SK Kluisbergen - KVC 6-5

Onder een stralend nazomerzonnetjes werd voor de tweede keer in luttele weken de tocht aangevat naar de voet van de Kluisberg.  Ditmaal was SK Kluisbergen onze tegenstander, in het verleden was reeds gebleken dat Kluisbergen een stevig blok is dat heel moeilijk ontwricht kan worden.  KVC bracht enkele gekenden waaronder Tack, Soenen en Vandenbroucke bij de selectie en ook het jeugdig talent van Van Steenbrugge en de Verzeles werd ingeschakeld.  Onderbeke schorste Lefebvre disciplinair en plaatste hem op de bank.

M. Verzele

KVC startte met overtuiging aan de match, maar het werd al snel duidelijk dat Kluisbergen enkele goede voetballers in de rangen had.  KVC had het moeilijk om het grote veld te belopen en dat leverde in de beginfase vooral veel balbezit op voor de thuisploeg.  Langs de overzijde kon M. Verzele op snelheid gelanceerd worden, maar hij kraakte enigszins zijn schot dat voorlangs ging.  Kluisbergen ontwikkelde intussen meer druk naar voren toe en vond telkens goed de vrije man.  Op enkele voorzetten buitten ze dan ook hun grote gestalte uit en konden zo de 1-0 met een rake kopbal aantekenen.  KVC boog, maar barstte nog niet, Depoorter deelde in de klappen en diende het strijdveld met een dikke-nekblessure te verlaten.  Onderbeke schoof met de pionnen en posteerde zichzelf naast Withoeck om de gaten in het middenveld toe te lopen.  Toch kon KVC niet verhinderen dat de 2-0 opnieuw met de kop gemaakt kon worden.  Op slag van rust had Lefebvre nog een mooi nummertje in gedachten met een bruggetje en een rush op de flank, maar helaas had hij zijn beste kruit al verschoten en kwam de voorzet achter de man uit.  KVC ging de rust in met een (verdiende) 2‑0 achterstand.

De tweede helft startte in sneltempo, het was meteen duidelijk dat Kluisbergen wou doordrukken om een geruststellende 3-0 aan te tekenen.  Een eerste kansje was meteen voor de gastheren, maar KVC sloeg met een alles verwoestende kracht terug.  Vandenheede won het luchtduel en kopte door naar de vrijstaande Withoeck.  Deze loodste Onderbeke centraal door de buitenspelval en deze kon beheerst in de hoek binnenleggen: 2-1.  Na een moeilijke eerste helft toch wel een opsteker van jewelste voor KVC dat opnieuw moed vatte.  KVC probeerde eerst en vooral vanuit de organisatie te spelen en te prikken op de tegenaanval, A. Verzele wou vanuit doel zo’n tegenaanval lanceren en knalde een verre uittrap richting Kluisbergens doel.  De bal vloog echter met zo’n rotvaart en stuiterde onverwachts hoog op door het harde terrein dat de thuisdoelman zich volledig verkeek en de bal hulpeloos in zijn doel zag belanden.  Na amper 10 minuten in de tweede helft had KVC zich terug in de match geknokt.  Een bijzonder veerkrachtig KVC slaagde erin vanuit een schijnbaar verloren positie toch terug in de wedstrijd te raken.  Ondertussen begon Tjarreke langzaamaan uit zijn roes te ontwaken en zorgde voor constant gevaar op de rechtse flank.  Withoeck had opnieuw een mooie assist klaar en draaide de bal rond de verdediging, Lefebvre spurtte iedereen voorbij en legde beheerst naast de doelman binnen.  KVC stond zowaar op voorsprong in deze knotsgekke tweede helft.  Kluisbergen in paniek en na enkele giften in de vorm van verpakkingen van luxehorloges hielp de scheidsrechter een handje.  Onderbeke tackelde op de bal, maar kreeg op de zestien toch de vrije trap tegen.  Tot overmaat van ramp werd de bal in de winkelhaak gelift.  Luttele minuten later kon Vandenheede zich niet wegstoppen en werd onterecht bestraft voor obstructie.  Vreemd aangezien een identieke fase bij Depoorter in de eerste helft niet gefloten werd.  Opnieuw had A. Verzele geen verhaal op de vrije trap en stond KVC plots op achterstand.  Nog was de doelpuntenkermis niet ten einde, Onderbeke liftte de bal over de laatste verdediger alwaar Lefebvre de bal vol op de slof nam en in de verste winkelhaak knalde: 4-4.  Langs de overzijde dan weer lukte Kluisbergen wel een vijfde treffer en klom weer op voorsprong.  De leeggespeelde Onderbeke ruimde intussen plaats voor een frisse Glor die de motor nogmaals op gang moest trekken.  Lefebvre werd intussen foutief gestuit op de rechtflank waar Glor de vrije trap voor doel mocht brengen.  Glor dropte een bommetje in de zestien alwaar iedereen de vrijstaande Withoeck vergeten was, die zijn knappe partij bekroonde met een mooi kopbaldoelpunt: 5-5.  Nog was de partij niet ten einde, en sneed Kluisbergen een laatste keer door de as en legde de 6-5 eindstand vast.  KVC probeerde wel nog maar de veer was nu wel definitief gebroken.

KVC verdiende vooral op basis van een knappe tweede helft een gelijkspel, maar werd uiteindelijk ook niet geholpen door de scheidsrechter die twee onterechte vrije trap op onze zestien cadeau gaf.  Na een heel moeilijke eerste helft, rechtte iedereen knap de rug en maakte het Kluisbergen toch knap lastig.