Kluisbergen Sp. - KSK

Gisteren waren opnieuw 15 topfitte spelers van de partij voor de match op Kluisbergen Sportief. In de gloednieuwe kleedkamers stelde kapitein Tant zijn beste ploeg op: Vandewalle, Vervaeck, Picavet en Onderbeke verhuisden naar de bank. Voor de doelpunten rekende Kruishoutem op het spitsenduo Vandenberghe en De Bel. De balvastheid van de eerste in combinatie met de dribbels van de tweede moesten wel eens vuurwerk opleveren.

De eerste helft kunnen we kort samenvatten: Voetballend was Kluisbergen de beste ploeg, maar het kwam niet tot uitgespeelde kansen. KSK probeerde af en toe tegen te prikken, maar kon de bezoekende keeper niet bedreigen. Jammer genoeg ging KSK met een 1-0 achterstand de rust in. Op vrije trap kon de bezoekende spits zijn mannetje afhouden en in de draai de bal mooi in de hoek plaatsen.

Aan de rust werden Thomas Picavet, Glor en Desmet geofferd voor Vervaeck, Vandewalle en Onderbeke. Koen nam zijn normale positie op de linksachter in terwijl Onderbeke en Vandewalle het middenveld draaiende moesten houden. De tactische wissels hadden effect en KSK kreeg meer greep op het middenveld. Vandewalle zocht goed de ruimtes op achter de verdediging en zo konden we meer druk zetten op de verdediging. Op lange bal kon hij dan ook beheerst in de linkerbenedenhoek plaatsen en zo opnieuw de stand in evenwicht brengen. Jammer genoeg was onze vreugde van korte duur. Een vrije trap van Kluisbergen werd fraai naast Vercaemst in doel gekopt en KSK was weer op achtervolgen aangewezen. KSK gaf de moed niet op en probeerde te combineren, jammer genoeg stuitten we vaak op een sterk keepende doelman. Pogingen van opnieuw Vandewalle en Vandenberghe werden mooi uit doel geranseld. Toch kon KSK de 2-2 aantekenen, Tant haalde verschroeiend uit vanuit de tweede lijn, de doelman kon zijn schot niet klemmen en het was Onderbeke die in zijn typische stijl de bal in doel werkte. Tijd voor onze joker: Philip Picavet. Marc De Bel werd rechtsmidden en Pica moest het de verdedigers lastig maken. Bij een tegenstoot van Kluisbergen zag de scheids echter een overtreding van Marc De Bel. Meurez van Kluisbergen ging achter de bal staan en krulde de bal mooi naast de muur precies in het hoekje: 3-2. KSK speelde man op man en Tack schoof door naar het middenveld, we vochten nog maar concrete kansen leverde dit niet meer op.