Karel Tant 45'

Smetse

Hans Moreels 45'

Philip Picavet 80'

Na een ‘stevige’ opwarming werd de match op gang gefloten, zoals gebruikelijk was KSK niet onmiddellijk bij de les en had het een studieronde nodig vooraleer de machine begon te draaien. KSK kreeg enkele waarschuwingen van de Zevergemnaren, maar tot echte uitgespeelde kansen kwamen deze niet. Toch floot de scheidsrechter na een tiental minuten penalty, de gevallen Zevergemnaar gaf evenwel toe dat dit geen penalty was en werd door de scheidsrechter voor zijn eerlijkheid beloond met de gele kaart. Blijkbaar wordt fair-play in de 3e Reserve B toch niet zo geapprecieerd. Het was vooral de verdienste van een sterk spitsenduo dat KSK beter in de match kwam. Vandevoorde en Vandenberghe bleken vooral sterk in de duels en de snelheid van de eerste zorgde voor een surplus aan aanvallend overwicht. KSK was ondertussen voetballend de meerdere geworden van een traag en slordig spelend Zevergem. Het middenveld zette goed druk en kon geregeld de bal heroveren en de spitsen lanceren. Zo kwam Vandenberghe alleen voor doel, maar zijn schot waaide echter naast. Vandevoorde werd ook enkele keren op snelheid gelanceerd, maar tot doelpunten kwam het voorlopig nog niet, tot wanhoop van Clincke. Vandenberghe speelde een afvallende bal mooi met de hak op Onderbeke, die op zijn beurt Vandenberghe voor doel kon afzonderen, een prachtige mogelijkheid om de score te openen. Echter duwde hij de bal iets te ver vooruit en de bezoekende keeper kon gepast tussenkomen. De goal viel uiteindelijk toch: een voorzet vanop links werd met een gelukje in doel verlengd door Marc De Bel: 1-0 en de verdiende voorsprong van KSK stond op het bord. Net voor rust beleefde de wederoptredende Vercaemst een heuse nachtmerrie. Een bal ging tussen het gat in zijn handschoenen door en belandde in de voeten van een Zevergemse spits: 1-1 net voor rust.

Tant besliste met het oog op de overwinning 3 offensieve wissels te doen. Vervaeck, Elomari & A. De Bel werden in gewisseld voor Deconinck, Moreels & Tant zelve. Dit leverde bijna onmiddellijk resultaat op toen Deconinck een strakke voorzet afleverde en Onderbeke hem net niet in doel kon verlengen. Vandenberghe en Vandevoorde bleven een gesel voor de verdediging, enkel de afwerking kon beter. Zo zette Vandevoorde zich door op rechts en legde achteruit voor de vrijstaande Onderbeke, deze bediende op zijn beurt Vandenberghe die vrijstaand kon inschieten, maar hij talmde te lang en de keeper kon tussenkomen. Ook De Bel deed een verdienstelijke poging om met de bal in doel te lopen, maar ook hij werd afgestopt. De goal van de verlossing kwam er uiteindelijk toch. Vandevoorde ging op snelheid door op rechts en kapte mooi zijn mannetje uit en kon de keeper uiteindelijk vloeren in de korte hoek. Een verdiende voorsprong met nog een twintigtal minuten te spelen. KSK zocht evenwel niet zijn verdedigende stelling op, maar ging op zoek naar een derde doelpunt. Een gebrek aan kansen was alleszins niet de oorzaak van de lage score, dat was veeleer te danken aan een ondermaatse afwerking. Maar Vercaemst en zijn verdediging hielden evenwel gemakkellijk stand met achterin een standvastig dribbelwonder als laatste man.