Jaarlijkse Barbeque + Bijhorende trofeeën!

In het regenachtige Vlas Vegas, nabij het fleurige Olsene, verwachtten Philip & Martine een bende uitgelaten en hongerige voetballers (of would-be voetballers). Onderbeke & Tack waren voor de gelegenheid (voorlopig) zonder partners opgedaagd en deden zich alvast tegoed aan de lekkere champagne! Johan & Christien hadden voor de heerlijke aperitiefhapjes gezorgd en ondertussen stroomden de gasten toe. Aya had zich voor de gelegenheid ontfermt over vader Marc en Smetse en kreeg als beloning een wasmachine mee! Pica junior toonde zich ondertussen de perfecte gastheer en leidde de gasten rond het bedrijf! Ondertussen bleven de gasten in grote getale toestromen: Nico, Liesbeth (+ Nico jr in de buik) vervoegden het feestje samen met Hans en Ellen die op hun beurt de groep uitnodigden naar hun trouwfeest. Ondertussen was het (naar goede gewoonte) wachten geblazen op Elie en zijn kroost! Tack luisterde ondertussen zorgvuldig naar Smetses verhaal over een wandeltocht van 17km! Trouwens bij deze staat ook een traktatie van Smetse op het tornooi van de zandvlooi in onze agenda! Ondertussen voegden Koen, Friedl, Elie, Annelies (+ respectievelijk hun dochters) en Mie zich bij het feest. Zonder onze kapitein beloofde het alvast een gigantisch feest te worden!

Philip deed alvast zijn deel en schonk overdadig champagne bij! De bijhorende aperiefhapjes waren heerlijk en smolten in de mond. Ludwig bakte ondertussen de eerste brochettes voor zodat iedereen plaats kon nemen aan tafel. Philip had voor de senioren speciale stoelen voorzien met rugleuning en zette deze in een apart hoekje! Martine had een uitgebreid buffet voorzien voor de gasten met verse groenten! Vooral de boontjes vielen bij iedereen in de smaak. Tack had ondertussen enkele verse ezelsribbetjes op de grill gelegd en bracht deze seignant op tafel. Ondertussen kroop Philip stilletjes in een hoekje en huilde over de tussenstand in Gent - Brugge (4 - 0). Tack schakelde een Tantje (fijne woordspeling!) hoger en bakte lekkere kippevleugeltjes en steaks! Ondertussen was onze honger wel al gestild...Ludwig kon nu eindelijk zelf eten! Ondertussen was Philip uitgehuild en eindigde Gent - Brugge op een verdiende 6 - 2. Geen prijs voor Brugge dit jaar, maar voor de reserven daarentegen...

Onderbeke en Vervaeck namen de honneurs voor hun rekening en mochten enkele mooie trofeeën uitreiken. Voor de prijsuitreiking was de zaal extra gevuld met de eega's van Onderbeke en Tack! Ook Glor was met Ilse (Ilse van Albert!) komen aansluiten! Onderbeke deed tromgeroffel door de zaal (lees: veranda) schallen voor de eerste prijs! De prijs voor beste voetbalvrouw ging dit jaar naar Ilse De Vriendt (weliswaar was de jury lichtelijk beïnvloed)! Een luid applaus was haar prijs! Ondertussen ging de prijs voor topschutter naar Aya De Bel met 8 doelpunten liet hij o.a. Deconinck achter zich. Hij ging naar huis met een magnum Champagne! Onderbeke riep ondertussen ook de prijzen af voor beste Smetse van het seizoen: op 2 Johan Desmet en op 1 opnieuw Johan Desmet! De jury wou hier niet verder op ingaan! Opnieuw tijd voor een (serieuze) prijs...beste speler van het seizoen (op punten)! De afwezigen hadden ditmaal ongelijk...Vandevoorde kon zijn prijs niet ontvangst nemen! Vercaemst offerde zich op om de prijs in ontvangst te nemen en had een grandioze speech voorbereid! Onderbeke riep ondertussen ook de prijs af voor "belachelijkste uitspraak na het maken van een doelpunt", de prijs ging naar Tack voor: "Ludwig heeft een goal gemaakt." Nog 2 prijzen te gaan, doelman van het jaar was de eerste. Vercaemst ogen glunderden, deze kon hij niet missen..., maar toch besliste de onwrikbare jury anders! Vercaemst belandde pas op de derde plaats en moest Antone op 2 en Onderbeke op 1 laten voorgaan! Tijd voor de belangrijkste prijs van het seizoen...speler van het jaar (gemiddeld met minimum 13 matchen gespeeld!). Colembie zette hier Deconinck in de wind en kaapte zo de trofee weg! Na een emotionele speech werd het tijd voor een heerlijk dessert!

Tijdens koffie en dessert werd er nog duchtig nagepraat over de vele betwiste spelfases en doelpunten in het seizoen en werd het tornooi van de Zandvlooi tactisch voorbereid! We zien elkaar volgende week om 13u aan de zandvlooi voor de clash tegen de paarsen van de Zandvlooi!

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

Dikkelvenne - KVC 4-6