11.    Lefebvre

Vervangers:
12.    Colembie 45’
13.    Picavet 45’-50’-70’

Tegen een stugge tegenstander begon KVC snedig, maar toch had onze tegenstander het meeste balbezit, maar dwong geen kansen af.  Bij KVC ging er vanuit de voorlinie meer dreiging uit.  De snelle Lefebvre en de stevige Tack boezemen elke defensie angst in.  Na luttele minuten was het raak: een mooie combinatie op links, eindigde met een voorzet van Tant.  Deconinck en Lefebvre leken al voorbijgelopen, maar toch kon deze eerste nog deviëren naar de aanstormende Onderbeke.  Die de bal in de korte hoek plaatste en de 0-1 op het scorebord zette.  Enkele minuten later was het opnieuw raak, een sterk combinerend KVC dwong een corner af.  Deze werd weggekopt in de voeten van Tack die de bal enig mooi over de verdediging lobte.  Deconinck kon krachtig in de verste hoek binnenkopen en KVC op rozen, zo leek het.  De ploeg begon echter op zijn lauweren te rusten en nam een iets meer afwachtende houding aan.  Het middenveld van Vurste nam de bovenhand en de ruimtes werden moeilijker te belopen voor KVC.  Een sterke tegenstander kwam al combinerend opnieuw in de match en scoorde al gauw de aansluitingstreffer.  Vandenheede, Decuyper en Glor boksten op tegen een voetballend (en verbaal) sterk Vursts middenveld.  KVC had diep in de eerste helft nog de ultieme kans op 1-3…Een klaarkijkende Lefebvre loodste Onderbeke door het centrum, deze omspeelde nog de laatste man en legde dan opzij naar de aanstormende Tant die onvoldoende bij de bal kon om deze in doel te verlengen.

Bij de rust werden Desmet en Onderbeke vervangen door Pica Sr en Colembie.  Na luttele minuten in de tweede helft moest Pica Sr opnieuw het veld ruimen wegens een “kiekebille”.  Onderbeke kwam opnieuw in de ploeg, maar Vurste kwam steeds sterker voor de dag, zonder al te gevaarlijk te zijn.  Het was echter een mistasten in de verdediging dat de 2-2 inleidde.  Moreels had last van de staat van het halfbevroren veld en mistrapte zich, de fout werd genadeloos afgestraft.  Het werd echter nog afzien voor KVC dat op de eigen helft weggespeeld werd: Vurste schakelde een versnelling hoger en scoorde nog 3x.  In de heenmatch lukte het KVC evenwel om nog 4 keer te scoren in het laatste kwartier, maar dat leek er vandaag niet in te zitten.  Tant kreeg nog een ultieme kans op de 5-3, maar schoot huizenhoog over.  Echter op corner werd nog een strafschop gefloten op Decuyper wegens een duwfout.  Onderbeke nam zijn verantwoordelijkheid en plaatste de bal in de linkerhoek: 5-3 met nog 10 minuten op de klok.  Maar de lange winterstop had duidelijk zijn tol geëist op fysiek vlak.  KVC kon niet echt meer een vuist maken en aanstalten maken op een vierde doelpunt.  Een extra training op zondag lijkt wel noodzaak om het niveau en de fysiek van KVC op te krikken.