Poesele - KSK 2-3

Na het verdiende gelijkspel tegen topploeg Bevere, trokken we opnieuw het leer aan voor het duel tegen Poesele. We recupereerden een gezonde Vervaeck, een wakkere Vandenberghe, een nuchtere Onderbeke, een uitgeslapen Vandewalle en de immer kwieke Antone. Deconinck, Schittecatte en Van Wijmelbeke verdwenen uit de kern. Kapitein Tant trok de kaart van de aanval en stelde zijn “beste” ploeg op. Vercaemst, al heel het seizoen onbetwist titularis, nam opnieuw zijn plaats onder de lat in. Colembie wierp zich vorige week op als leider van de verdediging en werd daarin ook deze week weer gesteund door Vermassen en Vervaeck. Glor en Onderbeke fungeerden als buffer voor de verdediging. Voor de aanvoer vanop de flanken werd gerekend op De Bel en Tack. Vandewalle speelde als diepste middenvelder en moest voor steun zorgen voor het jonge aanvallende geweld. Vandenberghe ofte de Kruishoutemse Koller moest samen met Picavet Junior voor de doelpunten zorgen.

KSK startte de match goed en nam onmiddellijk de bovenhand op het drassige terrein. De tandem Vandenberghe-Picavet bleek vooraan uitstekend werk te verrichten. De combinatie duelkracht-snelheid bracht de verdediging van Poesele meermaals in de problemen. Jammer genoeg leverde dit niet onmiddellijk grote doelkansen op voor een vlot combinerend KSK. Na een kwartier spelen klom de thuisploeg op voorsprong, KSK kon de bal onvoldoende wegwerken en de linksmidden van Poesele twijfelde niet en knalde de bal van ver overhoeks binnen. 1-0 en KSK (zoals veel) op achtervolgen aangewezen. Het signaal dus om een tandje bij te steken. Op rechts kwam Onderbeke voor doel na een goed uitgespeelde één-twee met Tack. Onderbeke kreeg teveel tijd en plaatste het leer een half metertje naast doel. KSK bleef aanvallen en rekende op de snelheid van zijn spitsen, Pica werd diepgestuurd, maar zijn poging werd door de doelman gekeerd. Een alerte Vandenberghe kon in de rebound de verdiende 1-1 binnentikken. Vandenberghe en Picavet bleken een constante gesel voor de Poeseelse verdediging. Na doorjagen op de doelman, ging deze in de fout en schoot de bal in de voeten van Onderbeke. Deze twijfelde niet en lobde de bal vanop zo’n 35 meter in doel. De verdiende 1-2 stond op het bord en KSK ging met een goed gevoel de rust in.

Kapitein Tant deed enkele tactische wissels tijdens de rust. Hij wisselde de balvaste Tack en De Bel voor de snelheid van hemzelf en Antone. KSK vond duidelijk de aanval de beste verdediging en ging door op zijn elan. Achteraan hielden Colembie, Vermassen en Vervaeck makkelijk stand en Vercaemst keepte een wereldpartij en hield ons met handen en voeten recht. KSK combineerde vlot en met name in het middenveld kwam veel ruimte voor Glor en Onderbeke die makkelijk meeschoven. Op voorzet van Tant kon Onderbeke koppen, maar zijn kopbal miste elke richting en kwam in de zestien voor de voeten van Antone, deze legde achteruit tot bij Vandewalle die met links de bal net onder de deklat kon krullen. 1-3 en al het vierde doelpunt voor Vandewalle dit seizoen. Het signaal voor KSK om de voet van het gaspedaal te halen en de tegenstander te laten komen. Een afgeweken vrije trap zorgde vrij snel voor de 2-3 en het zouden nog een moeilijke laatste 25 minuten worden. KSK zakte dieper terug en kon aanvallend niet veel meer forceren. KSK had het geluk ietwat aan zijn zij toen Vercaemst een doorgelopen speler net niet foutief afstopte, deze kon geen kracht meer op de bal zetten en Vervaeck ruimde op net voor de doellijn. Een voorzet van Poesele strandde nog op de lat, maar dat was ook het laatste wapenfeit in een zwaar bevochten (maar verdiende) overwinning voor KSK. We noteren nog het uitvallen van Onderbeke met een enkelblessure, hij werd vervangen door de immer strijdlustige Picavet Senior.

Basiself:
Vincent Vercaemst
Elie Colembie
Frederick Vermassen
Koen Vervaeck
Albert Glor
Pascal Onderbeke
Marc De Bel
Ludwig Tack
Dieter Vandewalle
Dennis Vandenberghe
Thomas Picavet

Vervangers:
Karel Tant
Andy Antone
Philip Picavet

Doelpunten:
Dennis Vandenberghe
Pascal Onderbeke
Dieter Vandewalle

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

Dikkelvenne - KVC 4-6