Windeke - KVC Nokere-Kruishoutem 4 - 2

Op een frisse zondagmorgen in december verzamelden de dappere spelers van KSK zich met kleine oogjes in Jeugdhuis Nuitgang. Onderbeke kwam een kwartiertje te vroeg aan om koffie te zetten (lees: waterkoker aanzetten!). Volgende in rij was Clincke, een duidelijk niet-uitgeslapen Deconinck zat met zijn gedachten nog volop bij de geserveerde kippetjes. Terwijl Onderbeke dacht aan zijn hat-trick in de heenmatch, stroomden de spelers toe. Deconinck vreesde onmiddellijk het gebrek aan matchritme, terwijl Picavet Senior zijn plaats in het team probeerde te vrijwaren door Tant om te kopen. Terwijl iedereen de komst van Tack afwachtte, vervoegde ook Vercaemst zich bij de groep, na een afwezigheid van tientallen weken. Tant had voor de gelegenheid gezorgd voor versterking van enkele jonge veulens, zo vervoegden Vandevoorde en Dobbelaere zich bij de jolige bende.

Vercaemst

Moreels

Tack

Vervaeck 35'

Deconinck 45'

Dobbelaere

Onderbeke (Cap.)

T. Picavet 45'

De Bel

Vandevoorde

P. Picavet

Vervangers:

Elomari 35’

Tant 45’

Verstraete 45’

Délégué:

Patrick Clincke

Onder het goedkeurend oog van Tant vuurde gelegenheidskapitein Onderbeke de ploeg aan met ‘de kreet’! Helaas was het enthousiasme ver te zoeken, net als goed voetbal langs de kant van KVC. De tegenstander was duidelijk sterker dan in de heenronde en bracht mooi voetbal op de moddermat (of ook zandbak!). Deconinck, Onderbeke & De Bel zwommen in het middenveld en hadden helaas geen zwembandjes mee…Vercaemst was in de beginfase de meest balvaste speler. Hoewel zijn uittrappen vooral de richting van Dobbelaere uitgingen, was hij toch alert op de snelle uitbraken van Windeke. KVC kon slechts sporadisch tegenprikken, maar deed dat wel met verve. Picavet Senior hield met zijn goddelijk lichaam de bal telkens goed afschermen en maakte het de verdediging knap lastig. Vandevoorde kon met snelheid brokken maken en zorgde voor enkele halve kansen. Net toen KVC iets beter in het spel kwam, sloeg Windeke op corner toe. Een hoge bal waaide over de deklat aan de tweede paal en werd attent op doel gekopt. Vervaeck probeerde de bal nog via het hoofd van De Bel te ontzetten, maar placeerde de bal netjes in de winkelhaak: 1 – 0. Vervaeck kreeg onmiddellijk de rekening gepresenteerd en werd stante pede vervangen door Elomari. KVC was echter niet ontmoedigd en trok onmiddellijk ten aanval. Vandevoorde drong mooi door op rechts en haalde snoeihard uit in de korte hoek. De knal spatte uiteen op de paal en landde in de voeten van Pica Jr., deze worstelde even met zichzelf en de bal en kon toch met links de bal tegen de netten prikken, de 1-1 was op dat moment verdiend. KVC trok opnieuw ten aanval op de drassige terreinen, maar kwam niet verder dan enkele schoten op doel. Langs de overkant was het wel raak: 2-1 net voor rust.

Tant greep bij de rust stevig in: hijzelf en Verstraete kwamen in de ploeg voor Pica Junior en een vermoeide Deconinck. Na de rust hetzelfde spelbeeld als in het begin van de wedstrijd, Windeke had de match stevig in handen en KVC kon enkel sporadisch tegenprikken. Windeke kreeg enkele niet te missen kansen, maar vergat het af te maken. Vercaemst had ook enkele reddingen in huis op pogingen van uit de tweede lijn. Dit alles was echter uitstel, maar geen afstel. Op een vrije trap vanop links kon de vrije man voor Vercaemst makkellijk binnenkoppen: 3-1. KVC had wel een antwoord in huis, maar de afgezonderde Tant kon helaas niet op doel besluiten. KVC kwam wel opnieuw beter in de wedstrijd en voetbalde enkele halve kansen bijeen. De tegenstander begon het hiervan wel op de heupen te krijgen en de frustraties namen toe. Het spel golfde over en weer en op vrije trap kon de tegenstander de 4-1 aantekenen. Vercaemst ging bijna goed plat en liet de bal onder zijn welgevormde torso binnenglijden. Het vuur bij KVC was echter nog niet uitgedoofd…de tegenstander had het moeilijk en toen Onderbeke een rode kaart bij Windeke aannaaide was het hek helemaal van de dam. Pogingen van De Bel uit de tweede lijn zorgden niet voor een doelpunt, maar een scrimmage na voorzet van Dobbelaere kwam na goed werk van Vandevoorde bij Tant terecht die overhoeks binnenknalde: 4-2. KVC was nog niet dood! Tant werd bij een doorbraak nog foutief gestuit door de doelman, maar met enkel een vrije trap tot gevolg. KVC kan terugkijken op een leerrijke match waarbij het onderlag in het spel, maar toch een resem kansen heeft gecreëerd!

Basiself:

1. Vincent Vercaemst

2. Hans Moreels

3. Koen Vervaeck (35’)

4. Ludwig Tack

5. Nico Deconinck (45’)

6. Thijs Dobbelaere

7. Thomas Picavet (45’)

8. Pascal Onderbeke (cap.)

9. Marc De Bel

10. Philip Picavet

11. Brecht Vandevoorde

Vervangers:

12. Zoubir Elomari

13. Karel Tant

14. Stijn Verstraete

Délégué:

Patrick Clincke

Gele kaarten:

Rode kaarten:

Doelpunten:

Thomas Picavet

Karel Tant

Speler van de week:

1. Brecht Vandevoorde (33ptn)

2. Karel Tant (23ptn)

3. Thijs Dobbelaere (19ptn)

Uitslagen:

Vurste-Semmerzake

Dikkelvenne

? - ?

Windeke

KVC Nokere-Kruishoutem

4 – 2

De Pinte

Zeveren

3 – 0

Nazareth-Eke

T. Melle

5 – 2

Zevergem

Moortsele

4 – 2

FC Merelbeke

Gijzenzele

0 – 3

Ooidonck Leerne

Ouwegem

? - ?

Sint-Denijs

Gavere-Asper

1 - 5

Stand:

1.

Gavere-Asper

14

40

2.

Ooidonck Leerne

13

33

3.

Nazareth-Eke

14

32

4.

De Pinte

14

31

5.

Dikkelvenne

13

25

6.

Gijzenzele

14

22

7.

FC Merelbeke

14

20

8.

Windeke

14

20

9.

Zeveren

14

18

10.

KVC Nokere-Kruishoutem

14

15

11.

Zevergem

14

14

12.

Moortsele

14

12

13.

Ouwegem

13

11

14.

Vurste-Semmerzake

13

10

15.

T. Melle

14

8

16.

Sint-Denijs

14

6

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

Dikkelvenne - KVC 4-6