De Pinte – KSK Reserven 7-0

Zondag 25 januari ’09 trokken onze 16 spelers te strijd op het terrein van De Pinte. De terreinen rond het containerpark inspireerden ons op voorhand tot grote gedachten: we zouden onze tegenstander wel recycleren tot een hoopje compost!
Tant en Onderbeke deden voor de match al een eerste tour de force om alle uitrustingen te verzamelen! Deze inspanningen zouden ze later in de match moeten bekopen. Philip Picavet werd om disciplinaire redenen uit de kern geweerd: vermoedelijk zou hij Mbaye Leye een omkoopsom aangeboden hebben….tevergeefs zo bleek zondagavond.

Na lange afwezigheid kwam Desmet terug uit blessure. Hij miste echter nog matchritme en nam plaats op de bank naast Vermassen, Pica Junior en Tant. Gelegenheidskapitein Vervaeck moest de troepen naar de overwinning leiden. Colembie nam de teugels achterin in handen en kreeg steun van Vervaeck en Antone. Deconinck was opnieuw buffer voor de verdediging, centraal gesteund door Onderbeke en Glor. De Bel nam zijn plaats op rechts in, terwijl trainer Tant Tack op links posteerde. Vandewalle en Vandenberghe zorgden voor de aanvallende impulsen. KSK startte sterk en deelde enkele prikjes uit, maar kan niet tot echte kansen komen. De slechte staat van het terrein had hier zeker mee te maken, de slechte passen volgen elkaar in sneltempo op en KSK had het moeilijk om zijn spel te ontwikkelen. De tegenstander wachtte slim af en speculeerde met zijn snelle en balvaste spitsen op de counter: het werd snel 1-0. KSK was niet aangedaan, maar viel na een sterk eerste kwartier toch stil. Ons middenveld kon zijn stempel niet drukken en de ballen konden vooraan niet lang genoeg bijgehouden worden. Tot overmaat van ramp verslikte Tack zich nog in het terrein en bood zo de 2-0 op een schoteltje aan. 2-0 bij de rust was de ietwat overdreven score.

Na rust kwam Pica en Tant de flanken bevolken: hun snelheid moest de tegenstander uit zijn lood slaan. Helaas werden we snel met de neus op de feiten gedrukt. Een voorzet vanop onze linkse flank werd aan de tweede paal in doel verlengd. 3-0 na amper enkele minuten spelen in de tweede helft; KSK verloor al zijn hoop en werd als een mak lammetje naar de slachtbank gevoerd. Tant probeerde tactisch nog een en ander recht te zetten door Desmet en Vermassen in de ploeg te brengen, maar het kalf was verdronken. Eventjes was er paniek toen Antone zich onmiddellijk van de vervanging blesseerde, na enige verzorging kon hij toch verderdoen. Onze tegenstander profiteerde optimaal van het zwakke positiespel van KSK en kon zo de score nog opdrijven tot 7-0. Een goede start van het nieuwe jaar kunnen we dit in geen geval noemen. We steken vrijdagavond de koppen bij elkaar in Zaal De Hoop en herbronnen ons voor de match tegen Volkegem.

Basiself:
Vincent Vercaemst
Elie Colembie 56’
Koen Vervaeck
Andy Antone
Nico Deconinck
Albert Glor
Pascal Onderbeke
Marc De Bel 46’
Ludwig Tack 46’
Dennis Vandenberghe
Dieter Vandewalle 55’

Vervangers:
Karel Tant 46’
Thomas Picavet 46’
Frederik Vermassen 55’
Johan Desmet 56’

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

KVC - Ooidonck-Leerne 2-1