Nazareth-Eke - KSK Kruishoutem: 1-0

Op zondag 22 maart waren alweer 16 zwijneklievers present om het fusieploegje van VC Nazareth-Eke partij te geven. Zonder de broodnodige koffiekoeken van Marc De Bel was de moraal van de KSK reserven al snel een heel stuk minder dan anders. De beroemde schrijver vond een voormiddagje voorlezen interessanter dan een heldenstrijd in de Nazarethse velden. Toch blijven de reserven hopen dat die ondertussen verdoemde koffiekoeken ooit eens mogen verorberd worden.

Naast de afwezige De Bel moest ook Onderbeke verstek geven. Zijn promocampagne voor eierboer zorgt ervoor dat hij zich stilaan in beter milieus moet beginnen begeven. Toch duimen alle reserven ook voor deze zwijneklieverprutsertopschutter.

Kapitein Tant koos er dit keer voor om zichzelf op de bank te plaatsten naast Desmet, Ceuterick en Vercaemst. Deze laatste koos er zelf wijselijk voor om niet in doel te starten aangezien hij nog een klein beetje last had van dubbel zicht na een doorzaknachtje. In doel kregen we dus nog eens Antone. Verder kon men ook weer rekenen op de diensten van Schietecatte, die het middenveld moest belopen samen met De Coninck en Glor. Op de flanken mochten Tack en Picavet Jr zich de longen uit het lijf lopen. In de spits stond het onuitgegeven duo Vandenberghe-Picavet Sr.

Met goede moed startten de KSK’ers deze wedstrijd. Toch werden ze al snel gewaarschuwd door de snelheid van de spitsen van Nazareth. Vervaeck werd in de beginfase er een paar keer afgelopen, maar gelukkig zonder veel erg. Na die moeilijke start herpakte de ploeg zich onder impuls van een sterk spelende De Coninck. Zo konden de reserven geleidelijk aan ook wat mooie kansen bij elkaar voetballen. De mooiste waren voor Picavet Jr die ze tot twee maal toe vakkundig de nek om wrong, ondanks uitzicht op een gedeelde topschuttersplaats en de daarbijhorende magnumfles champagne. Verder bleef de eerste helft rustig over en weer kabbelen met enkele kleine kansen voor beide ploegen. Een 0-0 aan de rust was dus een logische weergave van de wedstrijd tot dan toe. Meer dan heel veel animo langs de bankzitterskant viel verder niet te vermelden.

Bankzitters Ceuterick, Desmet en Tant kwamen aan de aftrap in de tweede helft. Zij vervingen respectievelijk Schietecatte, Tack en Picavet Jr. Gelegenheidsinvaller Vercaemst bleef nog even sudderen op de bank. Zelfde beeld na de rust, waarbij Nazareth-Eke het best uit de startblokken kwam, zonder al te veel gevaar. Even voor het uur blesseerde De Coninck zich dan aan de lies waardoor hij noodgedwongen naar de kant moest en Vercaemst in zijn plaats kwam op rechtsmidden. Dit bleek voor de KSK reserven een redelijke domper aangezien De Coninck tot dan toe één van de betere spelers op het veld bleek. En omdat een ongeluk nooit alleen komt, kreeg KSK kort daarna het deksel op de neus. Na een snelle aanval kon Nazareth-Eke de score openen. Hierdoor bleek al snel dat de wedstrijd gespeeld was. Verder dan enkele schuchtere pogingen kwamen de leeggespeelde reserven niet meer. 1-0 winst voor Nazareth-Eke en op naar de topper tegen Ouwegem.

Tot slot kunnen we ons nog de vraag stellen of zwijnekliever Vercaemst echt wel op plekken kan spelen…. Antwoord hierop misschien volgende week.

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

KVC - Ooidonck-Leerne 2-1