KVC - Ouwegem-Huise 2-0

Een stralend nazomerzonnetje was helaas te veel gevraagd voor deze jaarlijkse derby der prutsers. Het deerde Vercaemst voor geen meter, hij voelde het in de toppen van zijn tenen dat het een magische dag zou worden. Hij zag er alvast een stuk beter uit dan voorgaande jaren! Zonder de afleiding van zijn labtop, had hij de voorbije week volop de tijd gehad om zich volop op deze match te concentreren. Captain Charlie krabde zich ondertussen in het haar, terwijl de groep nog rouwde om het gemis van Smetse, werden zijn 15 pionnen herleid tot een luttele 13 man aan de aanvang van de match. Moreels werd inderhaast nog uit het bed gehaald, maar het was vergeefs wachten op Glor, die een studiereisje verkoos. Vandenberghe (ook wel the Tarminator genoemd) kreeg een herkansing bij Tamzakspor, verwacht wordt dat hij daar deze week voor een transfersom van 3 pitta's en 4 durums een contract zal tekenen ter waarde van een bak Efes Pils. Tant toverde de volgende opstelling op het veld:

Bert Simoens





Elie Colembie


Johan Desmet


Koen Vervaeck 45'


Nico Deconinck





Thomas Picavet 45'-70'


Andy Vandenheede


Karel Tant (cap.)





Pascal Onderbeke





Marc De Bel

Koen Verhoeyen 45'


KVC nam onmiddellijk het veld in handen op de het spiegelvlakke biljartterrein te Nokere. Onder impuls van een sterke Vandenheede greep KVC resoluut de macht op het middenveld. Aanvankelijk bleven echter grote kansen uit, maar onze tegenstander was niet bij macht om KVC een strobreed in de weg te leggen. Keeper Simoens vond zelf de tijd om met de talrijk opgekomen vakbonden te onderhandelen over de winstpremies van KVC. Het was Verhoeyen die de eerste goeie mogelijkheid over de bezoekende doelman lobde. De bal werd helaas voor de lijn gekeerd, maar er was toch een strafschopgeurtje aan deze fase. Deconinck kon zich op rechts doorzetten en de bal voor doel bij de vrijstaande Onderbeke afleveren, maar zijn poging vloog knullig langs de verkeerde kant van de paal. Tussendoor mocht Vandenheede centraal op doel afgaan, maar zijn poging werd met de voet geweerd Eventjes later was het toch raak, topschutter Verhoeyen werd diep gestuurd en kon in twee tijden afwerken. Een welverdiende 1-0 bij de rust.

Bij de rust werd het aanvallend geweld van Vercaemst ingezet om de Huisouwegemse defensie te verontrusten. Vervaeck verdween om zijn dagtaak als pannenkoekenbakker te vervullen en ook Verhoeyen verdween van het toneel. De Pica's wisselden van plaats bij aanvang van de tweede helft. KVC ging op zijn elan door en versierde al gauw enkele halve kansen. Het was echter wachten op een vrije trap van Marcadona (volgende week voor de gelegenheid Marcazorba) om het volgende gevaar in de luiden. Zijn vrije trap vol effect werd gelost de goalie en Vercaemsts torinstinct liet het niet afweten: 2-0. De terugkeer naar eigen helft zag hij echter niet meer zitten en daarom verkoos hij ook vrijwel onmiddellijk om Pica Jr opnieuw speelminuten te gunnen. KVC besliste echter niet om de defensieve kaart te trekken en liep massaal naar voren. Hierdoor kwam er veel ruimte voor de Ouwegemse middenvelders en kwamen zij ook beter in het spel, helaas zonder kansen. Het enige gevaar dat dreigde voor Simoens waren de vele giftige planten en netels in de Nokerse bossen. We kunnen onthouden dat we zonder goed te spelen relatief makkelijk de 0 konden houden en zelf op tijd en stond konden tegenprikken. Op naar de volgende match op de Dardennen!

Basiself:

Bert Simoens
Elie Colembie
Johan Desmet
Koen Vervaeck 45'
Nico Deconinck
Andy Vandenheede
Thomas Picavet 45' - 70'
Pascal Onderbeke
Karel Tant (cap.)
Marc De Bel
Koen Verhoeyen 45'

Vervangers:
Hans Moreels 45'
Philip Picavet 45'
Vincent Vercaemst 45' - 70'

Doelpunten:
Koen Verhoeyen
Vincent Vercaemst

Speler van de week:
1. Andy Vandenheede 33ptn
2. Vincent Vercaemst 21ptn
3. Elie Colembie 18ptn

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

KVC - Ooidonck-Leerne 2-1