KVV Ardennen - KVC 2-5

Het grote Ardennenoffensief!

KVC bulkte opnieuw van het vertrouwen na de 5-1 overwinning tegen SK Merelbeke. KVC verpletterde de quasi-Gentenaars als een heuse pletwals en liet geen spaander heel van het jonge geweld. Speler-trainer Onderbeke wees tijdens de week topschutter Lefebvre op zijn plichten en las hem de levieten! Motivatie ten top voor de altijd moeilijke trip naar Berg Ten Houte te midden de Vlaamse Ardennen. Het beloofde alvast een moeilijke match te worden voor KVC op een grasloze weide, met een felle tegenwind. Desmet werd in extremis net niet fit bevonden door de medische staf en reisde niet mee af naar Schorisse alwaar 12 dappere strijders zich waagden aan een nieuw Ardennenoffensief 70 jaar na datum. Onderbekes tactische richtlijnen waren simpel, in de eerste helft bergop en tegenwind en in de tweede helft het verschil proberen maken. Onze tegenstander speelde volledig in de kaart en koos bij de toss om wind mee en naar beneden te spelen. Het was meteen duidelijk Ardennen wou in de eerste helft het verschil maken en in de tweede helft de match rustig uitspelen. Onder goedkeurend oog van Clincke zette Onderbeke volgende strijders tussen de lijnen:

Onderbeke

Simoens trok ondertussen met bevreesde blik zijn Fangmaschinen aan, hij had duidelijk de 0-5 van de heenmatch nog in het achterhoofd. KVV Ardennen, de trotse 2e in de stand trok voluit de kaart van de aanval, maar vergat vaak het middenveld…net daar lag de sterkte van dit KVC. Onder impuls van een hoog spelende Depoorter werd snel druk gezet op de Ardeense verdediging zodat uitvoetballen onmogelijk was. KVC had dan ook de match volledig in handen…en maakt gretig gebruik van een falende buitenspelval bij de tegenstander. Van Thuyne wachtte mooi zijn moment af en stormde alleen op de doelman af, een buitenkantje links belandde langs de verkeerde kant van de paal. Ardennen was gewaarschuwd, maar bakte er voetballend weinig van. Het was echter slechts uitstel van executie…Lefebvre had duidelijk iets goed te maken en sneed als een mes door de verdediging, de hoek leek te scherp om te scoren, maar hij vond toch de korte hoek en knalde verdiend binnen: een onverhoopte 1-0 voorsprong tegen deze topploeg. Lefebvre had duidelijk de smaak te pakken en mocht even later alleen op de doelman af en twijfelde niet: 2-0 in de korte hoek. KVC op rozen, althans zo leek het toch…
KVC nam even wat gas terug en begon de duels te verliezen. Rustte KVC teveel op zijn lauweren? Had het teveel brandstof verbruikt in de beginfase? Ardennen kwam beter in de match, KVC kwam eerst nog goed weg toen een duidelijk penaltyovertreding van Deconinck buiten de zestien gelegd werd, maar even later was het toch raak. Een snelle tegenaanval leidde de aansluitingstreffer in, Glor en Colembie werden in de luren gelegd, een Ardeense spits sneed naar binnen en legde in de verste hoek binnen: 2-1. Ardennen had duidelijk zijn tweede adem gevonden en hun intenties waren duidelijk, een tweede doelpunt voor rust. Met enig geluk werden Detemmerman en de zijnen gepakt tegen de achterlijn en vanuit een scherpe hoek werd de 2-2 tegen de netten geplant! Alles te herbeginnen.
Toen kwam pas het moment van de match…Op een zeldzame corner werd vanuit het niets een penalty gefloten na vermeend handspel van Glor. Onmiddellijk protest van de gehele Nokers-Kruishoutemse ploeg, aangezien de Ardeense spits de bal met de hand speelde en niet Glor. KVV Ardennen speelde het ofwel héél sportief…ofwel was Simoens danig bij de pinken. Feit was dat Ardennen de bal niet in doel wou trappen, maar de bal teruggaf. Nooit geziene Fair Play op reserveniveau! Dit sportief intermezzo zorgde voor een 2-2 tussenstand bij rust.

Ondertussen stoomde supersub Picavet zich klaar voor een invalbeurt van jewelste! Picavet, net als een dieselgenerator, kwam langzaam op toerental, maar bleek onstopbaar!  Onderbeke speelde zelf loodgieter en depanneerde op de linksback.  Pica nam zijn plaats in de spits met succes over! KVC had mentaal het voordeel, want het speelde de tweede helft naar de benedenzijde met een felle rugwind.
Ardennen daarentegen probeerde het met een ietwat andere opstelling en rekende vooral op enkele individuele flitsen.  KVC stond er echter als een hecht blok, en leek op geen enkele manier meer op de ploeg die weken daarvoor Zevergem, Dikkelvenne en Zwijnaarde partij gaf. Ardennen dreigde wel, maar Simoens zag een uitstekende verdediging voor zich, die bijna geen enkele kans meer weggaf. Langs de overzijde wachtte het geduldig de kleine foutjes van de tegenstander af…KVC werd eerst nog even opgeschrikt toen Onderbeke zijn lenigheid overschatte en met een ballerinabeen naast de bal ging, maar het zou voor de hele tweede helft bij dat schoonheidsfoutje blijven. De gehele Ardeense aanval zat in de broekzak van de verdediging en KVC zou dodelijk blijken in de omschakeling!
Depoorter en Lefebvre ruzieden nog even over een vrije trap buiten de zestien, maar Depoorter kwam als overwinnaar uit de discussie. Alle druk op de schouders…hij plaatste de bal in de verste hoek, de doelman ging niet geheel vrijuit en mocht de bal uit de netten vissen. Lefebvre nam even later zijn revanche en ging van antiheld tegen Merelbeke naar held tegen Ardennen. Hij wilde deze week duidelijk wel scoren op assist van Depoorter en lobte mooi over de doelman: 4-2. Ardennen moest de kelk tot de bodem ledigen. KVC combineerde er in de omschakeling opnieuw mooi op los, Depoorter-Lefebvre en bliksemafleider Picavet…een hakje tot in de voet van Vandenheede die niet meer kon missen: 5-2 eindstand op het bord!

Alles klopte in deze match, in de eerste plaats verdedigend zaten de spitsen in de broekzak en in de tweede plaats wachtte het aanvallend zijn momenten af en was (deze week toch) efficiënt in de afwerking. Volgende week ongetwijfeld een gesloten match in de hel van Nokere tegen SK Merelbeke!