Gavere-Asper – KSK: 3-4

Laatste match van het seizoen, dus ook nog een laatste kans voor de mannen van Clincke om zichzelf in de schijnwerpers te spelen. Helaas moest dit wel zonder enkele vaste waarden: Glor (onderhandelingen met de Syrische bond), Vercaemst (onderhandelingen met de Franse bond), De Bel (geselde katjes in Ieper), Tack (hielspoor), Desmet (mentale voorbereiding op tornooi Zandvlooi) en Vandewalle (dwergvoetbal) waren er niet bij. Tant had voor de gelegenheid drie aanvallende vervangers opgetrommeld. Vandenbroucke, De Langhe en Schittecatte kwamen de aanval versterken. Tant startte met de gebruikelijke verdediging waarin Colembie gesteund werd door Vermassen en Vervaeck. Voor de verdediging werd zoals gebruikelijk Deconinck geposteerd met voor hem Ceuterick en Vandenbroucke. Op de rechtse flank zowaar Onderbeke en op links, zoals gebruikelijk, Tant. Voorin moesten Schittecatte en Vandenberghe de bakens verzetten. De Langhe (terug uit blessure) nam uit voorzorg plaats op de bank met de Pica’s. Gelegenheidsdoelman Antone nam de plaats van Vercaemst in.

Het was al snel duidelijk dat KSK gekomen was om de drie punten (en bijhorende barbecue) mee naar huis te nemen. KSK zette goed druk wat het de tegenstander moeilijk maakte om goed te voetballen. Helaas kwam er in de aanvangsfase ook geen goed voetbal van KSK, de bal werd al te vaak in de richting van Vandenberghe gepompt, die met zijn ‘snelheid’ niet veel kon aanvangen met deze diepe ballen. Toch kreeg KSK de eerste kans van de match: Vandenbroucke kon zich op links doorzetten en probeerde de keeper te omspelen, maar werd gepakt. Eerste penalty van het seizoen voor KSK, Onderbeke claimde de bal maar werd gauw teruggefloten door Deconinck. Deconinck legde de bal op de stip (en bijhorend borsteltje) en knalde de bal naar de linkse hoek. Helaas vloog de bal langs de verkeerde kant van de paal buiten en bleef het 0-0. KSK zat eventjes in de put en daarvan profiteerde onze tegenstander optimaal. Op corner kwam Antone net te laat bij de inlopende man, die knap de 1‑0 tegen de netten kopte. De lijdensweg voor KSK was nog niet helemaal over want Gavere kon snel de 2-0 aantekenen. Met een lob uit een scherpe hoek kon onze tegenstrever Antone een tweede keer vloeren. Gelukkig kon KSK ditmaal wel rekenen op een efficiënte aanval. Vandenbroucke sneed vanop links naar binnen en schoot de bal in de korte hoek knap naast de doelman. 2-1 was ook de ruststand.

Aan de rust werden Deconinck en Vandenberghe vervangen door Thomas Picavet en De Langhe. Pica ging op rechts spelen terwijl Onderbeke voor de verdediging schoof. De Langhe moest voor meer snelheid en slagkracht vooraan zorgen. De tactische zetten hadden onmiddellijk resultaat en KSK combineerde vlotter en sneller, reeds na 5 minuten in de tweede helft zag De Langhe de centraal vrijstaande Onderbeke, deze legde de bal van buiten de 16 netjes in de verste hoek: 2-2! En KSK mentaal in het voordeel. Achteraan hadden onze drie verdedigers weinig moeite om de Gaverse spitsen in bedwang te houden. Keeper Antone lette telkens goed op en speelde uitstekend mee Op corner kreeg Gavere een bal onvoldoende weggewerkt en Vandenbroucke greep de kans met beide handen en knalde de bal langs de keeper binnen, een onverhoopte 2-3 stond op het bord. Gavere moest de kelk tot de bodem legen en op voorzet van Picavet Senior (in de ploeg gekomen voor Schittecatte) kon De Langhe de 2-4 mooi aantekenen. Onze tegenstander ging met drie vooraan spelen en KSK kreeg volop ruimte op de counter, Vandenbroucke werd op links diep gestoken, maar werd opnieuw gepakt door de keeper. De scheidsrechter hield (onbegrijpelijk) de rode kaart op zak. Vermassen trapte de vrije trap, maar een alerte doelman pakte de bal makkelijk. Eventjes werd het nog warm toen de fusieploeg de 3-4 kon aantekenen, maar KSK hield al bij al nog makkelijk stand tot het eindsignaal.

Basiself:
Andy Antone
Koen Vervaeck
Elie Colembie
Frederick Vermassen
Karel Tant
Nico Deconinck 46’
Johnny Ceuterick
Jurgen Vandenbroucke
Pascal Onderbeke
Dennis Vandenberghe 46’
Gino Schittecatte 65’

Vervangers:
Thomas Picavet 46’
Dieter De Langhe 46’
Philip Picavet 46’

Doelpunten:
Jurgen Vandenbroucke (2x)
Pascal Onderbeke
Dieter De Langhe

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

KVC - Ooidonck-Leerne 2-1