Gavere-Asper - KVC 6 - 1

Voor het eerst sedert lange tijd was de bijna volledige KVC-kern op post voor de uitmatch tegen de trotse leider. Colembie, Vandenberghe, Verstraete en Vandevoorde bleven onbeschikbaar in de tribunes wegens blessure. Verder kon KVC opnieuw rekenen op een supergemotiveerde Simoens, die na een snelle uitschuiver opnieuw zijn plaats in doel kon innemen. Tack kwam kijken of zijn plaats in de selectie nodig was en zag dat hij met 14 fitte spelers met een gerust hart kon passen. Vervaeck stond extra vroeg op en had al enkele liters pannenkoekendeeg geprepareerd vooraleer in Asper de groep te vervoegen. Captain Charly was opnieuw van de partij en legde de volgende ploeg op de mat:

Simoens





Moreels


Desmet


Vervaeck 60'




Deconinck 45'


Vandenheede

Onderbeke




Tant (cap.)


Glor


Verhoeyen

De Bel 45'


Op de bank de gebroeders Picavet, waarvan de jongste net 53 geworden was, samen met supersub Vercaemst. Deze staat de laatste tijd messcherp...het gerucht doet de ronde dat als men een brood ernaar smijt, het gesneden terugkeert. In realiteit keert het meestal niet meer terug! Na 211 seconden konden we het eerste wapenfeit van de wedstrijd noteren, de wind speelde Moreels en Simoens parten en geen van beiden kon een hoge bal correct inschatten, gelukkig kon onze sterke tegenstander hiervan niet profiteren. KVC speelde tegen een goed voetballend geheel met enkele doelgerichte spitsen, maar kwam toch op voorsprong. Via een actie op rechts kon Verhoeyen de vrijstaande Glor bedienen die kruislings over de grond de 0-1 kon binnentrappen. Een beetje tegen de gang van het spel in, maar toch niet geheel onverdiend. KVC had tenslotte al enkele keren stevig tegengeprikt op de counter. Gavere-Asper was hierdoor wel onmiddellijk wakker geschud en trok resoluut de kaart van de aanval. Dat loonde ook vrijwel onmiddellijk, met de hulp van een niet al te onpartijdige scheidsrechter. Deze liet na een buitenspelfase onterecht doorspelen en Simoens werd van dichtbij gepasseerd. De laatste keer dat hij gepasseerd werd, had dit niet zo'n aangename gevolgen...KVC leek met een gelijkspel de rust in te gaan, maar net voor het rustsignaal kreeg het toch een doelpunt om de oren. Van net buiten de rechthoek kon de Gaverasperse spits gekruist net naast de paal besluiten: 2-1 net voor de rust. Een mentale klap rond de oren voor de Kruishoutemse sportvrienden.

Bij de rust werd Deconinck noodgedwongen met een lichte knieblessure vervangen, waarschijnlijk opgelopen bij zijn eerste pegel naar doel vanop 50 meter. De Bel stond eveneens zijn plaats af, terwijl Vervaeck besliste om toch nog een kwartiertje te spelen. KVC was in de tweede helft duidelijk de mindere van een beter voetballend Gavere-Asper en kreeg enkele vermijdbare doelpunten om de oren. Het werd al snel 4-1 via enkele snelle combinaties over onze rechterflank. Uiteindelijk kon onze tegenstander nog de score aandikken met enkele lucky goals tot een overdreven 6-1. Veel wapenfeiten konden we in de tweede helft niet meer noteren, in de 85e minuut kon Deconinck nogmaals uithalen, maar de bal werd makkelijk gekeerd. De sfeer bij KVC was echter opperbest na het laatste fluitsignaal, er was duidelijk nog energie over. Onderbeke sprak de gevleugelde woorden: "laat het hier na 85 minuten nog 0-1 staan, dan wil ik het nog wel zien." Terwijl Picavet een hilarische anecdote ten derde bracht over smaad aan de politie. Vandenheede werd dankzij zijn niet aflatende werkkracht verdiend man van de match. De ijskoude douche werd al snel vergeten met enkele pintjes in de kantine.

Rest ons een vooruitblik naar volgende week...Kan KVC opnieuw stunten tegen Leerne? Wordt kalfke Willy toch geslacht en in Berts hapjes gedraaid? Speelt Vandenberghe mee? Snijdt een messcherpe Vercaemst de skipiste in twee? Wordt Desmets nieuwe wagen verboden door een dolgedraaide overheid? Is Smetse er opnieuw bij? Publiceert De Bel eindelijk zijn nieuwe boek "De Resistente Reserven en hun 211 Residenties? Een antwoord op al deze vragen volgende zondag!

Basiself
1. Simoens
2. Desmet
3. Moreels
4. Vervaeck 60'
5. Onderbeke
6. Vandenheede
7. Deconinck 45'
8. Tant (cap.)
9. Glor
10. De Bel 45'
11. Verhoeyen

Vervangers
12. Pica Jr
13. Pica Sr
14. Vercaemst

Doelpunten
Glor

Man van de match
Andy Vandenheede

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

Dikkelvenne - KVC 4-6