Volkegem - KSK: 1 - 1

Op zondag 1 februari trokken de 16 skiërs van KSK naar de piste van Leupegem om er Volkegem partij te geven. Aangepast schoeisel was zeker nodig, dus moonboots waren een serieuze aanrader. Door afwezigheid van de scheidsrechter nam Philip de zware verantwoordelijkheid op zich.

In de eerste helft zagen we een snedig KSK, dat ondanks de erbarmelijke staat van de grasmat, toch een paar mooie combinaties op de mat kon toveren. Volkegem werd met de rug tegen zijn eigen doel gedrukt, maar KSK zag zijn inspanningen niet beloond met een doelpunt. Onderbeke was een paar keer dicht bij de openingstreffer, maar zag zijn pogingen telkens gekeerd door een uitstekende doelman. Bovendien werd Vandenberghe duidelijk getorpedeerd door de bezoekende doelman. KSK verdiende duidelijk meer, maar het mocht niet zijn.

Tijdens de rust werd tactisch één en ander bijgestuurd. Zo verving Tant zowel Glor, Desmet en Vandewalle voor Vervaeck, Deconinck en Antone. Schittecatte werd als joker nog even op de bank gehouden. De tactische wissels hadden niet onmiddellijk het gewenste effect. Volkegem was duidelijk snediger uit de kleedkamer gekomen en bracht met zijn snelle spitsen de KSK verdediging uit evenwicht. Een tiental minuten na rust was het dan ook zover: vanuit buitenspelpositie mochten twee man doorgaan op Vercaemst, die kansloos was: 1-0 voor Volkegem. Het signaal voor KSK om opnieuw ten aanval te trekken. Schittecatte vuurde een schot af vanuit de tweede lijn, maar het strandde helaas op de paal. Opnieuw Schittecatte verstuurde een heerlijke vrije trap richting Deconinck, die tussen twee man mooi kon afwerken. 1-1 en duidelijk verdiend voor een opnieuw sterk spelend KSK. In het laatste kwart bleef KSK wel drukken, maar tot meer leidde dit niet meer. Nogmaals een dikke proficiat voor Philip die de match in goede banen geleid heeft.