman Simoens was spoorloos verdwenen (het verhaal zal ooit wel uit de doeken gedaan worden) en had een gerechtigd excuus voorhanden. Inderhaast werd Fré Vermassen opgebeld maar door het ontbreken van een babysit (Smetse?), kon of mocht deze ook niet opdraven. Ondertussen werd druk gespeculeerd over de afwezigheid van Simoens in de kleedkamer...had hij van zijn eigen hapjes gegeten? Was hij danig onder de indruk van Deconincks verbale kwaliteiten in Ouwegem? In elk geval legde Onderbeke de volgende opstelling op de mat:

Vercaemst





Moreels


Desmet


Pica Jr




Deconinck


Vandenheede

Onderbeke (Cap)




De Bel


Glor





Verhoeyen

Pica Sr


Vercaemst nam voor de gelegenheid plaats onder de lat en kreeg in de vrieskou onmiddellijk enkele opwarmballetjes. Onze tegenstander was duidelijk niet gekomen om zich te laten afslachten en nam het heft in handen. KVC was misschien wel de mindere in het spel, maar liet zich zeker niet onbetuigd. Via Verhoeyen kwam het tot 2 keer toe in een kansrijke positie, maar de staat van het bevroren veld zorgde ervoor dat deze kansen niet in doel belandden. Deconinck probeerde het met een afstandsschot, maar dat werd makkelijk gepakt door de doelman. KSK blonk in tegenstelling met de vorige match uit in discipline en organisatie, maar toch kroop de tegenstander toch door de mazen van het net en versierde enkele kansjes. Moreels en Vercaemst namen mekaars rol over...Vercaemst probeerde de doorgebroken tegenspeler met hand en tand te stoppen en hield deze vast. Hij kon toch uit de houdgreep ontsnappen en knalde...Moreels stond op de goede plaats en duwde het schot (met de hand?) in corner. De beste kans voor rust was nog voor Glor, zijn lobshot werd ultiem gekeerd door de Ardeense goalie. 0-0 bij de rust en daar konden beide ploegen mee leven.

Na de rust volgde het Ardennenoffensief, KVC leek door de korte pauze wel in slaap gewiegd en won geen enkel duel meer. Onze tegenstander had duidelijk een donderpreek in de kleedkamer gekregen en walste over KVC in de beginfase. Net toen KVC terug in de match leek te komen, volgde de counter van Ardennen. Pica Jr werd op snelheid gepakt, net zoals onze tegenstrever door Vercaemst. Penalty en gelukkiglijk hield de scheids de kaarten op zak. Vercaemst oog in oog met de tegenstander...het mentale spelletje begon, de intimidatie en de aanblik van Vercaemst borstkas bracht onze Ardennees danig van slag. De penalty verdween over doel. KVC schoot opnieuw wakker en versierde de beste kansen, maar de pogingen verdwenen net naast of op de rug van een tegenstander. In de slotminuten kreeg KVC nog de kans op een doelpunt, maar Verhoeyen werd net voor het strafschopgebied gehaakt. De vrije trap van Moreels werd ultiem gekeerd door een uitstekende doelman. Beide ploegen konden wellicht wel leven met een billijk gelijkspel. KVC had de betere kansen terwijl Ardennen iets beter in de combinatie was.

Opstelling:
  1. Vercaemst
  2. Moreels
  3. Desmet
  4. Pica Jr
  5. Onderbeke
  6. Vandenheede
  7. Deconinck
  8. De Bel
  9. Glor
  10. Verhoeyen
  11. Pica Sr
Doelpunten:
Geen

Man van de match:
Sterke collectieve prestatie van de ploeg

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

Dikkelvenne - KVC 4-6