Op een nazomerse zondagmorgen verzamelden hadden de reserven hun tweewekelijkse rendez-vous aan Jeugdhuis Nuitgang. De goede voornemens van Vandenberghe vervlogen echter in een kil briesje zodat de hoopvolle reserven in de kou bleven staan. Omstreeks 9u15 vertrokken we richting Vurste, met een toen al aanwezige Colembie! Koen Vervaeck besliste echter om het in zijn eentje te gaan opnemen tegen Gavere-Asper, maar werd gauw tot de orde geroepen. Captain Charlie had de voorbije week wederom hard gewerkt om een degelijke opstelling en strategie op poten te zetten:

Tant (cap)

Glor

Onderbeke 65'

Verhoeyen

Onder de leiding van een ons welbekende scheidsrechter werd de match op gang geblazen. KVC had ditmaal voor een eerder afwachtende spelstijl gekozen en liet de tegenstander begaan om dan heftig te gaan jagen op de eigen speelhelft. De strategie bleek verdedigend althans een goede zet, aanvallend liep het echter stroef. Het vele balverlies bleek niet echt goed voor het combinatiespel van KVC zodat echte kansen uitbleven. Een doelpunt viel iets later toch uit de lucht toen Verhoeyen een terugspeelbal kon onderscheppen en oog in oog met de doelman werkte hij kalm af. Een onverhoopte voorsprong bij de rust, voorlopig kon KVC het slot op de deur houden.

Tant veranderde de tactiek ietwat bij de rust, het verdedigende spel moest worden ingeruild voor combinatievoetbal en de bal moest langer in de ploeg blijven. Vervaeck ruilde zijn plaats in de 11 in voor Desmet die achter de captain zou spelen. KVC had bij het uitkomen van de kleedkamer onmiddellijk de offensieve bedoelingen duidelijk gemaakt. Het potige spel van Vurste leidde tot tal van overtredingen in ons voordeel. Na luttele minuten kon Tant dan ook een vrije trap op het hoofd van Deconinck schilderen en de 0-2 was een feit. De vreugde was echter van korte duur, Pica Jr werd op de flank van zijn sokken gelopen en de Vurstste spits kon in de korte hoek binnentrappen. Een flagrante overtreding werd hier echter door de vingers gezien en niet gefloten. De 1-2 bracht meteen de spanning terug in de match, maar die was van korte duur. KVC was enorm sterk op stilstaande fases en op corner kon Vurste niet anders dan de bal zelf in eigen doel werken: 1-3. KVC speelde op dit moment sterk en combineerde beter. Zo werd Verhoeyen op rechts gelanceerd, maar zijn voorzet kon helaas niet in doel verlengd worden. Onderbeke had echter, in zijn geheel eigen stijl, meer succes. Zijn lob verdween naast de keeper en over de grond in doel: 1-4. Als beloning mocht Onderbeke rusten, in zijn plaats kwam de Olsense Vlasstier Pica Senior. KVC had nog een 25 minuten om de match uit te spelen. Maar fysiek bleek KVC nog niet 100% in orde, de gaten in het middenveld werden groter en het combinatievoetbal bleef uit. Zo kon Vurste enkele moeten voor tijd nog twee maal scoren...3-4 met nog luttele minuten op de klok. Verhoeyen besliste om op zijn eentje de match te rekken en vertrok op solo langs de linkerflank, de minuten tikten weg en het einde bleek nabij. Verhoeyen zetten met een actie uiteindelijk nog de kers op de taart en knalde de 3-5 in de eindfase op het bord!