Dikkelvenne - KSK: 1-2

Vastberaden om de bittere pil van vorig jaar door te slikken vertrok KSK vol goede moed naar Dikkelvenne. Vandewalle, Picavet Junior en Vandenberghe gaven door blessure verstek. Een Ardeense Johan Desmet (2x) ontbrak ook op deze afspraak met de geschiedenis. Vercaemst startte naar goede gewoonte in doel. Glor werd in de verdediging geruggesteund door aanstaande vaders Vervaeck en Vermassen. Deconinck, Ceuterick en Onderbeke vormden de centrale as, met op de flanken Tant en De Bel in hun gewone posities. Voorin kregen Picavet Senior en Tack hun kans. Colembie en Antone namen op de bank plaats.

KSK was vastberaden om de match onmiddellijk naar zich toe te trekken en rekende op een uitstekende dirigent Ceuterick om het spel te leiden. Hij controleerde het spel niet alleen, maar strooide ook kwistig goeie passes in het rond. Gelegenheidsaanvallers Tack en Picavet geselden de verdediging en waren een constante dreiging. Een eerste gevaar kwam er dan ook snel, Deconinck zette zich door op links en haalde de achterlijn. Hij legde de bal achteruit in de voeten van Onderbeke, die de niet te missen kans op de lat knalde. Eventjes aangeslagen door de gemiste kans, zette Onderbeke toch door en bleef sterk in de duels en balrecuperatie. Even later was het de beurt aan Tack, hij drong de zestien binnen op rechts, zijn schot scheerde helaas de deklat. Picavet werd centraal vrijgespeeld, zijn schot mistte echter richting. KSK bleef doorzetten en werd uiteindelijk toch naar werken beloond. Deconinck kon tussen twee man Ceuterick bereiken die op zijn beurt Onderbeke centraal lanceerde…Een prachtige lob in de verste hoek en de 0-1 was een feit. Een mentale opkikker voor Onderbeke die de laatste weken vele kansen de nek had omgewrongen. 0-1 was dan ook de verdiende score bij de rust.

De van de pot gerukte Colembie nam de plaats van Deconinck in bij de rust. Tack werd, na een verdienstelijke partij, vervangen door Antone. Onze tegenstander kwam vol goede moed uit de kleedkamers en begon onmiddellijk een mannetje door te schuiven naar het middenveld. De driehoek Onderbeke-Glor-Ceuterick had het hier aanvankelijk lastig mee en kwam er aanvallend niet meer uit, maar verdedigend deden ze meer of hun werk. Onze spitsen bleven het uitverdedigen moeilijk maken en waren een gesel voor de Dikkelvense defensie. Op een zeldzame tegenstoot van KSK kon Picavet Onderbeke lanceren. Deze laatste kapte vanop links naar binnen en legde de bal naast de paal binnen: 0-2 voor KSK. Onze tegenstrever kreeg duidelijk een mentale opdoffer en de potjes kookten over. Een paar noodzakelijke vervangingen waren dan ook hun deel. KSK bleef goed standhouden en verdedigde het doel met hand en Tant (letterlijk op te nemen). Maar de scheids had duidelijk geen zin in een omstreden penalty en floot vooralsnog in ons voordeel. De 1-2 viel toch nog, een afvallende bal werd onvoldoende weggewerkt en viel in Dikkelvense voeten. De bal maakte een rare curve en verrasste Vercaemst compleet. We vermelden nog een ultieme redding van Vervaeck in de laatste minuten en we onthouden vooral de positieve prestatie van de gehele ploeg.

Basiself:
Vercaemst
Vermassen
Glor
Vervaeck
Deconinck 46'
Ceuterick
Onderbeke
Tant
De Bel
Tack 46'
Picavet

Vervangers:
Colembie 46'
Antone 46'

Doelpunten:
Onderbeke (2x)

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

Dikkelvenne - KVC 4-6