Zevergem - KSK 0-10

24 januari 2010, het was al wel een maand geleden dat we nogmaals op een voetbalveld losgelaten werden…dus waren 12 superenthousiasten op de afspraak op het Nieuw Plein voor de wedstrijd tegen de rode lantaarn Zevergem. Zonder de zieke Vandenberghe, de lumbagerende Desmet, Moreels, Elomari, Verstraete, A. De Bel en (last but not least) Smetse vertrok KSK (zoals altijd) stipt! Tant stelde een desalniettemin geniaal team samen! Vercaemst maakte zich met plezier vrij tussen zijn buitenlandse uitstapjes. Colembie liet zijn koters thuis, zoals Tack zijn trouwe viervoeter Whiskey vaarwel kuste! Deconinck liet zijn kalvende runderen met tranen in de ogen achter, terwijl Vervaeck een half gebakken wafel aan zijn lot overliet. Onderbeke en Glor kwamen met schrijnend slaaptekort opdagen. Vandevoorde & Tant lieten beiden hun vriendin in bed achter, terwijl De Bel zijn boeken liet liggen! De Pica’s lieten hun ezels achter om eindelijk nog eens een bal te zien!

Vercaemst

Colembie

Tack 45’

Vervaeck 80'

Deconinck

Tant (Cap.)

Onderbeke

T. Picavet

Glor

Vandevoorde

M. De Bel

Vervangers:

P. Picavet 45’

Délégué:

Patrick Clincke

Eierboer-in-functie Onderbeke zette de kreet 2x in, daarbij vocaal gesteund door 11 superenthousiaste medespelers. Philip nam naast Patrick plaats op de bank en schreeuwde de ploeg vooruit. KSK nam de match onmiddellijk in handen, maar had toch wat moeite met de staat (en de breedte) van het terrein. Voetballend zat alles voortreffelijk in elkaar en met speerpunten De Bel en Vandevoorde hadden we een extra troef voorhanden. Niet lang na de aftrap kon KSK via de spitsen voor de eerste dreiging zorgen, maar het vizier van De Bel stond nog niet op scherp. Vandevoorde slalomde op zijn beurt doorheen de Zevergemse verdediging en deponeerde de bal mooi in de verste hoek. De openingstreffer was een feit! KSK had de match in handen Picavet en Tant benutten mooi de ruimte op de flanken, terwijl het centrale middenveld in handen was van Deconinck, Onderbeke & Glor. De verdediging knapte sporadisch (maar met verve) enkele verdedigende taakjes op. Rond de 25e minuut werd Tant langs de flank diep gestuurd, zijn voorzet leek in de voeten te vallen van de Zevergemse verdediging, maar een slipper zonderde Onderbeke alleen voor doel af. Onderbeke maakte het op zijn typische manier af…een schot op de keeper en in 2e instantie afwerken: 0-2. KSK kreeg tonnen ruimte en het middenveld kon naar hartelust in de 16 infiltreren. Ook in de lucht heerste KSK, Picavet Juniors kopbal werd tot 3x toe van de lijn geweerd na corner. De Bel nam het heft dan maar in eigen handen en draaide een corner met behulp van de doelman binnen: 0-3. De Bel was gelanceerd en mikte nog een schot naar de rechtse hoek, maar de doelman stond paraat. 0-3 was dan ook de oververdiende ruststand.

Tack had helaas andere verplichtingen en stond zijn plaats af aan een topfitte Pica Senior. Vandevoorde, Glor, Onderbeke & Deconinck schoven daardoor telkens een plaatsje achteruit. KSK rustte echter niet op zijn lauweren en trok resoluut in de aanval. Niet lang in de tweede helft kreeg Onderbeke de bal op de rand van de 16, zijn schot werd met de voet geweerd…maar de rebound was opnieuw voor de “Keizer van de rebound” en hij tekende met een gelukje voor de 0-4. Picavet Senior vond dat zijn moment gekomen was en schoot er 3 (!) tegen de netten. Eerst lobde hij de keeper via een Zevergems been, vervolgens werd hij op snelheid (!) gelanceerd en voor het derde doelpunt kon hij het voorbereidend werk van Vandevoorde prachtig afwerken. Tussendoor had De Bel ook nog een individuele actie afronden, terwijl Colembie luidkeels de bal opeiste. De Bel werd na de wedstrijd uitgenodigd door Onderbeke voor lessen in het voetbalvak ‘rebounds’, toen hij tot 2x toe op de keeper besloot. Picavet Junior kon eindelijk op corner scoren, de man aan de paal gaf zich eindelijk gewonnen na de zoveelste kopstoot. Deconinck mocht uiteindelijk nog de dubbele cijfers mooi binnenkoppen! Een ferme opsteker na een grote maand zonder voetbal!

Basiself:

1. Vincent Vercaemst

2. Elie Colembie

3. Koen Vervaeck

4. Ludwig Tack (45’)

5. Nico Deconinck

6. Karel Tant (Cap.)

7. Thomas Picavet

8. Pascal Onderbeke

9. Marc De Bel

10. Albert Glor

11. Brecht Vandevoorde

Vervangers:

12. Philip Picavet

Délégué:

Patrick Clincke

Gele kaarten:

Rode kaarten:

Doelpunten:

Brecht Vandevoorde

Pascal Onderbeke (2x)

Marc De Bel (2x)

Philip Picavet (3x)

Thomas Picavet

Nico Deconinck

Speler van de week:

1.Philip Picavet

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

Dikkelvenne - KVC 4-6