Withoeck

Onderbeke

Naessens

Roland

KVC besliste even af te wachten en op de counter te spelen, maar werd in de aanvangsfase niet in verlegenheid gebracht.  KVC was niet onder de indruk van het numerieke overtal van onze tegenstander en voetbalde goed mee, echter meestal wat overhaast.  We waren een kwartier ver in de wedstrijd toen Zingem ietwat verrassend op voorsprong kwam.  Op de hoek van de zestien leek een schijnbaar diepe bal ongevaarlijk, echter kwam Boonaert onnodig uit en werd zowaar gelobt…een voorbeeld voor onze Tjarre want de bal ging zowaar over de doelman: 0-1.  Intussen werd Roland tussen de lijnen gebracht en sloeg KVC keihard terug.  Desmet zag Verzele wegspurten in de rand van de verdediging en speelde in, tussen enkele Zingemse voeten week de bal nog even af, Verzele ging rond de keeper en maakte vanuit een bijzonder scherpe hoek af: 1-1.  KVC leek op het elan te kunnen doorgaan en de match naar zijn hand te zetten.  Lefebvres vrije trap week af op de muur, de daaropvolgende corner werd weggebotst door de doelman.  Roland kwam nog goed ingelopen, maar katapulteerde de doelman.  Plots werd KVC toch ijskoud gepakt door een nochtans niet overweldigend Zingem, maar door enkele vermijdbare tegengoals stond het plots 3-1.  Lefebvre werd zelfs bij een corner onder het zand gestopt en veroorzaakte daarbij zoveel stof dat zelfs Boonaert de bal niet meer kon zien.  Withoeck wou nog even met een zware tackle het vuur terug in de ploeg brengen, maar werd bestraft met een overtreding.  KVC moest de kelk tot de bodem ledigen, op de counter kon Zingem zelfs nog 2x scoren voor de rust, een overdreven 5-1 ruststand op het scorebord bij het fluitsignaal voor de rust.

Algemene stilte bij de rust, KVC leek verslagen bij de rust, maar de peptalk van Vercaemst deed wonderen.  KVC kwam herrezen uit de kleedkamers, Onderbeke en Ronsse wisselden van positie en dat deed vrijwel onmiddellijk wonderen.  Een diepe bal werd verlengd en een goed gevolgde Roland kon de keeper voorbij en afwerken.  KVC geloofde niet echt meer in de overwinning bij 3 goals achterstand, maar probeerde er toch het beste van te maken.  Withoeck lanceerde Lefebvre in de zestijn, zijn voorzet vond Onderbeke, die de 5-3 plots in doel verlengde, het geloof herstelde zich plots van KVC.  De euforie bij Zingem maakte plaats voor vertwijfeling en rumoer.  Zingem werd echter nogmaals geholpen door een misverstand en kon vanuit het niets de 6-3 maken.  KVC liet het niet hierbij en na mistasten in de Zingemse verdediging kon Roland de bal over de keeper lobben (gezien Tjarre?).  Echter forceerde Roland zich zodanig dat een verrekking zijn deel was, hij probeerde nog even, maar moest toch geblesseerd afhaken.  Decabooter voelde ook weer wat trekken in de bil en kon ook niet meer voluit gaan.  Over en out voor KVC dat wel nog probeerde, maar met 2 man overtal werd het een hopeloze zaak.  Zingem kon op de counter nog 2x scoren zodat de 8-4 op het scorebord kwam.

Een pluim voor de goede 2e helft van KVC dat, net als tegen Nazareth, een paar mannetjes op de bank tekort kwam om toch een beter resultaat te behalen.  Volgende week geen match, wat goed uitkomt gezien de blessures/zieken.