KSK - Dikkelvenne

Na de onverdiende 1-3 nederlaag tegen Zeveren, moesten de KSK reserven deze keer op zoek naar de 3 punten tegen Dikkelvenne. Jammer genoeg konden we niet rekenen op heel wat spelers uit onze talrijke kern. Tant, Desmet, Glor, Antone, Vermassen en Philip Picavet waren door diverse redenen onbeschikbaar. Versterking van Gistelinck en Aya De Bel was dus zeker welgekomen. Gelegenheidskapitein Vervaeck hield Gistelinck wel nog op de bank als supersub.

KSK startte snedig en zette het goed voetbal vrijwel onmiddellijk om in kansen. Vandewalle werd op links gelanceerd, maar zijn schot strandde op de Dikkelvense doelman. Enkele ogenblikken later kon Marc De Bel zich vanop rechts vrij kappen, zijn pegel deed de lat trillen. Een ernstige waarschuwing voor onze tegenstander die beter begon te spelen. Ondertussen verloren we Vandenberghe met een spierblessure in de 12e minuut, tijd voor Gistelinck om zijn geweldige lijf in de strijd te gooien. Op een diepe bal van Dikkelvenne gingen Vervaeck en keeper Vercaemst voor de bal, jammer genoeg miskeken beide zich op de bal en de 0-1 stond op het bord. KSK probeerde om snel een tegentreffer te maken, maar onze spitsen werden moeilijk bereikt en de lange bal werd veelvuldig gehanteerd. Dikkelvenne kon nog 0-2 maken voor rust, toen een vrije trap onvoldoende weggewerkt kon worden, het schot vanuit de rebound was hard en ongenadig.

In de tweede helft werd het grootste probleem van de reserven weer duidelijk: de afwerking. Tack werd uit noodzaak vervangen door vergane glorie Jean Jansen, ondertussen 56 en oudste man op het veld. We kwamen beter uit de kleedkamers en brachten de betere combinaties. Jammer genoeg was het toch opnieuw de tegenstander die de 0-3 kon aantekenen. Na een corner nam een vrijstaande man de bal in één tijd met links. Het schot was onhoudbaar voor Vercaemst. KSK ging nu nog een versnelling hoger spelen en dit leverde dan ook de beste kansen op. Gistelinck kon dan ook Aya De Bel lanceren en die werkte beheerst af 1-3 en de hoop keerde terug voor KSK. Na 1-2 met Onderbeke kreeg Picavet vrije doorgang op doel, zijn schot miste evenwel richting en strandde in het zijnet. KSK kon met goed combinatievoetbal de tegenstander tegen zijn doel drukken, maar jammer genoeg gingen de vele kansen er niet in. De gemoederen bij de tegenstander raakten oververhit, Gistelinck gooide na een aanslag op Vercaemst nog wat olie op het vuur en het kwam tot een opstootje. We moeten toch wel zeggen dat Gistelincks seizoensdebuut niet onopgemerkt voorbij gegaan is. KSK bleef aanvallen, maar de afwerking bleef ondermaats. Op vrije trap na balverlies van Onderbeke, werd het nog 1-4. Onderbeke kreeg nog een unieke kans om zijn foutje recht te trekken, toen hij alleen op de keeper mocht afgaan. Maar jammer genoeg miste zijn poging ook doel. KSK kan zich opnieuw optrekken aan een goede tweede helft, hopelijk kunnen we volgende week de kansen afmaken tegen Sint-Denijs.