Sint-Denijs - KSK: 0-0

Een nieuwe match…een nieuwe kans om de drie punten mee te nemen naar Kruishoutem! Kapitein Tant voorzag zijn manschappen alvast van boterkoeken, terwijl Onderbeke de koffie voorzag. De Bel was er ditmaal niet bij wegens andere verplichtingen. Antone speelde een match met de honderdentienjarigen, Vervaeck bakte het maar al te bruin en gaf verstek, evenals Vermassen, wiens water net voor de match brak. Tant diende dus maar wat te schuiven met de opstelling. Zo kwam Deconinck nog eens in verdediging te staan met Desmet. Colembie was de rots in de branding achteraan. Het vijfkoppige middenveld bestond ditmaal uit Tant en Tack op links en rechts en centraal Glor, Ceuterick en Vandewalle. Voorin schoof goalgetter Onderbeke een rij door om naast Vandenberghe te spelen. Beide Pica’s namen op de bank plaats.

Het was al snel duidelijk dat onze tegenstander veeleer opgedaagd was om de nul te behouden dan om zelf te scoren. KSK nam zoals gebruikelijk het spel in handen, maar kon in de beginfase nog niet onmiddellijk dreigen. Onderbeke werd wel vrijgespeeld, maar zijn schot miste alle richting en landde hoog over doel. Bij een tweede poging van Onderbeke, merkte deze de vrijstaande Vandenberghe niet op en verkoos te kappen en schieten. Het zwakke schot verontrustte de keeper niet. Ondertussen had Vandewalle het veld verlaten voor Picavet. Bovenop het verliezen van de topschuttersstand, verloor hij ook nog eens een lens door toedoen van een zwarte vinger. Tweemaal miserie voor onze witte neger zoals hij in sommige kringen wel genoemd wordt. Ondertussen speelde Picavet Onderbeke op links vrij, het schot werd in een ultieme reflex van de keeper nog van de lijn gekeerd. Opnieuw duidelijk overwicht van KSK, maar helaas geen doelpunt kunnen aantekenen.

De tweede helft begon alvast met een meer aanvallende tegenstander die de wind in de rug kon voelen en daardoor sneller “combinatie”voetbal op de mat kon leggen. KSK kon ook naar hartelust counteren en deed daarbij beroep op het lijf van Vandenberghe, die een beresterke tweede helft speelde. Picavet Senior kwam tevens in de ploeg om aanvallend meer gewicht in de schaal te leggen. Hij zorgde met Vandenberghe onmiddellijk voor gevaar, zijn schot miste echter richting. Even later was het wel raak: Onderbeke lanceerde Philip op “snelheid” en deze schoot de 0-1 naast de keeper op het bord. Helaas had de scheids off-side gezien en keurde het doelpunt, al dan niet onterecht, af. Even later had Picavet de volledig vrijstaande Onderbeke niet gezien en schoot overhaast naast. Langs de overkant moest Vercaemst enkele goede tussenkomsten doen zodat ook onze nul op het bord bleef. Een speciale vermelding voor Tack die zijn man de volledige wedstrijd uit de match hield en voor Tant, die de boterkoeken meebracht!

Basiself:
Vercaemst
Colembie
Desmet
Deconinck
Glor
Ceuterick
Vandewalle 10'
Tack
Tant
Onderbeke
Vandenberghe

Vervangers:
Picavet Junior 10'
Picavet Senior

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

Dikkelvenne - KVC 4-6