Boekel - KVC 1-5

Door de onbeschikbaarheid van maar liefst 10 (!) spelers werd het deze week puzzelen voor Captain Charlie. Gelukkig was er versterking van Mister Universe of the Top Model of The World Belgium 2011, de beste vriend van onze eigenste Mister Maxi. Mister Maxi vertrouwde ons na de match toe het geheim van zijn vorm toe: hij jogt elke avond een toertje rond “Het Park” (het gelijknamige café althans). Voor de gelegenheid werd de ploeg uitgerust met 3 eierboeren, volgend jaar zal ook Vandenberghe aan dit rijtje mogen toegevoegd worden na de uitgekochte verkiezing van 2011…we weten alvast wat onze wekelijkse € 5 zal moeten bekostingen in 2011. 11 topfitte KVC-spelers stonden uiteindelijk toch aan de aftrap van het BK Modderworstelen de categorie tot 92kg!

Simoens

Moreels

Van Wijnsberghe

De Groote

Vandenheede

Picavet Jr

Colembie

Tant (cap.)

Onderbeke

Picavet Sr

Verhoeyen

In een tot de nok gevuld Boeboekelstadion wilde KVC zijn plaats in de subtop veiligstellen. Tegen een piepjonge tegenstander had KVC het aanvankelijk moeilijk om een snelle barcirculatie op de mat te leggen, mede door de erbarmelijke staat van het terrein kwamen vele passen niet aan. KVC bleef echter wel de best voetballende ploeg, onze tegenstander beperkte zich tot het gebruik van de lange bal en dwong enkele kleine, halve kansjes af. Simoens was echter alert en gebrand om de recordscore van Vercaemst (53 ptn) te verbeteren. Helaas waren er maximaal 50 punten te verdienen door het geringe aantal spelers. Simoens lette echter goed op bij de lange ballen en kwam eigenlijk nooit echt in de problemen. KVC bleef echter de best voetballende ploeg en kreeg uiteindelijk loon naar werken. Na een mooie combinatie op de linkerfland kon Vandenheede vrij doorgaan langs de lijn, hij legde perfect achteruit naar de inlopende Verhoeyen die de 0-1 maar voor het intikken had. Verhoeyen werd hard aangepakt door de Boekelse verdedigers, maar bleef toch overeind. Met een persoonlijke actie draaide hij zich mooi vrij en schoot de 0-2 over de keeper en onder de lat binnen. Een verdiende voorsprong met een duidelijk beter combinerend KVC in de hoofdrol. De kansen bleven echter komen en op voorzet van Tant kon Colembie vrij inkoppen, helaas strooide de inlopende Onderbeke nog roet in het eten en raakte het leer nog en weg kans. Colembie stond praktisch met de handen in de lucht voor zijn eerste doelpunt van het seizoen te vieren… Onze tegenstander bracht voetballend praktisch niets voor mekaar en kreeg dan ook praktisch geen kans.

Na de rust probeerde onze tegenstander iets te doen aan zijn achterstand, maar KVC liep vrijwel onmiddellijk uit naar 0-4. Eerst werd Verhoeyen de diepte in gestuurd en kon hij via de paal de 0-3 aantekenen. Vrijwel onmiddellijk daarna kon Moreels een corner ongedekt aan de tweede paal binnenkoppen: 0-4 en match gespeeld. KVC beperkte zich door het potige spel van zijn tegenstander tot het uitspelen van de match zonder blessures. De scheidsrechter was ondertussen helemaal het noorden kwijt en liet Onderbeke doorspelen met een bal die ruimschoots over de lijn was, zag talrijke overtredingen op Verhoeyen niet, floot een vermeende buitenspelsituatie van Boekel af en berispte Simoens met een overtreding op de 6-secondenregel. Boekel kon echter sporadisch tegenprikken en op vrije trap (voor een ingebeelde overtreding) troffen ze de lat. Ondertussen kregen Tant en De Groote geel voor verbaal geweld. Uiteindelijk kon Boekel toch nog tegenscoren, via een onwaarschijnlijke carambol: Moreels-paal-doellijn-Simoens-speler-lat-achterhoofd-binnen (misschien met lichte overdrijving). 1-4 met nog luttele ogenblikken te spelen, ondertussen had Verhoeyen de mentale toestand van de Boekelse kickboksende, politieagerende goalie getest, maar beiden bleven kalm. Uiteindelijk kon Thomas Picavet met een kopbal over de keeper er nog 1-5 van maken, een verdiende uitslag, maar de kloof kon nog groter geweest zijn.

Uitzonderlijk volgt er een apart hoofdstuk over de avonturen van 1 man! Voorlopig nog niet in het verslag voorgekomen, was er toch een hoofdrol weggelegd voor de ouderdomsdeken van de ploeg: Pica Senior. Een uitzonderlijk man op alle vlakken…onze captain beloonde hem voor de noeste trainingsarbeid met een basisplaats in Boekel. Diep in de spits trok onze 50-plusser keihard zijn streng en maakte het leven zuur voor de verdedigers. Met heel zijn lijf en leden beukte hij vele gaten in de afweer. Hij wroette als het zwijn (van het plein) dat hij is. Hij spleet met zijn actie (en met trek- en duwwerk) hele verdedigingen open en zorgde voor ruimte bij zijn medeploegmaats. Als kers op de KVC-taart was hem ook een doelpunt gegund…

Tijdens de rust deed hij de nodige Ice Tea suikers op en uiteindelijk was het moment daar…Philip rook zijn kans. Verhoeyen deed uitstekend voorbereidend werk en speelde de Boekelse verdediging op een hoopje, hij zag vanuit zijn ooghoek Pica Senior voor doel…de bal vertrok. Pica Sr was vastberaden…hij nam zijn aanloop…knalde…en de bal verdween via de lat tegen de netten. Helaas voor Pica Senior waren het de verkeerde netten die trilden!

Frank Raes heeft Pica stante pede opgebeld voor een speciale aflevering van de Espinoza…waarbij ditmaal niet de deklat moet geraakt worden, maar de bovenste lat van de opvangnetten achter doel. We twijfelen er niet aan dat Pica hierin beter zal doen dan voorlopig leider Ivan Leko!

Basiself:
1.
Bert Simoens
2.
Hans Moreels
3.
Davy De Groote
4.
Thomas Van Wijnsberghe
5.
Elie Colembie
6.
Andy Vandenheede
7.
Karel Tant (cap.)
8.
Thomas Picavet
9.
Pascal Onderbeke
10.
Koen Verhoeyen
11.
Philip Picavet

Vervangers:
Geen

Doelpunten:
Koen Verhoeyen 3x
Hans Moreels

Thomas Picavet

Speler van de week:
1. Koen Verhoeyen – 46ptn
2.
Thomas Picavet – 15ptn
3.
Andy Vandenheede – 13ptn

Voorlopige tussenstand Speler van de week:
1. Koen Verhoeyen – 163ptn
2.
Elie Colembie – 147ptn
3.
Andy Vandenheede – 128ptn
4.
Hans Moreels – 106ptn
5.
Johan Desmet – 92ptn

Topschutterstand:

1. Koen Verhoeyen 9
2.
Nico Deconinck 3
3.
Pascal Onderbeke 2
4.
Thomas Picavet 2
5.
Hans Moreels 1
6.
Vincent Vercaemst 1

Uitslagen:

BEVERE

OOIDONCK LEERNE

? - ?

KVV.ARDENNEN B

GAVERE-ASPER

0 - 1

DIKKELVENNE

KVV.ARDENNEN A

3 - 1

KLUISBERGEN SP.

NAZARETH-EKE

? - ?

DE PINTE

MUNKZWALM

? - ?

ZEVERGEM

VURSTE-SEMMERZAKE

1 - 5

BOEKEL

NOKERE-KRUISHOUTEM

1 - 5

Stand:

1

GAVERE-ASPER

27

2

OOIDONCK LEERNE

24

3

NAZARETH-EKE

22

4

KVV.ARDENNEN B

19

5

BEVERE

17

6

NOKERE-KRUISHOUTEM

16

7

DE PINTE

14

8

MUNKZWALM

13

9

KVV.ARDENNEN A

12

9

KLUISBERGEN SP.

12

11

VURSTE-SEMMERZAKE

10

12

BOEKEL

9

13

ZEVERGEM

7

14

HUISE-OUWEGEM

6

15

DIKKELVENNE

4

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

KVC - Ooidonck-Leerne 2-1