T. Melle - KSK 1 - 3

In het kielzog van de Pica-tractor vertrok een colonne uitgelachen voetballiefhebbers richting Melle. Vercaemst verkoos rechtstreeks te gaan om tijd te sparen na zijn bezoekje aan de ontsmettingsdienst van Waregem. Smetses chemische afvalstoffen kreeg hij echter niet uit zijn kleren zodat enkel een bad in azijn wonderen kon doen. Naar goede gewoonte was het wachten geblazen op Colembie, die thuis een nieuwe WC-borstel nam en volop zijn gang ging! Verstraete, Glor, De Bel Jr. en Elomari moesten om verschillende redenen verstek geven, zodat Captain Charly volgende ploeg opstelde:

Vercaemst

Moreels

Tack

Vervaeck (cap.) 45'

Colembie

Desmet 40'

Deconinck

T. Picavet

Onderbeke

Vandenberghe 45'

De Bel

KSK was nog helemaal onder de indruk van de laffe gasaanval van Smetse en speelde ondermaats. Onderbeke zijn longen bleken verschroeid en hij moest onmiddellijk op zoek naar zijn tweede adem, enkel Colembies longen bleken door gewenning resistent! Vandenberghe wankelde op zijn benen en zocht meer contact met de grond dan met de bal. Enkel Deconinck ging volop met de voet vooruit in op de nietsvermoedende tegenstander. De tegenstander sloeg keihard terug door Vercaemst op zijn beurt te torpederen en zijn lenzen te stelen! Ook Marcadonas fluwelen baltoets was niet aanwezig en menig corner werd landde in de handen van de keeper of zelfs in het zijnet. Pica junior was zijn gebruikelijke zelve met onnatuurlijke controles waarvan menig tegenstander en medestander begon te duizelen. KSK had reeds enige waarschuwingen gekregen toen de 1-0 uit de lucht viel. Tack miste zijn interceptie en de gevolgde spits trapte tussen de benen van Vercaemst binnen. KSK was plots wakker geschoten en begon beter te voetballen. Echter Desmet zette zijn turbo in overdrive en moest oververhit gaan douchen met een verrekking. Onderbeke schoof naar rechts en Vandevoorde nam centraal zijn plaats in. KSK kreeg nu enkele kansen maar de afwerking mankeerde o.a. bij Colembie en Deconinck. Vandevoorde zette net voor rust de verdiende 1-1 op het bord. Hij glipte op links door de buitenspelval en werkte beheerst in de verste hoek af. Enkele minuten later weerklonk het rustsignaal.

Captain Charly bracht twee veranderingen aan de rust. Vandenberghe mocht gaan rusten voor Pica Sr, die trouwens meerdere barbecues organiseert in de maand mei. Hou alvast 7-8-9 mei vrij, alsook 13-14-15-16 mei, alsook enige data in augustus…wordt onwaarschijnlijk vervolgd! Vervaecks pannenkoekendeeg was ondertussen voldoende gerezen en moest dringend zijn eindbestemming de pannen van de cappucino vinden! Pica Jr schoof een rijtje achteruit terwijl Tant zich op de linksmidden posteerde. De tweede helft was voor KSK van een ander niveau, de tegenstander werd resoluut bij de keel gegrepen en onder druk gezet, Melle gaf een vermoeide indruk en kwam overal een stukje te laat. Philip ‘The Beast’ Picavet liet de verdediging niet los en liet zich geregeld in de combinatie betrekken, enkel de afwerking miste zijn doel. Tant schoof de bal mooi centraal door in de voeten van Pica Sr, maar deze had teveel tijd nodig om af te drukken en de kans was weg. Aan de overkant was het echter nog opletten geblazen, Deconinck had lijf en leden nodig om de Melse spits tegen te houden. Aan de overkant echter werd een heerlijke combinatie al even knap afgewerkt door Marcadona. Hij kapte zich mooi vrij en knalde de bal vanaf de rand van de grote rechthoek voorbij de kansloze Braziliaans-Portugese neef van Romario: 1-2. De Bel plots een versnelling hoger te spelen en werd gelanceerd, de keeper raakte hem nog voldoende om hem uit zijn evenwicht te brengen. Een bloedende De Bel schoot toch nog op doel, maar zijn schot stierf op het hoofd van een verdediger. Tant werd intussen gelanceerd op links en leverde, ondanks stevig trekwerk, een voorzetschot af, dat door Onderbeke ondermaats afgewerkt werd. Zijn schot stierf in het zijnet. Tant bleef een gesel op links en schoot op doel, zijn poging werd met een knappe redding uit doel geranseld door een tegenstander…helaas voor hem, niet de doelman. Resultaat: rood voor handbalman en penalty voor KSK. Deconinck knalde hem staalhard via de keeper tegen de netten: 3‑1! We noteren nog een afgekeurd doelpunt van Picavet wegens vermeend buitenspel! En dat Onderbeke in kantine nog bijna scoorde bij Oma! Volgende week wacht de thuismatch tegen Moortsele!

Basiself:

  1. Vincent Vercaemst
  2. Ludwig Tack
  3. Koen Vervaeck (cap.) 45’
  4. Hans Moreels
  5. Elie Colembie
  6. Nico Deconinck
  7. Pascal Onderbeke
  8. Thomas Picavet
  9. Johan Desmet 40’
  10. Dennis Vandenberghe 45’
  11. Marc De Bel

Vervangers:

  1. Brecht Vandevoorde 40’
  2. Karel Tant 45’
  3. Phlip Picavet 45’

Doelpunten:

Brecht Vandevoorde

Marcadona De Bel

Nico Deconinck

Gele kaarten

/

Rode kaarten

Handbalman!

Speler van de week:

  1. Brecht Vandevoorde
  2. Hans Moreels
  3. Marc De Bel

Speler van vorige week!

  1. Nico Deconinck
  2. Koen Vervaeck
  3. Hans Moreels/Albert Glor

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

Dikkelvenne - KVC 4-6