SK Merelbeke - KVC 0-10

Onder het motto ‘Normaal is al moeilijk genoeg’ vertrok KVC met volle moed naar SK Merelbeke.  Voor de kelderkraker reisden we met 14 topfitte senioren af naar de rode lantaarn.  In de kleedkamer heerste opperste concentratie voor de zespuntenmatch in de kelder van het klassement. In extremis moest Detemmerman met maag- & darmklachten nog forfait geven, maar verder beschikte Onderbeke over een nagenoeg topfitte selectie en begon met volgende 11 tussen de lijnen.

Vandenbroucke

KVC begon uitermate snedig aan de wedstrijd en greep de jonkies bij de keel en zorgde meteen voor gevaar.  Gistelinck zette zich door maar verslikte zich, maar de Merelbeekse verdediging ging in de fout en liet de bal liggen, Gistelinck kon er net voor de doelman nog zijn voet tegenzetten en de 0-1 stond op het scorebord.  KVC drukte door en Merelbeke kon geen vuist maken tegen de Nokers-Kruishoutemse pletwals.  Depoorter werd eerst nog afgevlagd wegens vermeend buitenspel, maar draaide zich even later knap vrij en bediende Gistelinck die de 0-2 mooi binnenschoof.  Aan de overzijde echter liep Vercaemst te ijsberen om zich warm te kunnen houden.  Tijd voor enkele vervangingen en Pothé, Glor en supersub Tack kwamen in het veld.  Deze laatste deed zich onmiddellijk opmerken door een wenkende kans over doel te werken, zo naderde hij zienderogen op Lefebvre in de stand van de bijna-topschutters.  KVC liet zijn greep over de tegenstander even varen en onze tegenstander kwam beter in de wedstrijd, echter zonder echte doelkansen te versieren.  Vercaemst moest enkel op een ver schot in actie komen.  KVC bereikte de rust zonder kleerscheuren en ging met een oververdiende 0-2 voorsprong de kleedkamer in.

Opnieuw 3 wissels bij de rust, Devolder, Desmet en Gistelinck namen nu plaats op de bank.  Geen grote tactische wijzigingen bij de rust, KVC wou zo snel mogelijk de voorsprong uitdiepen om zonder problemen de match uit te spelen.  Het had enige meeval want een schijnbaar ongevaarlijke, lage corner van Glor werd zonder enige druk in eigen doel gewerkt.  Toen ging het plots snel voor KVC, Pothés inworpen waren duidelijk beter dan de corners van Glor en hij mikte perfect op het hoofd van Depoorter die achterwaarts in de verste hoek kon verlengen: 0-4.  Intussen achtte ook Onderbeke zijn moment gekomen en hij krulde vanop zo’n 25m naar doel, de achteruitlopende keeper zag de bal over zich in doel belanden: 0-5.  Tijd voor de mannen van de brandweer om wat combinatievoetbal op de mat te leggen, en Vandenbroucke legde perfect terug op Tack, die de bal maar moest binnenduwen.  Hij schampte zijn schot volledig en schoot voorlangs.  Hopelijk voor de Kruishoutemse burgers mikt Tack toch beter met de brandweerslang…Die andere brandweerman Vandenbroucke stond iets scherper en mikte de 0-6 tegen de touwen.  Glor mikte even later een voorzet tegen de handen van de tegenstrever en zette zelf de penalty om: 0-7.  Het werd een echte doelpuntenkermis want Vandenbroucke kon even later de 0-8 aan de tweede paal binnenwerken.  De doelpuntenmachine van KVC bleek onstopbaar en Decabooter schoot een afvallende bal in de volley binnen: 0-9.  Gistelinck probeerde nog even van ver, maar zijn schot waaide ver naast.  Laatste voetnoot in de partij was voor Onderbeke, die een kopbal van Vandenheede oppikte en naar doel trapte, de bal ging over de keeper in de verste hoek binnen: 0-10.  Meteen daarna plukte Vercaemst nog even een bal mooi uit de lucht, wat meteen ook de aanleiding was voor het eindsignaal.
Een pluim voor de hele ploeg, die Merelbeke vanaf minuut 1 onder druk zette en zeker voor onze verdediging die nagenoeg geen kansen weggaf.  Feit is wel dat de strijd om de topschutter en de bijna-topschutter ongemeen spannend wordt.