Gijzenzele - KSK 4-2

Het einde is nabij!

De dag des Oordeels is ‘eindelijk’ aangebroken! Onder het goedkeurend oog van manager Clincke, verzamelden een dapper elftal voor de poorten van het voorgeborchte (in de vorm van Nuitgang). Onder het motto ‘de weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen’, beloofden De Bel en Onderbeke alvast een hattrick! Glor, Picavet en Vandevoorde verkozen een romantisch weekendje in de Dardennen en leerden elkaar op een intiemere manier kennen. Vercaemst veroverde Duitsland in zijn ééntje, terwijl Aya De Bel vastzat op het werk. Vervaeck zette zijn koksmuts op i.p.v. zijn voetbaltenue en kwijtte zich uitstekend aan zijn taak als deegmaker! Desmet en Verstraete bleven geblesseerd achter in de Kruishoutemse ziekenboeg. Elomari dook na lange afwezigheid opnieuw boven water, terwijl Vandewalle na maanden afwezigheid op de velden de reserven verkoos boven minivoetbal! Huys werd in laatste instantie nog opgetrommeld en zo stond er toch 12 man op het wedstrijdblad. De vaste garde bleek grondig uitgedund, zodat Tant moeilijk anders kon dan deze alternatieve opstelling op het veld te gooien:

Onderbeke

Moreels

Tack

Elomari

Deconinck

Huys 45’

Colembie

Tant (Cap.)

De Bel

Vandenberghe

Vandewalle

Na enkele minuten rituele opwarming werd de match dan al snel op gang gefloten. Onderbeke, ook wel gekend als de zwarte panter, genoot schijnbaar van de Vlaamse schlagers die achter hem uit de boxen galmden. Tant won voor de eerste maal dit jaar de toss en verkoos onlogischerwijs om de eerste helft bergaf te spelen. Tants taktiek loonde wonderwel en bij de eerste echte aanval kon Vandewalle zijn eerste doelpunt van het seizoen aantekenen op voorzet van Deconinck. KSK had enkele mooie kansen versierd, maar lag zwaar onder in het spel. De opkomende backs en verdedigers waren een gesel voor ons middenveld, dat zich tevergeefs te pletter liep achter een ongrijpbare bal. Het was KSK’s verdediging die de hoofdrol speelde in deze match, onze tegenstander was voetballend sterk en de opkomende vleugelbacks zorgden geregeld voor gevaar. Gelegenheidsdoelman Onderbeke keepte sterk en was attent uitgekomen bij een doorgelopen Gijzenzeel en redde prima. A la Michel Preud-Homme haalde hij even later een bal via de paal uit de kruising. Toch moest hij zich gewonnen geven, een voorzet schoot voorbij alles en iedereen naar de tweede paal, waar de Gijzenzeelse spits maar moest intikken. We noteren nog dat Moreels zijn eigen doelman even op de proef wou stellen na een onterecht toegekende hoekschop. 1 – 1 was de al bij al gevleide ruststand.

Tant deed noodgedwongen een wissel bij de rust, Huys zijn tank was leeg, dus moest Pica de rechtse flank belopen. De Gijzenzeelse druk hield echter aan en KSK had het bergop bijzonder moeilijk om een aanval in elkaar te knutselen op het hobbelige veld. Het liep voor geen meter, al zat de bedenkelijke staat van het veld daar ook voor iets tussen. KSK holde achter de bal en kon niet echt aanspraak maken op een doelpunt. Aan de overkant was het echter nogal snel raak, op rechts werd een getalenteerde jongeling gelanceerd die knap de 2-1 vanuit een scherpe hoek binnenknalde, al ging een stuntelende Onderbeke hierbij niet vrijuit. Een ware uppercut voor KSK, dat intussen slechts een figurant was op het veld en met moeite de middellijn haalde. Gijzenzele stoomde door met zijn combinatiespel en na een knappe combinatie volgde een even knap schot in de kruising, Onderbeke kon alleen kijken hoe de bal in doel belandde: 3 – 1. KSK zocht zijn vierde adem en vond die ook, Tant lanceerde een vrijschop in de zestien alwaar Deconinck ‘oorlog in de zestien’ nogal letterlijk opnam. Hij dwong een penalty af en schoot die zelf keihard binnen. Van pure schrik sprong de keeper weg en stond de 3-2 zowaar op het scorebord. KSK geloofde er opnieuw in en Deconinck kreeg een nieuwe kans, maar miste zowaar een half metertje. De scherpte ontbrak eventjes bij Deconinck die enkele uren geleden een kalf ter wereld gebracht had. Moreels, Tack en Elomari hadden de spitsen ondertussen in hun broekzak, maar de opkomende middenvelders bleven een gesel voor verdediging en middenveld. Onderbeke kon zich zowaar onderscheiden in deze match en ranselde knap een vrije trap uit de hoek. Elomari en Onderbeke waren wel kansloos bij een frommelgoal van Gijzenzele. De corner landde in de voeten van een Gijzenzeler die vanop 2m naast Onderbeke en Elomari kon binnensjotten: 4-2 op enkele minuten van het einde. KSK drong niet verder aan en zo eindigde deze match dan ook terecht op 4-2!

Basiself:

Onderbeke

Moreels

Tack

Elomari

Deconinck

Colembie

De Bel

Huys 45’

Tant

Vandenberghe

Vandewalle

Invallers:

Picavet 45’

Délégué :

Patrick Clincke

Doelpunten :

Vandewalle

Deconinck

Gele kaarten:

/

Rode kaarten:

/

Speler van de week:

1. Pascal Onderbeke (43 ptn)

2. Nico Deconinck (19 ptn)

3. Elie Colembie (14 ptn)

Uitslagen:

Ouwegem - FC Merelbeke

2 - 2

Gavere Asper - De Pinte

3 - 0

Gijzenzele - Nokere-Kruishoutem

4 - 2

Moortsele - Vurste-Semmerzake

? - ?

Ooidonck Leerne - Dikkelvenne

3 - 0

T. Melle - Zevergem

2 - 4

Zeveren - Nazareth-Eke

3 - 6

St.-Denijs - Windeke

5 - FF

Eindstand:

1.

Gavere-Asper

26

22

2

2

-

68

2.

Nazareth-Eke

26

19

4

3

-

60

3.

Dikkelvenne

26

18

7

1

-

55

4.

Ooidonck Leerne

24

18

6

0

-

54

5.

De Pinte

25

17

6

2

-

53

6.

FC Merelbeke

25

10

9

6

-

36

7.

Gijzenzele

24

10

9

5

-

35

8.

Vurste-Semmerzake

24

9

12

3

-

30

9.

Nokere-Kruishoutem

25

9

15

1

-

28

10.

Zeveren

25

7

14

4

-

25

11.

Moortsele

24

6

13

5

-

23

12.

Windeke

23

6

13

4

-

22

13.

T. Melle

25

6

15

4

-

22

14.

Zevergem

24

6

15

3

-

21

15.

Sint-Denijs

25

6

18

1

-

19

16.

Ouwegem

25

4

15

6

-

18

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

KVC - Ooidonck-Leerne 2-1