KSK - Kluisbergen Sportief: 1 - 1

Zondagmorgen opnieuw 14 man paraat voor de match tegen Kluisbergen Sportief. Vandenberghe, Vandewalle ontbraken door ziekte. Vercaemst en Schittecatte hadden professionele verplichtingen. Antone zou de plaats van Vercaemst met bravoure innemen, terwijl we Tack en Ceuterick recupereerden.

Kluisbergen leek op het eerste zicht een haalbare kaart en dus KSK dan ook ten aanval. Onderbeke stuurde al vroeg Picavet in het straatje, maar zijn poging werd helaas gekeerd door de bezoekende doelman. Op de tegenaanval was het aan de overkant wel raak. De bezoekende spits kon knap vanuit een scherpe hoek afwerken. Doelman Antone was geklopt en de 0-1 stond op het bord. KSK was niet uit zijn lood te slaan en speelde als vanouds aantrekkelijk aanvallend voetbal. Picavet had tot tweemaal toe de gelijkmaker aan de voet, maar ook hij kon niet afwerken. De tegenstander werd duidelijk gefrustreerd door het goede voetbal en werkte dit uit op Glor. De scheidsrechter had duidelijk moeite met het toepassen van de reglementen en gaf slechts geel i.p.v. rood. Het signaal voor Glor om een tandje bij te steken. Hij werd diepgestuurd, terwijl de tegenstander aan buitenspel dacht en verscheen alleen voor de keeper. Hij legde de bal af naar de meegelopen Onderbeke, die om onverklaarbare reden liever de grond kuste dan de bal te scoren. 0-1 was dus de ruststand.

Een duidelijk mentaal gekraakte Onderbeke werd bij de rust vervangen door Colembie, Picavet Jr ruimde plaats voor Picavet Sr, Die in de spits rond Tack zou gaan zwerven. Het was maar toen Ceuterick Tack kwam vervangen, dat KSK het laken opnieuw resoluut naar zich toe trok en meer kansen creëerde. Het was Colembie die voor de verlossing zorgde met zijn eerste (echte) doelpunt van het seizoen. We onthouden vooral nog dat Glor nogmaals op de keeper mocht afstormen en opnieuw verkoos de bal af te leggen. Ditmaal in Kluisbergse voeten… Antone had in de laatste minuten nog een wereldsave in huis en had zijn selectie voor het eerste elftal duidelijk niet gestolen.

Basiself:
Andy Antone
Johan Desmet
Nico Deconinck
Albert Glor
Koen Vervaeck
Frederick Vermassen
Marc De Bel
Pascal Onderbeke 46’
Karel Tant
Ludwig Tack 55’
Thomas Picavet 46’

Vervangers:
Elie Colembie 46’
Philip Picavet 46’
Johnny Ceuterick 55’

Doelpunten :
Elie Colembie

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

Dikkelvenne - KVC 4-6