KSK - Volkegem

Na de teleurstellende 1-6 nederlaag vorige week, begonnen we met hernieuwd moed aan onze tweede partij van het seizoen. Ditmaal kreeg Volkegem de eer om op de Kerkakkers de KSK Reserven partij te geven. We schakelden van onze aanvallende 3-5-2 opstelling om naar een iets meer verdedigende 4-4-2, waarbij Vermassen een rij achteruitschoof om centraal in steun van Deconinck te komen. Het centrale middenveld werd bevolkt door Tant en Vandewalle, een combinatie van snelheid, loopvermogen en techniek. Links en rechts bevolkten de jonge veulens Picavet en Holvoet de flanken, geruggesteund door Vervaeck en Desmet. In de spits Marc De Bel en Onderbeke.

De match begon met een licht overwicht voor de bezoekende ploeg, gelukkig voor KSK stond hun vizier niet op scherp en bleef een doelpunt uit. De bezoekers hadden na tien minuten nog meer pech toen hun centrale middenvelder uitviel met een oogkasbreuk na een duel met Tant. Volkegem had geen vervanger op de bank en moest dus met 10 verder. KSK kon nog niet onmiddellijk profiteren van de numerieke meerderheid, maar bouwde wel geduldig vanuit de verdediging. Desmet en Vervaeck kregen meer mogelijkheden in te schuiven. Het bleef wel opletten voor tegenstoten van Volkegem, waarbij Vercaemst en de paal telkens voor redding zorgden. Rond het halfuur glipte Marc De Bel door de buitenspelval en werkte beheerst af in de korte hoek: 1-0 voor KSK. Na de 1-0 bleven we het spel maken, maar echte doelkansen leverde dit niet meer op.

In de tweede helft kwamen Antone, Vandenberghe en nieuwkomer Ceuterick in het veld voor Picavet, Holvoet en Vermassen. Tant kwam opnieuw op zijn vertrouwde linkse positie, Onderbeke ging centraal in het middenveld postvatten met Vandewalle en Ceuterick en Vandenberghe fungeerde als targetman diep in de spits. Het vernieuwde aanvallende geweld kon niet onmiddellijk voor gevaar zorgen, het was integendeel Nico Deconinck die met een rake kopbal kon scoren op vrije trap van Tant: 2-0. Kort na zijn assist verliet Tant het veld met een lichte blessure, zijn vervanger Philippe Picavet kwam in steun van De Bel en Vandenberghe. Kruishoutem kreeg het moeilijk en Volkegem kwam meer en meer opzetten. Langs de kant van Kruishoutem noteren we enkel nog een kans voor De Bel, die in het zijnet besloot. We kregen het ondanks onze numerieke meerderheid moeilijker om onze spitsen te bereiken, terwijl Volkegem telkens gestuit werd door een verdedigend been of een sterk keepende Vercaemst. Het bleef uiteindelijk 2-0, waardoor we toch konden terugkijken op een geslaagd seizoensbegin. Volgende week volgt de moeilijke verplaatsing naar titelkandidaat Drongen, maar de Reserven zitten nooit verlegen om een stunt.

Basiself:
Vincent Vercaemst
Johan Desmet
Nico Deconinck
Frederick Vermassen 46’
Koen Vervaeck
Thomas Picavet 46’
Dieter Vandewalle
Karel Tant 55’
Joris Holvoet 46’
Pascal Onderbeke
Marc De Bel

Vervangers:
Dennis Vandenberghe 46’
Andy Antone 46’
Johnny Ceuterick 46’
Philip Picavet 55’

Doelpunten:
Marc De Bel
Nico Deconinck

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

Dikkelvenne - KVC 4-6