KVC - Drongen 2-4

KVC – Drongen 2-4

De sfeer was optimaal bij KVC, na de gewonnen bekermatch tegen Merendree was het vertrouwen groot.  Lefebvre trakteerde bovendien met koffiekoeken voor zijn verjaardag wat de terugkeer van Vercaemst inluidde.  Onze verslaggever laat in het midden of het één met het ander te maken had…Ondertussen had Onderbeke wel zorgen in het verdedigende compartiment, door het ontbreken van De Cuyper (flanellen benen), Vandenheede (na een nachtje stappen uit de kern gezet) en Detemmerman (familiale verplichtingen), diende toch wel gesleuteld te worden in de defensie.  Simoens nam zijn gebruikelijke plaats in doel in, Lefebvre werd een rijtje achteruit geschoven in de mandekking naast Desmet, geruggesteund door Colembie.  Centraal stond de drietand Deconinck, Dewaele en Depoorter, terwijl Van Thuyne & Onderbeke voor de aanvoer vanaf de flank moesten zorgen.  Voorin moesten Devolder & Vincent “The Bomber” Vercaemst de bakens verzetten.  Deze laatste had bij de controle van de schoenen nog een grote verrassing in petto in de vorm van een enorme gifgasaanval…naar verluidt is het vilbeluik nog altijd bezig met dode dieren uit het bos te halen.

Vercaemst

De nervositeit in de catacomben van Nokere was te snijden, terwijl beide ploegen Champions League gewijs het veld betraden, juichte die éne supporter luid!  We zagen een snedig Drongen dat snel de openingstreffer wilde aantekenen.  Onderbeke liet zich, nog half bedwelmd door Vercaemsts gassen, op snelheid ringeloren op rechts, gelukkig was het schot van mindere makelij en verdween naast de paal.  KVC had het duidelijk moeilijk met het tempo en de hoge druk van de tegenstander en kwam slechts sporadisch aan aanvallen toe.  Het was onze tegenstander die snel druk zette en uitvoetballen in het middenveld belette.  Achterin hield Colembie de boel relatief gesloten, weinig kansen aan beide zijden overigens.  Tot het vroege ochtendgloren plots in de ogen van Simoens scheen, duidelijk verblind door de felle zon trapte hij pardoes over de bal waardoor de 0-1 op een schoteltje aangeboden werd.  Het sein voor KVC om de bal sneller te laten rondgaan en de tegenstander van het veld te tikken.  KVC kwam iets beter voor de dag en verscheen al eens voor het doel van de tegenstander, scoren lukte evenwel niet.  Devolder was er nog het dichtste bij, maar zijn vluchtschot zoefde over de lat.  Het was evenwel onze tegenstander die opnieuw de neus aan het venster stak. Lefebvre had duidelijk moeite met de staat van de perfecte grasmat en struikelde over de bal.  De aanstormende aanvaller had maar af te leggen om de 0-2 tegen de netten te prikken.  KVC liet zich echter niet onbetuigd en ging op zoek naar de aansluiting net voor rust.  Onderbeke schoot er zelfs een paar schoenen bij in en op corner was het Van Thuyne die een afvallende bal kon veroveren en de keeper probeerde omspelen, deze laatste had geen andere keuze dan Van Thuyne foutief tegen de mat te werken…penalty!  Deconinck faalde niet en scoorde vlak voor rust de 1-2!

De leeggespeelde Tack werd onmiddellijk vervangen na een invalbeurt van wel 5 minuten en voorin mocht de tandem Picavet-Glor zijn waarde bewijzen.  De oude krijger en de Syrische sluipschutter werden in de spits gedropt om de overwinning in de wacht te slepen.  Helaas draaide het iets anders uit, vrijwel onmiddellijk werd KVC afgetroefd en tekende Drongen mooi de 1-3 aan.  Een mentale opdoffer voor KVC, dat toch weer de kaart van de aanval trok.  De tweede helft toonde een ander spelbeeld met KVC dat zich geregeld aan de druk van de tegenstander kon onttrekken.  Het leverde ook kansen op, Van Thuyne kon niet goed koppen en de rebound kon ook niet in doel gewerkt worden.  Het leek alsof KVC niet zou scoren, maar plots sneed Glor als een mes door de buitenspelval en knalde staalhard in de verste hoek: 2-3 en nog 25 minuten op de stadionklok. KVC had duidelijk het geloof in de overwinning teruggevonden, terwijl onze tegenstrever duidelijk gefrustreerd enkele aanslagen op lijf en leden lanceerde.  Picavet miste op een haartje na de 3-3, terwijl Onderbeke, geheel onterecht, een fout op de keeper tegenkreeg.  Het noodlot sloeg echter een derde keer toe in de defensie, door een bizarre zonnewende was Simoens opnieuw verblind en tastte naast een hoge voorzet.  Met meer geluk dan kunde werd de bal toch nog over de doellijn gewerkt en stond de 2-4 op het bord.  KVC’s ingestudeerde vrije trappen ten spijt, kwam het helaas niet verder dan een 2-4 nederlaag.

KVC kan terugkijken op een goede match tegen een sterke tegenstander, die vooral kort tegen de man (soms op de man speelde) en die duidelijk de sterke tegenstand niet gewoon was.  Jammer van de schoonheidsfoutjes bij de tegendoelpunten, anders had er wel een stunt ingezeten.  Vercaemst werd tot man van de match verkozen, nadat hij met een giftige gasaanval zijn ploegmakkers en tegenstanders een poepje liet ruiken!