Ooidonck-Leerne - KSK 2-2

Aan de poorten van het kasteel van Ooidonck vond op 21 december 2008 één van de spannendste veldslagen uit de geschiedenis van de zondagsreserven plaats. 14 dappere edellieden bonden de strijd aan met de vervaarlijke struikrovers uit de bossen van Leerne. Met het stalen ros onder ons voeten kwamen we ruim op tijd aan, na het aantrekken van ons maliënkolder en aangepast schoeisel namen we onze plaats op het slagveld in. Schildknapen Vandenberghe, Vandewalle, Desmet en Schittecatte moesten helaas verstek geven. Moreels werd als vervanger opgevoerd in het hart van de strijd.

Bij de aanvang van de strijd stuurden we Pica en Andy voorop in de strijd. De Bel en Tant gaven hen de nodige steun op de flanken, Onderbeke, Glor en Moreels namen de centrale as voor hun rekening. Colembie, Vermassen en Tack verzorgden de afweer en konden rekenen op de steun van Vercaemst. De strijd ging hevig van start met twee ploegen die duidelijk gekomen waren om aan te vallen. Leerne rekende duidelijk op hun sterspeler 't Kindt om de doelpunten te maken, jammer genoeg werd hij bewaakt door een sublieme Vermassen, die gekomen was om de partij van zijn leven te spelen. Moreels maakte constant oorlog in het middenveld en was een nuttige pion in de balrecuperatie, ook aanvallend leek alles vlot te lopen. Na een snelle combinatie kwam de bal op rechts bij Onderbeke, hij schilderde de bal op het hoofd van Pica die van buiten de 16 met een lobkopbal de keeper verschalkte, een onverwachte 0-1 score stond op het bord. De Leernse verdediging wist geen blijf met de snelheid van Pica en de duelkracht van Antone. Jammer genoeg was onze voorsprong van korte duur, op tegenaanval kwam de bal voor de voeten van een Leernse middenvelder die de wenkende kans niet lig liggen: 1-1. Met deze stand gingen we ook rusten.

De leeggespeelde Moreels en de gekwetste Tack verlieten het veld voor Deconinck en Vervaeck. Deconinck vervulde de taak van breekijzer met verve. Leerne voerde de druk op onze verdediging op en werd daar ook snel voor beloond, de 2-1 stond op het bord. Tijd voor KSK om opnieuw in de aanval te gaan, Antone kwam alleen voor doel, maar hij plaatste de bal onbegrijpelijk over. Langs de overzijde kwam er ook meer ruimte, maar Vermassen kon de bal tweemaal van de doellijn keren en doelman Vercaemst bleek een betrouwbaar sluitstuk. KSK zette alles op alles en kreeg nog enkele kansen in de slotfase. Op corner kon Colembie uithalen, maar zijn bal werd van de lijn gekeerd, een nieuwe corner. Vermassen nam plaats achter de bal en zelfs doelman Vercaemst kwam zelf mee om te koppen. Vermassen dropte de bal aan de tweede bal, waar de bal in de kluts via een Leerns been in doel verdween. Colembie was de laatste KSK-speler die de bal raakte, maar de UEFA beraadt zich nog altijd aan wie ze het doelpunt zullen toekennen.

Basiself:
Vincent Vercaemst
Elie Colembie
Frederic Vermassen
Ludwig Tack 46'
Albert Glor 73'
Hans Moreels 46'
Pascal Onderbeke
Karel Tant
Marc De Bel
Thomas Picavet
Andy Antone

Vervangers:
Nico Deconinck 46'
Koen Vervaeck 46'
Philip Picavet 73'

Doelpunten:
Thomas Picavet
Elie Colembie

Reacties

Populaire posts van deze blog

KVC - Sint-Denijs 6-2

Gijzenzele - KSK 4-2

Dikkelvenne - KVC 4-6