Moortsele-KSK: 5 – 2

Na talrijke afzeggingen hield Tant nog 13 fitte spelers over voor de trip naar Moortsele. Ruim op tijd arriveerde de spelersbus in Moortsele, alwaar Glor en Elomari de groep opwachtten. Door het ontbreken van beide De Bels, Moreels, Vandenberghe, Vandevoorde en Vercaemst, moest Tant zijn team als volgt wijzigen:

Boonaert

Desmet 48’

Vervaeck 45’

Elomari

Deconinck

Tack

Verstraete

Tant (Cap.)

Glor

Pica Jr

Onderbeke

In tegenstelling tot bij vorige matchen, was KSK ditmaal wel vanaf het begin bij de pinken en kan al meteen dreigen. Op links kon Tant doorgaan en hij krulde de bal mooi rond de Moortseelse goalie (die voor de gelegenheid uitgedost was als oranje michelinmannetje). Een 0-1 na nauwelijks 7’ spelen, een onverhoopte goede start van KSK. KSK voelde zich gesterkt door het vroege doelpunt, maar stilletjesaan droop nonchalance in de ploeg en dat liet zich onmiddellijk voelen in het spel. Moortsele kwam beter in de match en dwong enkele halve kansen af, zonder erg. Na een half uur spelen was het wel raak, op vrije trap mocht de spits van de tegenpartij vrij aan de eerste paal binnenkoppen: verdiend 1-1. KSK probeerde wel terug te vechten, maar kon voetballend niet veel waarmaken. KSK probeerde druk te zetten, maar het was in tegendeel Moortsele dat op tegenaanval de 2-1 ruststand kon maken.

KSK kwam vol goede bedoelingen (en met Colembie) uit de kleedkamer, maar die werden al snel de kop ingedrukt. Moortsele was de betere van een KSK dat niet meer aan voetballen toekwam. Tot overmaat van ramp viel Desmet snel uit met een spierblessure en kon niet meer verder. Pica sr. Nam zijn plaats in, en Onderbeke schoof een rij achteruit en nam zo zijn vertrouwde plaats centraal in. Deconinck nam Desmets plaats in achterin. Helaas wijzigde de spelsituatie niet veel, tegen een sterkere tegenstander (en vooral een uitmuntende spits) stond vijftien minuten voor tijd een 5-1 stand op het bord. Tant kon nog een tweede eerredder binnendraaien, maar verder raakte KSK niet meer.

Desalniettemin was de ontvangst op Glors gloednieuwe appartement uitermate geschikt om het verlies te vergeten. We lieten ons de talrijke hapjes welgevallen en keuvelden bij de foto’s van voorbije etentjes gezellig na. De lasagna en ijscrème lieten we ons welgevallen, en uiteindelijk dreef de overwinning van een andere Albert ons huiswaarts…

Basiself:

Simon Boonaert

Johan Desmet 48’

Zoubir Elomari

Koen Vervaeck

Ludwig Tack

Nico Deconinck

Stijn Verstraete

Albert Glor

Karel Tant (Cap.)

Pascal Onderbeke

Thomas Picavet

Vervangers:

Elie Colembie 45’

Philip Picavet 48’

Délégués:

Patrick Clincke

Doelpunten:

Karel Tant (2x)

Gele kaarten:

Johan Desmet

Rode kaarten:

Geen

Man van de match:

1. Karel Tant (41ptn)

2. Albert Glor (20ptn)

3. Thomas Picavet (18ptn)

Uitslagen:

Moortsele

KVC Nokere-Kruishoutem

5 – 2

T. Melle

FC Merelbeke

2 – 1

Gavere-Asper

Vurste-Semmerzake

6 - 1

Windeke

Ouwegem

6 – 3

De Pinte

Nazareth-Eke

1 – 4

Dikkelvenne

Gijzenzele

8 – 7

Sint-Denijs

Zevergem

7 – 2

Zeveren

Ooidonck-Leerne

3 – 1

Stand:

1

Gavere-Asper

12

34

2

Ooidonck-Leerne

12

30

3

Nazareth-Eke

12

26

4

De Pinte

12

25

5

Sint-Denijs

12

25

6

Dikkelvenne

12

22

7

Windeke

12

17

8

Gijzenzele

12

16

9

FC Merelbeke

12

15

10

Zeveren

12

12

11

Zevergem

12

11

12

Ouwegem

12

11

13

KVC Nokere-Kruishoutem

12

9

14

Moortsele

12

9

15

Vurste-Semmerzake

12

7

16

T. Melle

12

5

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

Dikkelvenne - KVC 4-6