KSK - Sint-Denijs

Na de onverdiende nederlaag tegen Dikkelvenne, was Sint-Denijs te gast in het Warandepark te Kruishoutem. Onder luid gejuich startten de geel-zwarten aan een opnieuw intensieve opwarming. Om het scoringsprobleem op te lossen werden Van Wijmelbeke, Pothé en Van den Braembussche opgeroepen. Helaas had Benne te veel last van Duvel Deluxe en werd Pothé door het bestuur een plaats bij de 15 ontnomen. Onderbeke (terug na ziekte) en Philip Picavet (terug na blessure) namen plaats op de bank naast Vincent Van den Braembussche.

KSK startte met een experimenteel middenveld: Deconinck nam plaats als verdedigende middelvelder achter Colembie en Vandewalle. Op de flanken namen Tant en De Bel hun normale plaatsen in. Desmet werd achterin geruggesteund door Vermassen en Vervaeck. Na wat vertraging ging de match uiteindelijk van start en trok KSK onmiddellijk het laken naar zich toe. Het experiment met Deconinck en Colembie wierp zijn vruchten snel af. We trokken het laken onmiddellijk naar ons toe en schuwden de duels niet, wat KSK heel wat balbezit opleverde. Vandewalle kon snel scoren maar de scheids keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Langs de flanken konden we enkele keren snel uitrukken, maar de voorzetten stierven meestal in de handen van de bezoekende doelman. Halverwege de eerste helft mocht Pica alleen op de doelman afgaan, maar ook hij kon de score niet openen. KSK speelde voortreffelijk, maar kon (zoals gewoonlijk) niet scoren. De harde duels lieten ook duidelijke sporen na, na 35’ konden De Bel noch Vandewalle verder. Van den Braembussche en Onderbeke namen na enkele positiewissels hun plaats op het veld in. KSK bleef baas tot de rust.

Na de aftrap trok KSK opnieuw in de aanval, enkel scoren lukte vandaag niet. De flankvoorzetten strandden telkenmale op een bezoekend hoofd of in de armen van de bezoekende doelman. De tegenstander kon geen vuist maken en voetbalde vooral met de lange bal naar voren, terwijl bij KSK de bal vlot rondging. Van den Braembussches schot landde op de voet van de keeper. KSK werd maar niet beloond voor zijn aanvalslust en de frustraties kwamen boven. Onderbeke zette een tackle langs achter in op de bezoekende libero. De ref hield het bij een waarschuwing, maar de tegenstander moest wel met 10 verder na de blessure van hun libero. KSK trok nog meer in de aanval en vergat zijn defensieve taken. Op een counter kwam dit ons duur te staan, een voorzet werd onvoldoende weggewerkt en viel in de voeten van een tegenstander. Hij haalde in één tijd uit en liet Vercaemst kansloos. Een zware mentale opdoffer voor KSK dat ondertussen ook al heel wat krachten verspeeld had. We lieten ons niet uit ons lood slaan en trokken opnieuw in de aanval, helaas kregen we alweer snel het deksel op de neus. Op corner kon een bezoeker twee man voorbij gaan in de zestien en een hard voorzet-schot afleveren. Vervaeck kon enkel nog de bal in eigen doel duwen: 0-2 met nog een kwartier te spelen. KSK duwde door en speelde man op man achteraan, Desmet bleef in de aanvalslinie. De tegenstander probeerde op alle mogelijke manieren tijd te winnen en bespeelde de scheidsrechter handig. Deze floot o.a. Onderbeke onterecht af wanneer hij vrije doorgang op doel had. Zo strandde deze match op een onverdiende 0-2 overwinning voor Sint-Denijs.

Basiself:
Vincent Vercaemst
Johan Desmet
Frederick Vermassen
Koen Vervaeck
Nico Deconinck
Elie Colembie
Dieter Vandewalle 35’
Marc De Bel 35’
Karel Tant 85’
Thomas Picavet
Ludwig Tack

Vervangers:
Pascal Onderbeke 35’
Vincent Vandenbraembussche 35’
Philip Picavet 85’

Doelpunten:
Geen

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

Dikkelvenne - KVC 4-6