Bevere - KSK: 3-3

Zonder Vercaemst (op de latten), Vandewalle (op de lappen), Vandenberghe (bekomen van een uit de hand gelopen trouwfeest) en bijna-jubilator De Bel trok KSK naar Bevere. Tant had de hulp ingeschakeld van Schittecatte om het verstek van verscheidene titularissen op te vangen. Antone trok voor de gelegenheid de handschoenen aan. Desmet, Colembie en Vervaeck vormden de verdediging. Op links posteerde Tant zichzelf en aan de overkant nam Pica Junior plaats. Deconinck, Ceuterick en Onderbeke bevolkten het centrale middenveld en moesten spitsen Picavet Senior en Schittecatte van de nodige passes voorzien. Tack nam (op vraag van zichzelf) plaats op de bank, terwijl Patrick ongeduldig de komst van Bigfoot Glor afwachtte.

Het begon goed voor KSK! Kapitein Tant won de toss! De toon was onmiddellijk gezet en KSK probeerde met zijn combinatievoetbal de tegenstander onder druk te zetten. De oudste van de broertjes Picavet maakte het de verdediging knap lastig terwijl onze flanken de goede voorzetten in het rond strooiden. Helaas in het begin zonder al te veel resultaat, integendeel, het was onze tegenstander die (onverdiend) tot scoren kwam. Een verre inworp werd verlengd en in doel gekopt. De bal verdween in het hoekje voorbij de verbouwereerde Antone. Een opdoffer voor KSK, maar algauw bleek onze mentale weerbaarheid heel wat sterker dan aan de aanvang van het seizoen. KSK trok ten aanval en haalde vaak de achterlijn, met enkele corners tot gevolg. Na 15 minuten was het dan ook raak na een goed getrapte hoekschop van Tant. Bevere kon de bal onvoldoende wegwerken en Ceuterick haalde keihard uit vanaf de rand van de zestien. De bal verdween tussen een bos benen in doel. De verdiende gelijkmaker voor KSK was een feit, en dit slechts enkele minuten na het openingsdoelpunt. De toon voor een goede eerste helft was alvast gezet! Schittecatte en Pica Junior combineerden er lustig op los, met een geniaal pasje binnendoor zette Gino Pica vrij tegen de achterlijn. Zijn voorzet vond het hoofd van Onderbeke, die de bal overhoeks langs de keeper kopte: 1-2. KSK bleek de sterkste ploeg in de eerste helft en vond de spitsen Schittecatte en Philip blindelings. Schittecatte kapte zichzelf vrij in de zestien, maar zijn schot stierf in de handen van de doelman. Het bleef wel uitkijken van de vinnige counters van onze tegenstanders, maar deze werden vlot opgevangen door Desmet en zijn adjudanten Colembie en Vervaeck. Na 45' was de stand dan ook 1-2 en kon KSK genieten van een kwartiertje rust.

Aan de rust werd Schittecatte (uit noodzaak) gewisseld voor Tack. Onze tegenstander had tactisch ook een en ander veranderd en probeerde meer druk te zetten. KSK had het aanvankelijk iets lastiger dan in de tweede helft en speelde meer met de lange bal. Ondertussen werd de leeggespeelde Picavet vervangen door Glor, die overigens met een teenbreuk speelde. Hij woog onmiddellijk op de verdediging en maakte het zijn man knap lastig. Ondertussen kwam ook onze tegenstander aan meer kansen en kon op bijna identieke wijze als bij het eerste doelpunt scoren: 2-2 en KSK had ondertussen al heel wat energie verbruikt. KSK bleek opnieuw voor de nodige mentale weerbaarheid te beschikken en voetbalde onmiddellijk enkele kansen bijeen. Glor en Picavet hinderden elkaar bij een vrije trap, en geen van beiden kon op doel besluiten. De keeper werkte de bal in corner, die niets opleverde. Onderbeke kreeg na een defensieve blunder vrije doorgang op doel, maar plaatste de bal knullig op de doelman. Glor kon "op snelheid" doorgaan op de keeper, zijn poging strandde op de paal. KSK morste met de kansen en kreeg zoals zoveel keren het deksel op de neus. Opnieuw op kopbal incasseerden we de 3-2, drie identieke goals van onze tegenstander. Nog vijf minuten te spelen en KSK zette alles op alles. Desmet schoof door en Colembie en Vervaeck speelden man op man achteraan. Het oververdiende mirakel geschiedde toch! Deconinck nam een bal in één tijd vanop zo'n 40 meter op de slof, de bal werd van richting veranderd en strandde zo in doel. Keeper op het verkeerde been en de verdiende 3-3 eindstand stond op het bord.