Ooidonck-Leerne - KSK 1-3

Captain Charlie had de grootste moeite om ook deze week weer een evenwichtig elftal tussen de lijnen te zetten. Door de afzeggingen van Vercaemst en Vandenberghe kon alleszins het nodige gewicht niet in de schaal geworpen worden. Vandewalle was helaas nog niet gerecupereerd van de vorige week geleverde inspanningen en zegde noodgedwongen af. Vandevoorde en Verstraete moesten door blessure langs de zijlijn toekijken. Picavet senior legde zichzelf een Spartaans regime op en kroop op zaterdagavond om 21u30 in bed (zonder enig gezelschap). Helaas werd zijn trainingsarbeid niet beloond met een basisplaats, deze werd voorbehouden door de jongste van de broertjes Picavet. Hij moest voor de nodige beweging zorgen in de voorlijn, zijn onnavolgbare beenvegen zorgen dan ook telkens voor verwarring in vijandige defensies. Simoens had voor de match nog de meeste moeite om tijdig klaar te raken, zijn lenzen waren een doorn in het oog en dreigden de voorbereiding danig in de war te sturen. Terwijl Patrick de grootste moeite had om zijn administratieve taken in orde te krijgen, stelde Tant de volgende ploeg op:

Bert Simoens





Hans Moreels


Johan Desmet


Koen Vervaeck 45'


Nico Deconinck





Ludwig Tack 45'


Elie Colembie


Karel Tant (cap.) 65'





Albert Glor





Thomas Picavet 45'

Koen Verhoeyen


Tegen de trotse leider ging KVC complexloos van start en was duidelijk voetballend de beste ploeg. Helaas zonder merkbaar resultaat op het scorebord. Verhoeyen en Pica Jr waren duidelijk een gesel voor de Leernse verdediging en de beste kansen waren dan ook voor de bezoekers. Deconinck probeerde van ver uit te halen maar zijn schot miste elke richting. Met fris combinatievoetbal kwam KVC enkele keren scherp voor doel, helaas werd niet afgewerkt. Bij de eerste corner aan de overkant was het echter raak. Simoens twijfelde en aan de tweede paal werd de hoekschop in doel verlengd. KVC kreeg het deksel onverdiend op de neus maar was echter niet aangeslagen, voetballend was het de betere ploeg en trok zich daaraan op. Colembie besliste even later wel om de alertheid van Simoens te testen door middel van een terugspeelbal. Simoens ging "vlot" plat en kon de bal in 2 keren van de doellijn plukken. Na een knappe combinatie legde Verhoeyen terug naar Deconinck die vanop 30m de verste hoek vond. Een knap doelpunt na een al even knappe combinatie van KVC. Ondertussen besliste Glor om zijn kapper onder het gras te steken, wat hem een (verdiende) gele kaart kostte. KVC liep stevig te voetballen en speelde vaak verfrissend voetbal. De bank wreef zich al in de handen...een 1-1 ruststand met de beste spelers nog op de bank (dixit De Bel).

Tant greep in bij de rust: Onderbeke nam voorin de plaats in van het jonge veulen Picavet, Vervaeck ruimde plaats voor Vandenheede en De Bel verving Tack op rechts. KVC bleef op zijn elan doorgaan en dat legde geen windeieren. Desmet lanceerde Onderbeke op rechts met een knappe steekbal en de voorzet bereikte Verhoeyen die kalm en beheerst afwerkte: 1-2. Leerne vond maar geen antwoord op het snedige combinatievoetbal van KVC en kwam meer en meer in de problemen. Tant zag dat de overwinning binnen handbereik was en wisselde zichzelf voor Pica Senior. Onderbeke schoof een rijtje achteruit. KVC verkoos de aaval boven de verdediging en ging op zoek naar een derde treffer. Helaas was Verhoeyens schoen enkele millimeters te klein om een lage voorzet in doel te werken. Even later was het toch raak. Deconinck mocht op rechts de bal in ontvangst nemen en speelde centraal in op Onderbeke de bal doorstak...de doorgelopen Deconinck knalde de bal keihard in de korte hoek binnen: 1-3 en KVC op rozen. Een uitmuntende verdediging had verder niet echt last met de haperende aanval van Leerne en hield in de eindfase alles makkelijk gesloten (op een afgekeurd doelpunt na...maar we kijken niet op details). Een verdiende overwinning was ons deel


Verder noteren we nog een vlieg in het gezichtsorgaan van Colembie. Met het oog op volgende week ziet het ernaar uit dat Vandenberghe alle gewicht in de schaal zal moeten werpen om zich in de ploeg te spelen!

Elftal:
1. Bert Simoens
2. Johan Desmet
3. Koen Vervaeck 45'
4. Hans Moreels
5. Nico Deconinck
6. Elie Colembie
7. Ludwig Tack 45'
8. Karel Tant (cap.) 65'
9. Albert Glor
10. Koen Verhoeyen
11. Thomas Picavet 45'

Vervangers:
12. Marc De Bel 45'
13. Andy Vandenheede 45'
14. Pascal Onderbeke 45'
15. Philip Picavet 65'

Gele kaarten:
Albert Glor

Doelpunten:
Nico Deconinck 2x
Koen Verhoeyen

Speler van de week:
1. Nico Deconinck
2. Albert Glor
3. Johan Desmet

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

Dikkelvenne - KVC 4-6