KVC - Windeke 5 - 1

Na een prima voorbereiding (6-3 winst tegen Ouwegem en 2-1 winst tegen Boekel) koos Tant vrijwel voor dezelfde elf van vorige week. Tant was wel genoodzaakt om enkele wijzigingen aan te brengen: Vandenberghe (op reis), Picavet Junior (op herexamen), Vervaeck (op Waregem Koerse), Vercaemst (geblesseerd) en Moreels (geblesseerd) konden er niet bij zijn. Glor hernam zijn rol als doelwachter opnieuw en kreeg Desmet als leider van de verdediging voor zich. Elomari en Dobbelaere steunden hem in deze zware rol. Voor de verdediging werd 'The Wall' geposteerd (Deconinck en Verstraete als buffer voor de verdediging. Tant en Tack namen respectievelijk op de linkse en rechtse flank plaats, terwijl de gebroeders De Bel vooraan postvatten, geruggesteund door Onderbeke.

Tant verloor onmiddellijk de toss en Windeke mocht aftrappen. Na een eerste studiefase van een tiental minuten, kon KSK enkele keren dreigen. Een afstandschot van Aya De Bel werd gekeerd door een alerte keeper, Onderbeke kon in de rebound (nochtans een specialiteit) de bal niet voorbij de doelman (op leeftijd krijgen). Enkele minuten later was het wel raak. Onderbeke kon de bal makkelijk heroveren en zette De Bel mooi voor doel, zonder twijfelen fusileerde De Bel de keeper en de 1-0 blinkte op het scorebord. Enkele minuten later was het opnieuw raak, het was ditmaal Aya De Bel die Onderbeke op weg zetten naar de 2-0, beheerst plaatste Onderbeke de bal in de korte hoek. KVC lostte ietwat zijn greep op de tegenstander en leed concentratieverlies. Op corner kon onze tegenstander te makkelijk de 2-1 aantekenen. Opnieuw het sein voor KVC om een tempo hoger te gaan spelen. Onder impuls van een sterke voorlinie kwam Tant op links voor doel, kapte zijn man uit, besliste om terug naar zijn linker te kappen en plaatste de bal op de deklat. Ook De Bel en Onderbeke mistten nog enkele kansen zodat bij de rust een gevaarlijke 2-1 stand op het bord stond.

Tant wisselde bij de rust Glor, Tack en Dobbelaere voor Picavet, Huys en Colembie. Ondertussen had ook Vandewalle de groep vervoegd. KVC had een numeriek overtal verkregen door een onfortuinlijke blessure bij de tegenstander. Onmiddellijk na de aftrap greep KSK zijn tegenstander opnieuw naar de keel. Door de snelheid van een verschroeiende De Bel hadden de Windekeezen het ontzettend lastig. Centraal op het middenveld werd goed gestoord zodat onze verdediging een relatief rustige voormiddag had. Op de flanken kregen Tant en Huys alle ruimte voor de voorzet. Deconinck kon zich centraal doorzetten en bediende (ietwat ongewild) Onderbeke die opnieuw beheerst kon afwerken: 3-1. Nog was de lijdensweg voor Windeke niet over, Tant kon vanop links een gepaste voorzet geven tot bij Onderbeke. Controle met de bil en overhoeks binnengetrapt: 4-1, een onverhoopte start van het seizoen. KVC bleef op zijn elan doorgaan en zette de leeggespeelde tegenstander constant onder druk. Desmet lanceerde op rechts Onderbeke die met een schijnbeweging zijn man uitschakelde en kon voorzetten. Een attente keeper keerde de bal in eerste instantie, maar tegen de rebound van opnieuw De Bel had hij geen verhaal. We noteren nog 2 afgekeurde doelpunten van Onderbeke en de ingevallen Vandewalle, maar met enige trots kijken wij terug op onze eerste overwinning van het seizoen.