KVC Nokere-Kruishoutem - Dikkelvenne 2 - 0

Onder luid gejoel van de opgedaagde supporters (vooral Smetse) verzamelden 12 topfitte kernspelers in de KVC-kantine. Moreels (familiale omstandigheden), Elomari (omstandigheden), Desmet (spierblessure), Vandenberghe (Mexicaanse griep), Verstraete (andere verplichtingen), Vercaemst (trip naar Japan) waren er niet bij. Inderhaast liet onze kapitein Onderbeke opbellen om de gelederen te versterken in de tweede helft. De voor de gelegenheid aangepaste spelersoutfit inspireerde Tant tot de volgende opstelling:



Simon Boonaert










Elie Colembie




Ludwig Tack


Koen Vervaeck 45'




Nico Deconinck








Thomas Picavet


Albert Glor


Karel Tant (cap.)








Brecht Vandevoorde









Marc De Bel


Aya De Bel 60'


Onder de vakkundige leiding van een welbekende scheidsrechter werd de match op gang gefloten. KSK onderging veelal het spel, maar kreeg wel de gevaarlijkste kansen. Met de snelheid van Aya(n) en Brecht ging er een constante dreiging uit van een hertimmerd KVC. De Dikkelvense defensie wist hier niet onmiddellijk raad mee en ging op een terugspeelbal in de fout. Aya(n) was bij de pinken en werkte beheerst af: 1-0 voor de thuisploeg. KSK was misschien wel de mindere in het spel, maar dwong toch de beste kansen af. De afwerking liet het helaas wat afweten bij de De Bels, zodat we uiteindelijk toch met een mooie 1-0 de rust in gingen.

Vervaeck ruimde bij half-time plaats voor Onderbeke die net zijn koffie en een donderpreek van Smetse achter de kiezen had. Hij nam centraal de plaats in van Deconinck die een rij achteruit schoof. Het spelbeeld bleef echter ongewijzigd, KSK was de mindere in het spel, maar was aartsgevaarlijk op de counter. Zo werd Aya(n) op links opnieuw gelanceerd en kon beheerst door de benen van de goalie afwerken: 2-0. Jammer genoeg was een spierblessure zijn deel, en hij werd onmiddellijk vervangen door Picavet Senior, na de dappere De Bels een nieuw vader-zoon koppel op het veld: de pientere Pica’s! De Dikkelvense spelers begonnen het stilaan op de heupen te krijgen en de match werd bitsiger. De verdediging o.l.v. Colembie bleef standhouden, te meer omdat Tack een glanspartij speelde en zijn man uit de match hield. Iets wat ook Deconinck en Onderbeke disciplinair deden. KSK speelde de match goed uit en had zelfs de beste kansen op de 3-0, Tant met een rush op links, die centraal Onderbeke, deze draaide door naar rechts waar hij de vrijstaande De Bel vond, deze kapte zich vrij en besloot met links, maar een ultieme reflex stopte de 3-0. Verder was Pica Sr. een constante dreiging, alleen voor de keeper ging zijn lob echter over. Dikkelvenne steld hier geen uitgespeelde kansen tegenover, enkel een klutsbal op de paal was de meest noemenswaardige kans. Verder had ook Boonaert een ultieme reflex in huis op een inzet vanaf het penaltypunt. Zo kon KSK voor het eerst in 13 gespeelde matchen de nul houden!

Basiself:

Simon Boonaert

Elie Colembie

Koen Vervaeck 45’

Ludwig Tack

Nico Deconinck

Albert Glor

Brecht Vandevoorde

Thomas Picavet

Karel Tant (cap.)

Marc De Bel

Aya De Bel 60’

Vervangers :

Pascal Onderbeke 45’

Philip Picavet 60’

Délégués:

Patrick Clincke

Smetse

Gele kaarten:

Geen

Rode kaarten:

Geen

Doelpunten:

Aya De Bel (2x)

Man van de Match:

  1. Aya De Bel (40ptn)
  2. Simon Boonaert (14ptn)
  3. Ludwig Tack (11ptn)

Elie Colembie (11ptn)

Nico Deconinck (11ptn)


Uitslagen:

De Pinte

Windeke

5 - FF

Nazareth-Eke

Sint-Denijs

3 - 2

Vurste-Semmerzake

Zeveren

1 - 3

Ooidonck-Leerne

T. Melle

5 - 2

FC Merelbeke

Moortsele

5 - 1

KVC Nokere-Kruishoutem

Dikkelvenne

2 - 0

Zevergem

Gavere-Asper

1 - 4

Gijzenzele

Ouwegem

? - ?

Klassement:

1

Gavere-Asper

13

37

2

Ooidonck Leerne

13

33

3

Nazareth-Eke

13

29

4

De Pinte

13

28

5

Sint-Denijs

13

25

6

Dikkelvenne

13

22

7

FC Merelbeke

13

18

8

Windeke

13

17

9

Gijzenzele

12

16

10

Zeveren

13

15

11

KVC Nokere-Kruishoutem

13

12

12

Ouwegem

12

11

13

Zevergem

13

11

14

Moortsele

13

9

15

Vurste-Semmerzake

13

7

16

T. Melle

13

5

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

Dikkelvenne - KVC 4-6