Van Thuyne

Vandenabeele

Vanhuyse

Lefebvre

Net als tegen Zevergem twee weken voordien, startte KVC opnieuw furieus.  Vanhuyse hield zijn mannetje aan de praat en verstuurde dan de perfecte dieptepass over de verdediging.  Lefebvre was merkbaar sneller dan de statische verdedigers en pikte het leer op en ging nog even voorbij de doelman, voor een leeg doel kon hij niet meer missen: 1-0 na een luttele vijf minuten spelen.  KVC groeide in de match maar een tweede doelpunt bleef vooralsnog uit, Lefebvre had tot tweemaal toe een doelpunt aan de voet, maar besloot eerst overhaast en later lag de doelman in de weg.  Deze laatste had even later een superreflex in huis op een inzet van Vandenabeele aan de eerste paal.  Lefebvre achter de bal en die pikte er loepzuiver het hoofd van de heroptredende Devolder uit die aan de tweede paal kon binnenknikken: 2-0.  De machine van KVC kwam nu pas echt op toerental, er werd bij momenten zowaar tica-taca van het grootse Barcelona op de mat gelegd en Vurste-Semmerzake zag sterretjes.  Vanhuyse werd foutief gestuit en verzilverde zelf de vrije trap in de verste hoek: 3-0.  Eerder nog zag Vanhuyse een eerste poging overwaaien en een tweede knal gestuit worden door de doelman.  Een werkelijke demonstratie van KVC dat met fris bewegingsvoetbal de tegenstander murw tikte.  Achterin had het trio Picavet-Onderbeke-Glor geen enkele moeite om hun mannetjes in bedwang te houden, Picavet infiltreerde zelfs tot in de zestien en kon zijn doelpunt meepikken, maar hij werd afgevlagd wegens vermeend gevaarlijk spel.  Centraal op het middenveld was een zee van ruimte, waarmee het trio Vandenabeele-Dekimpe-De Waele duidelijk raad mee wist, Vurste-Semmerzake raakte in het laatste kwart niet meer uit de wurggreep van KVC.  Kantinier Deconinck keek goedkeurend toe vanuit de kantine.  Het was Vanhuyse die zelfs nog een orgelpunt mocht zetten op zijn uitstekende eerste helft door de 4-0 aan te tekenen.  Een onverwachte 4-0 ruststand en euforie in de kleedkamer, en dat tegen een tegenstander die voor KVC in de klassering stond.  Jammer genoeg had KVC een opdoffer te verwerken bij het rustsignaal, Van Thuyne diende het veld met een spierblessure te verlaten voor onze stormram Depoorter.

Bij rust werd ook Lefebvre vervangen door supersub Picavet Senior, die voor de doelpunten moest zorgen.  Een ander spelbeeld in de tweede helft.  Vurste-Semmerzake schoof net dat mannetje meer vooruit dat de druk hoog moest houden en daarmee had KVC het knap lastig.  Achterin hadden het verdedigende trio heel wat meer werk te verrichten en piepte Vurste met het venster aan de ruit.  Echter Simoens stond aandachtig te keepen en pakte zowaar uit met een kapbeweging à la Manuel Neuer.  KVC kwam er slechts sporadisch meer uit op de counter, maar deed dit wel messcherp, Vandenabeele stak het volledige plein over en slipte door de buitenspelval.  Met een subtiel puntertje schoof hij de bal onder de onfortuinlijke doelman: 5-0 en Vurste tegen het canvas in de hel van Nokere.  We moeten toegeven, het siert het bezoekende elftal dat ze zich nog niet gewonnen gaven en de kaart van de aanval bleven trekken, zo moet het gezegd zijn dat ze verdiend de eerredder konden aantekenen.  Ondertussen was ook Depoorter halfweg de tweede helft bijna opgewarmd, Vanhuyse zette zich centraal door, werd gehaakt, de bal werd door Picavet Senior opgepikt die het leer over knalde.  De scheids gaf eerst balvoordeel, maar floot toch strafschop voor de eerder gemaakte overtreding op Vanhuyse.  Uit angst voor kramp werd beslist om Simoens het veld niet te laten oversteken en vaste strafschopnemer Depoorter nam zijn verantwoordelijkheid.  Echter hij was, net als zijn grote voorbeeld Timmy Simons, niet trefzeker.  Geruchten doen de ronde dat hij volgende match 2u zal opwarmen om bij de aftrap op toerental te zijn.  Tijd voor de own-goal van de week van Onderbeke, een voorzet richting tweede paal, werd richting doel verlengd alwaar Onderbeke niet anders meer kon dan de bal in eigen doel koppen, bij 3 op 3 belooft Onderbeke een bak bier!  De zwarte panter opnieuw geklopt door zwart beest Onderbeke en 5-2 op het bord.  Ondertussen tekende Vandenabeele nog even zijn tweede doelpunt aan, maar door een botsing van twee bezoekers ging het feestje niet door.  KVC drukte nog even door en wou de kers op de taart zetten, helaas was Pica niet in zijn meest doelgerichte dag, en werkte een gemaakt doelpunt over doel, over de kantine en over de Nokerse bossen.  Het mocht niet zijn voor de onfortuinlijke Pica, die al strijdend vooropgaat maar het mocht niet zijn.  Het was Vanhuyse die de 6-2 eindstand mocht vastleggen en via doelman kon scoren.

Een wervelende eerste helft waarbij KVC een 4-0 bijeenvoetbalde zorgde voor de basis van deze overwinning.  Natuurlijk houden we ook onze mindere tweede helft in het achterhoofd voor onze volgende uitmatch tegen Zeveren.  Met nog vier haalbare matchen voor de winterstop, lijkt KVC op weg naar een plaats in de top vijf.