KSK-Ouwegem 3 - 3

Het moment van de waarheid! De jaarlijkse (laatste?) derby der lage landen stond op het programma. Zoals altijd spraken Clincke en Smetse tijdig af om de ploegtactiek te overlopen, dit leidde tot een gigantische woordenwisseling (vooral dan langs de kant van Smetse) en het duurde tot Deconinck de gemoederen kwam bedaren. Deconinck had al hetere koeien uit de gracht gehaald en legde de eindeloze discussie vlug stil! Niet veel later kwam Smetses naamgenoot de jolige bende vervoegen…het lange wachten werd uiteindelijk ‘beloond’ met de komst van Vervaeck, Vandenberghe, Onderbeke, Tant en Tack. Deze laatste had duidelijk nog last van jetlag wegens het uurverschil in Chili. Vandevoorde, de Pica’s en de De Bels arriveerden in stijl. Het was zoals gebruikelijk enkel nog wachten op Glor, Colembie en Boonaert, die nog niet echt een wakkere indruk naliet. Tijdens de opwarming etaleerden sommige reserven al de grote vorm en imponeerden ze met technische hoogstandjes en vlotte combinaties. Pica Junior was zijn gebruikelijke zelve en besloot om eigenhandig Boonaert aan te vallen met een welgemikt paasschot! Boonaert trok lijkwit weg en hoorde de paasklokken luiden…Het lange opwarmen werd uiteindelijk beloond! KSK riep luidkeels de kreet voor Vercaemst en startte de match onder luid applaus van de supporters met de volgende opstelling!

Boonaert

Desmet

Tack (45')

Vervaeck (45')

Deconinck

M. De Bel

Onderbeke (55')

Tant (Cap.)

Glor

Vandenberghe

Vandevoorde

Onder een stralend lentezonnetjes bloos Gelegenheidsref Yves de match op gang. Op de bank zat Philip alweer nagelbijtend toe te zien hoe KSK het in de eerste helft vakkundig verprutste…Hij greep vele malen naar het hoofd en besloot om eigenhandig de situatie recht te moeten trekken in de tweede helft. KSK probeerde wel de match naar zijn hand te zetten, maar had het moeilijk om de match in handen te nemen. Ouwegem speelde in zijn gebruikelijke 7-1-2 opstelling en pompte de bal naar hartelust naar voren. KSK had het moeilijk om in zijn eigen spel te komen en hanteerde net als zijn tegenstander maar al te veel de lange bal. Op corner viel helaas het eerste tegendoelpunt, Onderbeke had te veel oog voor de bal en te weinig voor de man en ging onder de bal door. Van dichtbij kon Ouwegem de 0-1 aantekenen. Voorlopig kwam Ouwegem iets scherper voor de dag en voor doel. KSK probeerde onmiddellijk de gelijkmaker aan te tekenen en zette meer druk. Onderbeke mocht na een slechte pass op bezoekende doelman Antone afgaan, maar deze redde mooi (of Onderbeke miste prutserig). Helaas kwam de ontnuchtering al snel, een vrije trap werd naast de muur in de korte hoek geschoven en Boonaert bleef kansloos achter, de 0-2 hing in de touwen. KSK speelde ondertussen al volop hun geliefkoosde aanvallende spel en terwijl Vandenberghe net niet bij een strakke voorzet van Tant kon, liep KSK aan de overkant op een snelle tegenaanval. Boonaert kwam net te laat bij het uitkomen en pakte de man en niet de bal. De bal ging op de stip en de 0-3 was een feit. KSK probeerde nog voor de rust tegen te scoren en zo het nodige vertrouwen te pakken, maar de afwerking ontbrak. Vandevoorde knalde op de vuisten van Antone, Deconinck kon onvoldoende kracht zetten op een kopbal, weer Deconinck knalde een vrije trap over…het bewijs dat het voor KSK voor geen meter liep.

Tant besloot om bij de rust de verdediging te herschikken en Pica Junior en Colembie in de ploeg te zetten voor Vervaeck en Tack, die beiden aan rust toewaren. De balvastheid van Vandenberghe werd ingeruild voor de snelheid en de actie van Aya De Bel. KSK was alvast bereid om een tweede helft van een ander niveau op de mat te leggen. Bijna onmiddellijk was het raak, Vandevoorde zette zich op rechts door, maar zijn passje werd knullig gemist door Onderbeke. Het was slechts uitstel en geen afstel. KSK domineerde en de snelheid van de jongste De Bel bleek beslissend. Op links kon hij zich mooi vrijspelen, zijn eerste poging werd echter gekeerd door Antone, maar de bal ging met een gelukje toch in doel: 1-3! Het geluk bleek uiteindelijk toch eens aan onze zijde te staan. Ondertussen besloten Vandenberghe en Onderbeke elkaars rug te gaan wassen, zodat er mogelijke hiaten in het verslag kunnen staan. We nemen even de dichterlijke vrijheid ter hand…

Picavet Senior brieste als een stier (of wilde steenezel) en besloot zijn voornemens in realiteit om te zetten. Hij moest en hij zou de ploeg behoeden voor een nieuwe, des te pijnlijke, nederlaag. Nadat De Bel Junior de ploeg op 2-3 gebracht had, was het enkel nog wachten op de hattrick van De Bel Senior om de overwinning binnen te rijven! KSK vertoonde een nooit gezien overwicht en het was Picavet Senior die met een mooie lob (met bijhorende knieval!) de stand in evenwicht bracht. KVC rook de overwinning maar liep in de slotminuut bijna nog op een dodelijke counter. Gelukkig stonden Colembie, Boonaert en Desmet pal. Deze laatste forceerde jammerlijk zijn dijspieren (of het gebrek eraan) en is waarschijnlijk out voor Gijzenzele!

We noteren nog dat Onderbeke het dichtst zat bij “de poll van de week”, zijn gokje stond op 7 minuten, terwijl Antone (pas) in de 10e minuut neerging! De herhaling van de poll werd gewonnen door Glor, aangezien Antone zijn kunsstukje herhaalde in de 73e minuut.

Basiself:

Simon Boonaert

Ludwig Tack 45’

Johan Desmet

Koen Vervaeck 45’

Nico Deconinck

Pascal Onderbeke 55’

Albert Glor

Marc De Bel

Karel Tant (cap.)

Dennis Vandenberghe 45’

Brecht Vandevoorde

Invallers:

Elie Colembie 45’

Thomas Picavet 45’

Aya De Bel 45’

Philip Picavet 55’

Délégué :

Patrick Clincke

Doelpunten :

Aya De Bel (2x)

Philip Picavet

Gele kaarten:

Lampe (zoals gewoonte)

Rode kaarten:

/

Speler van de week:

Aya De Bel

Uitslagen:

Gijzenzele - Gavere-Asper

1 - 4

De Pinte - Sint-Denijs

6 - 1

Zevergem - Zeveren

2 - 2

Vurste-Semmerzake - T. Melle

1 - 2

Ooidonck Leerne - Moortsele

9 - 0

FC Merelbeke - Dikkelvenne

0 - 4

Nokere-Kruishoutem - Ouwegem

3 - 3

Windeke - Gijzenzele

1 - 4

Nazareth-Eke - Gavere-Asper

3 - 1

Stand:

1.

Gavere-Asper

25

65

2.

Nazareth-Eke

25

57

3.

Dikkelvenne

25

55

4.

De Pinte

24

53

5.

Ooidonck Leerne

23

51

6.

Gijzenzele

24

35

7.

FC Merelbeke

24

35

8.

Vurste-Semmerzake

24

30

9.

Nokere-Kruishoutem

25

28

10.

Zeveren

24

25

11.

Moortsele

24

23

12.

Windeke

22

22

13.

T. Melle

24

22

14.

Zevergem

23

18

15.

Ouwegem

24

17

16.

St.-Denijs

24

16

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

Dikkelvenne - KVC 4-6