KVC - De Pinte 3-5



Na een relatief rustige week op onze whatts-app groep werd alweer een volwaardig elftal gevonden om de regerende landskampioen bij de zondagsreserven partij te geven . Onze tegenstander De Pinte zal de titel dit jaar niet verwerven aangezien Ooidonck de sterkste ploeg uit de reeks blijkt te zijn maar niettegenstaande dwingt De Pinte nog altijd het nodige respect af door hun staat van verdienste .
Captain/trainer Onderbeke vond het niet nodig om zelf aan te treden en had menig uitvluchten klaar om niet geselecteerd te moeten worden . Vandenheede steekt zijn ambitie om trainer te worden niet onder stoelen of banken en volgt reeds een cursus bij de allerkleinsten van KVC Nokere om later de zondagsreserven over te nemen ( contract voor 2025 ligt klaar ) .Zwarte Panter Berten is bezig aan een opleiding bij TVH voor heftruckchauffeur en onze Youngster Verhellen had blijkbaar ook andere plannen . Opie ( Danny) had een snotvalling opgelopen deze week en moest in bed blijven van Christientje . Er werd geen beroep gedaan op onze stand-by spelers zodat we eigenlijk maar met 12  overbleven , Chavier ( op zijn Spaans uitgesproken ) was toch op tijd wakker geraakt en informeerde of er nog een plaatsje vrij was en of dit nog nodig was . Interimtrainer Depoorter stemde uiteraard toe en had zo 13 krijgers (tijgertjes ) om aan te treden .
De koffiekoeken werden verzorgd door Bakker Tjarre en zelfs de zondagskrant werd op tafel gegooid , den Directeur en de Vos hadden ook enkele winkelzakken gerief mee maar daarover meer in het eindbesluit van deze wedstrijd .
De ploeg werd in samenspraak opgesteld en de volgende 11 kwamen tussen de lijnen om te starten .



Wedstrijd :
De wedstrijd startte aan een heel hoog tempo langs beide zijden en er werd mooi voetbal op de mat gelegd . De kansen konden niet op zich laten wachten en KVC kon enkele keren prikken door de snelheid van onze spitsen maar scoren werd er nog niet direct gedaan . Aan de overzijde stak De Pinte ook meermaals de neus aan het venster maar een attente verdediging en uiterst attente Vinnie in doel gaven niks weg . Tijd voor KVC om De Pinte een beetje te helpen of laat ons zeggen uit te dagen , Albert speelde net niet tekort terug op Vinnie maar die was attent en kon wegknallen voor de spits van De Pinte , onzen Directeur wilde dit in navolging van Albert ook eens testen maar opnieuw was Vinnie attent en had een mooie reflex in huis . Het doelpunt viel toch maar dan wel aan de goede kant voor ons , een afvallende bal werd prachtig in één tijd op de slof genomen door Dimi en de bal verdween mooi in de hoek 1-0 . Op dat moment niet echt onverdiend te noemen . De Pinte werd toen wel een beetje sterker en scoorde de , hier wel bij te vermelden dat de scheids een inworp aan ons toekende en KVC de sportiviteit zelve was en toegaf dat dit niet correct was . Hierdoor waren enkele spelers uit positie en De Pinte profiteerde door snel in te werpen en op die manier in 3 tijden voor doel te verschijnen en Vince kansloos liet 1-1 .
Men zou denken dat we dan de koppen zouden laten hangen maar niets was minder waar , met mooie combinaties zowel over de linker- als rechterflank bleven we goed voetballen en kwamen er meerdere kansen . Tjarreke werd alleen afgezonderd op doel , iedereen verwachte zijn wekelijkse lob maar onzen Tjarre had iets anders in gedachten en dribbelde de keeper , jammer genoeg iets te ver uitgeweken en dan naast getrapt ( volgende keer terug lobben Tjarre , is veel leuker voor de reporter ) . Daarna de mooiste aanval van de wedstrijd , een combinatie in het middenveld waarbij Chavier de bal inspeelde op Tjarre die legde de bal terug naar de Vos die in één tijd van flank veranderde en daardoor Bram alleen op doel afstuurde , als voorbeeldige ploegspeler legde Bram de bal breed waar TJarre de bal mooi binnentikte en 2-1 zou je denken maar dit was buiten de scheids gerekend die buitenspel floot  . Volgens mij en volgens velen een correct doelpunt maar ja .
Nu het toeval wil natuurlijk dat De Pinte enkele minuten later identiek dezelfde aanval in elkaar knutselt en ook scoort maar hier laat de scheids wel begaan en keurt het doelpunt goed ( wat ook zo was maar het onze was ook geldig ) . 1-2 en dit was ook de ruststand . In alle eerlijkheid was dit niet de ruststand die we verdienden , KVC had de beste kansen gehad en onze verdediging had bijna niets weggegeven . Het middenveld was zeker evenwaardig aan dat van De Pinte en onze aanval was terug in goede doen en knokte voor elke bal .
2 Wissels aan de rust , Lutte wou zorgen dat de Apkes zeker op tijd klaar waren en werd vervangen door Nieko , Fred kreeg 10minuten rust na een 1ste helft met heel wat inspanningen en werd vervangen door El Pica . Chavier had aangegeven om nog 10 minuten te spelen en zou dan vervangen worden door Fred Kroket op de linkerflank .
De 2de helft begon perfect voor KVC , na het centeren verstuurde de Vos een lange bal richting de spurtende Chavier , die werd net voor de rechthoek omver geduwd en KVC kreeg een vrije trap op de rand van het strafschopgebied . De vos achtte zich geroepen om het beter te doen dan de eerste helft op vrije trap en na wat tips van Alberto over waar de bal te plaatsen werd de bal vakkundig in het hoekje geplaatst en kwam KVC verdiend op 2-2 . Toen zagen we een andere kant van De Pinte en werd het spel iets ruiger , een kolfje naar de hand van onzen “Butcher” Nieko die op gepaste tijden de bijl eens bovenhaalde ( wel erbij vermelden dat de 1ste fout op Nieko was en Nieko zich gelukkig inhield bij de daaropvolgende tackle ) . Voor de rest een Nieko die we kennen ,nog steeds verbeten om het de tegenstander moeilijk te maken en telkens bereid om ons uit nood te helpen en de kantine te doen ( waarvoor dank)
De Pinte werd toen wel iets sterker en het centrale trio Alberto , Dimi en de vos hadden het moeilijker om de ruimtes dicht te lopen ( zal wel te maken hebben met de sluwe vos zijn fysieke capaciteiten   ) . Grote kansen kreeg De Pinte niet maar ook KVC kwam niet meer aan de grote kansen , de verdediging van KVC speelde wel een schitterende wedstrijd en had aan sluitstuk Vinnie nog een serieus wapen achter de hand ook . Toch viel er een doelpunt en dit kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen , een schijnbaar ongevaarlijke bal werd keihard weggetrapt door Nieko maar die bal werd tegen een tegenstander gekatapulteerd en van buiten de zestien verdween de bal perfect in de winkelhaak . Zelfs voor onze Vince was dit een onmogelijke bal om te pakken , misschien dat onze zwarte panter deze zou kunnen redden hebben door een katachtige sprong maar voor een mens onmogelijk  en dus 2-3 .
Nog niet bekomen van deze opdoffer kregen we er opnieuw één te verwerken , de bal werd in onze verdediging weggetrapt en via het been van onzen directeur keerde die terug  in de voeten van een tegenstander die maar voor het binnentikken had 2-4 . KVC alweer uitgeteld maar tegen zoveel pech kan je niet op . De veer was gebroken en De Pinte kreeg meer ruimte en ook meer kansen , Vinnie was in een topdag en schudde de ene na de andere redding uit zijn mouwen -> als het moest zelfs in 3 keer . De 2-5 van De Pinte was dan ook enkel voor de statistieken , het meer dan verdiende derde doelpunt van KVC kwam op naam van Fred Kroket na een mooie aanval over rechts waar  Tjarre de bal perfect achteruit legde en Fred beheerst de bal in doel plaatste 3-5 .

 Besluit :
Als anonieme reporter kan ik enkel zeggen dat de 13 mannen samen met Patrick het beste van zichzelf gegeven hebben en een meer dan verdienstelijke wedstrijd gespeeld hebben tegen de regerend kampioen . Ik ben er zeker van dat we met dezelfde ingesteldheid en mentaliteit  we volgende week de 3 punten pakken op Melsen . Hopelijk kunnen we rekenen op een voltallige selectie .
Maar het belangrijkste van de middag waren de Apkes verzorgd door onzen Directeur en onze oude vos . Aangezien we op De Pinte ook altijd goed verzorgd worden qua hapjes moesten we iets terug doen en dit werd geapprecieerd door onze tegenstander . Warme hapkes , koude hapkes , ziepkes en nootjes a volonté .
Ook werden vele verhalen opgedist (die niet voor publicatie vatbaar zijn ) en waren er zelfs 2 persoonlijke supporters van Vince op post om mee te genieten van de Apkes . Ook was ex-Nokere speler Dave Vanderstraeten aanwezig en is misschien zelfs geïnteresseerd om volgend seizoen bij ons te spelen . Zorgen voor ons bestuur en sportieve cel .
Bedankt mannen voor de leuke zondagvoormiddag/middag .
Tot volgende week mannen
Grtjs Anoniempje

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

Dikkelvenne - KVC 4-6