KVV Ardennen - KSK

Voor de moeilijke en verre verplaatsing naar KVV Ardennen had KSK af te rekenen met een handvol geblesseerden. Door tal van blessures waren De Bel, Vandewalle, Colembie, Vandenberghe en Philip Picavet onbeschikbaar. We recupereerden Antone, die samen met Tack op de bank plaatsnam. Onze voorlinie werd totaal vernieuwd met Vandenbraembussche en Vandenbroucke die voor de nodige goals moesten zorgen. Deconinck werd opnieuw uitgespeeld als breekijzer op het middenveld, terwijl Glor en Onderbeke voor het voetballend vermogen moesten zorgen. Op de flanken zoals gewoonlijk Tant en Pica. Het experiment met de verdediging tegen Sint-Denijs was een duidelijk succes, dus werd Desmet geruggesteund door Vermassen en Vervaeck. Vercaemst nam zoals goede gewoonte opnieuw zijn plaats onder de lat in.

Op het drassige en zware terrein nam KSK onmiddellijk de bovenhand. De snelheid en techniek van de beide spitsen wierp duidelijk zijn vruchten af. Ardennen kon niet in zijn normale spel komen en KSK prikte snel en goed tegen. Een eerste kans was ook voor KSK op een hoge bal ging Onderbeke in duel met de doelman, maar werd onterecht teruggefloten door de scheidsrechter. KSK bleef de bal goed rondspelen en dwong meerdere kansen af dankzij het sterke collectief dat tussen de lijnen stond. Opnieuw Onderbeke kon profiteren van een voorzet die rond het penaltypunt bleef hangen. De bal verdween via keeper en doelpaal in corner. Het signaal voor KSK om het gaspedaal nog wat dieper in te duwen. Vandenbraembussche had de 0-1 aan de voet, maar hij had teveel moeite met het drassige veld om de bal in doel te werken. Deconinck probeerde vervolgens van ver, maar zijn schot miste richting. Onze tegenstander kwam niet verder dan enkele gevaarlijke corners en slecht gerichte schoten uit de tweede lijn. Telkenmale stond Vercaemst op de goede plaats om het gevaar te keren. Net voor de rust hing er dan toch een doelpunt in de lucht. Vandenbroucke kon profiteren van een geloste bal, maar zijn schot werd van de lijn gekeerd door verdediger Van Wambeke. Twee minuten later kreeg KSK het deksel op de neus. Nadat de centrale middenvelder van Ardennen enkel mannetjes kon uitkappen, trapte hij hard op doel. Het schot was houdbaar, maar Vercaemst verkeek zich op de bal en deze verdween via zijn lichaam in doel. 1-0 was de gevleide ruststand voor de 2e in de rangschikking.

Kapitein Tant besloot om de tweede helft aan te vangen met dezelfde elf. Antone en Tack bleven dus nog even op bank. Fysiek kregen we het moeilijker, de staat van het veld liet duidelijk zijn sporen na. Het middenveld had meer en meer moeite om de ruimtes klein te houden en dat zorgde voor meer gevaar bij de thuisploeg. De verdienste van KSK was dat het bleef voetballen en bleef kansen creëren. Tant en Picavet konden met hun snelheid duidelijke schade op de flanken aanrichten. Op zo’n rush langs de linkerflank kwam de bal centraal bij Onderbeke, zijn schot verdween net over de kruising. Zo’n twintig minuten voor tijd werden de leeggespeelde Deconinck en Vandenbroucke vervangen door Antone en Tack. De reserven bleven in de gelijkmaker geloven en Antone kon een goede kans afdwingen, maar hij vergat de bal af te spelen naar de vrijstaande Vandenbraembussche. KSK drong nog aan, maar helaas bleef de verdiende gelijkmaker uit. Onze sterk spelende defensie bleef de tegenaanvallen pareren, maar meer zat er ook niet meer in voor ons. KSK speelde zowat de perfecte partij, zowel verdedigend als aanvallend zat de ploeg perfect in elkaar, maar opnieuw was de trefzekerheid het grootste probleem.