Minivoetbaltornooi der Kruishoutemse ploegen – 3e plaats!

Als voorbereiding op het nakende tornooi van de Zandvlooi, beslisten de KSK-spelers om zich in te schrijven op het Tornooi van de Casino. De technisch fijnbesnaarde Deconinck moest noodgedwongen het tornooi aan zich laten voorbijgaan, terwijl Glor de bende pas in de namiddag kon vervoegen. Zes techneuten boden zich aan voor de eerste match: de gebroeders De Bel, Tant, Vandenberghe, Vercaemst en Onderbeke. Vercaemst liet de goal aan zich voorbijgaan om fysiek te kweken, dus verdedigde de jongste De Bel noodgedwongen het doel in de eerste match.

KSK – Winkelkouter 2-1

De Winkelkouter trad aan met oude bekende (en ex-KSK-speler) Lieven De Prince in doel. Verder was de ploeg aangevuld met enkele lokale vedettes! In het begin had KSK het knap lastig met deze ploeg en werd het spel lijdzaam ondergaan. KSK had het aanvankelijk moeilijk met het terrein en de kleine ruimtes op het veld. In een later stadium van het tornooi groeide KSK naar zijn beste vorm toe en werd het terrein een bondgenoot! Het was pas in de tweede helft dat KSK zijn wil meer kon opleggen en wisselde De Bel voor Vercaemst in doel. De meer offensieve aanpak van KSK loonde en de 2-1 uitslag was dan ook correct!

KSK – KSJ 6 – 1

Vercaemst werd ondertussen gedwongen om het doel te bewaken en deed dit met tegenzin. Hij raakte zijn overdreven energie niet meer kwijt en keek meer dan ooit uit naar een bezoekje aan een lokale prostituee! Desalniettemin keepte hij tegen de KSJ van ploegverrader Tack een perfecte match. KSK legde enkele mooie combinaties op de mat en kon de tegenstand overklassen. Vandenbraembussche van het eerste elftal had er zelfs geen verhaal tegen! Een match die dan ook eindigde op een oververdiende 6-1.

Tot dan toe had Kruishoutem nog geen enkele schepcorner behaald, wat duidelijk de efficiëntie van deze geoliede machine benadrukte!

KSK – Ouwegem 4 – 1

Ondertussen had ook Winkelkouter 6 punten gesprokkeld in de groepsfase en moest KSK minstens een gelijkspel halen om groepswinnaar te worden. KSK had het in het begin knap lastig met Ouwegem, een scenario dat wel eens herinneringen zou kunnen oproepen. De kalmte bij KSK overheerste duidelijk en dat kwam vooral in de tweede helft tot zijn recht. KSK bleef soliede verdedigen en rekende vooral op de vlijmscherpe omschakeling om zijn tegenstander uit verband te spelen. KSK had het juiste spel gevonden en werd er dan ook meester in. Ouwegem werd in de 2e helft compleet uit verband gespeeld en kreeg de doelpunten rond de oren gesmeten!

Kwartfinales

KSK kwam uit tegen de 2e in poule B, Dynamo. Deze ploeg was na Steenimex geëindigd in de poulefases en bestond uit enkele oude KSK bekendes, zoals Thomas de Kezel en Bert Dedeken.

KSK – Dynamo 4 – 2

Aanvankelijk had KSK het hier ook moeilijk, maar het kon ondertussen rekenen op betrouwbaar sluitstuk Glor, toch kwam KSK twee keer op achterstand. Pareltjes van Ti Ta Tovenaar Marc De Bel (op grandioze assist van Glor!) en Onderbeke zorgden ervoor dat KSK toch op 2-2 stond halverwege de tweede helft. De tegenstander drukte wel, maar kende geen antwoord op de vlijmscherpe counters van KSK! De snelheid van uitvoering kende geen gelijke en Aya De Bel kon de 3-2 aantekenen. In de slotsecondes kon Onderbeke nog een schepcorner verzilveren op pass van De Bel.

Halve Finales

De vermoeidheid en stramheid begon intussen toe te slaan. Suikers in de vorm van Jupiler en Ice Tea werden opnieuw opgeslagen. Tweevoudig winnaar van het tornooi ABC was de harde noot om kraken. Jammer genoeg werd het bekende terrein verlaten en verliep de aanpassing niet zo vlot. Of was het omdat de aandacht intussen afgeleid werd door de (toekomstige) echtgenotes?

KSK – ABC 1 – 6

KSK begon vol goede moed tegen deze zware dobber en speelde goed mee in de eerste minuten. Enkele kansen werden niet benut. Onderbekes solo langs de lijn (op zijn eigen manier) kende in de gehelde voetbalgeschiedenis zijn gelijke niet! ABC had echter een (onterechte) penalty nodig om de 0-1 aan te tekenen. Vanaf dan ging het snel, 0-3 op enkele minuten. KSK kon pas bij 0-4 tegenscoren op opnieuw schepcorner, Onderbeke (met plat voorhoofd) en De Bel (met technische kunde) bleken een dodelijk duo op corner. De Bel besliste dan om het spel te bevriezen en betoverde de bal een vijftal minuten op zijn eigen manier! KSK kreeg nog wel een penalty, maar besliste om de tegenstander te sparen. Het werd uiteindelijk 1-6 tegen de latere winnaar van het tornooi.

Kleine Finale

De laatste match bleek een maat voor niets (althans voor de tegenstander!). De bumba’s met enkele jonge veulens van de eerste ploeg en beloften van KVC Nokere-Kruishoutem, hadden duidelijk last van suikertekort, terwijl KSK de batterijen volledig had opgeladen!

KSK – Bumba’s 6 – 3

Het was wel Vercaemst die in de beginfase de hoofdrol opeiste…hij waande zich op een ijspiste en had duidelijk moeite zijn evenwicht te bewaren. Glor stond echter pal als sluitstuk en verhinderde de openingstreffer. KSK ontbond echter zijn duivels en de jeugdige Bumba’s konden niet anders dan lijdzaam toezien hoe KSK zijn voorsprong uitbouwde tot 5-0 aan het rustsignaal! Door prachtig combinatievoetbal, geduld en snelheid werd de tegenstander zowaar weggeblazen. KSK ging nog even door tot 6-0 en besloot dan om de voet van het gaspedaal te halen, zodat de tegenstander toch nog kon milderen tot 6-3.

Een prachtig eindresultaat van een even prachtig tornooi! Als aandenken een mooie kader van de ploegfoto (waarbij we Glor nog moeten fotoshoppen).

Spelers:

De Bel Marc

De Bel Aya

Vandenberghe Dennis

Tant Karel

Vercaemst Vincent

Glor Albert

Onderbeke Pascal

We herinneren vooral:

  • De magistrale bewegingen vanuit stilstand van Ti-Ta-Tovenaar Marc De Bel
  • Vercaemsts stijve tepels
  • Het libido van Vercaemst
  • Onderbekes bronselgoals
  • Onderbekes windjes
  • Vandenberghes sierlijke beweeglijkheid op het veld
  • Het aantal hout dat vervoerd werd door Aya De Bel
  • Glors magistrale pass op De Bel (tegen Dynamo)
  • Tants kunsten op de immobiliënmarkt

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

Dikkelvenne - KVC 4-6